Skocz do zawartości

Plugin lub skrypt na /v

Polecane posty

Potrzebuję plugin lub skrypt. W jednej komendzie np."/spr (nick)" działo się, że włącza mi się vanish, potem włącza mi się fly, a na koniec teleportował się do gracza. To miała by być komenda na sprawdzanie graczy na serwer minigames, że tepam się do gracza już z włączonym vanishem i fly, gdyż jest problematyczne wpisywanie pojedyńczo wszystkich tych komend.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

Będziesz sobie mulił serwer, bo chcesz wpisywać jedną komendę, a nie dwie? Przecież wystarczy zainstalować EssentialsX i masz /tp i /v.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
28 minut temu, sk8erace1 napisał:

Będziesz sobie mulił serwer, bo chcesz wpisywać jedną komendę, a nie dwie? Przecież wystarczy zainstalować EssentialsX i masz /tp i /v.

No tak mam EssentialsX, ale chce to wszystko co wymieniłem na jedną komende, takie komentarze są zbędne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

Cytat

 

command /spr [<text>]

 if player has permission "spr.gracz"

make player

execute command "vanish"

wait 1 tick

make player

execute command "tp %arg1"

else

send "&4Nie masz uprawnien"

 

 

Edytowano przez Coukus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
4 godziny temu, sk8erace1 napisał:

Będziesz sobie mulił serwer, bo chcesz wpisywać jedną komendę, a nie dwie? Przecież wystarczy zainstalować EssentialsX i masz /tp i /v.

Naucz się czytać, tu chodzi przede wszystkim o wygodę. Powtarzanie stereotypów że Skript laguje serwer przestało być zabawne, Skript nadaje się do prostej automatyzacji jak np właśnie wpisanie 3 komend i kilka if'ów.

 

Proszę o to skrypt: (powinien działać jeżeli taby nie są zwalone)

command /spr [<player>]:
  	permission: sprawdz.komenda
	permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy.
	trigger:
				execute console command "/vanish %player%"
				execute console command "/fly %player%"
				execute console command "tp %player% %arg1"

Edit: zamiast <text> dałem <player> aby działało klikanie TAB i autouzupełnianie nicku w argumencie :D

Edytowano przez nycaffjs
błąd w tabie i poprawka

Jestem programistą, zaufaj mi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Autor tematu Napisano (edytowany)
16 godzin temu, nycaffjs napisał:

command /spr [<player>]: permission: sprawdz.komenda permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy. trigger: execute console command "/vanish %player%" execute console command "/fly %player%" execute console command "tp %player% %arg1"

niestety coś nie działa. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł to naprawić.

 

Sory, że tak się wklejiło

Edytowano przez Korsacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

command /spr [<player>]:
  	permission: sprawdz.komenda
	permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy.
	trigger:
				execute console command "/vanish %player%"
				execute console command "/fly %player%"
				execute console command "tp %player% %arg1%"

Brakowało  jednego % w 7 linijce


Pomogłem ci ? Zostaw Lajka :)

 

To ty mi pomogłeś /aś? Przyjmij moją wdzięczność :) [i oczywiście lajka :)]

 

POZDRAWIAM SERDECZNIE! 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, Zongi napisał:
command /spr [<player>]:
  	permission: sprawdz.komenda
	permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy.
	trigger:
				execute console command "/vanish %player%"
				execute console command "/fly %player%"
				execute console command "tp %player% %arg1%"

Brakowało  jednego % w 7 linijce

Dalej nie działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Powiedz nam czy są jakieś logi z konsoli z dopiskiem [Skript] to pomożemy.


Jestem programistą, zaufaj mi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pani Kasia

Dnia 5.01.2020 o 18:37, nycaffjs napisał:

Powiedz nam czy są jakieś logi z konsoli z dopiskiem [Skript] to pomożemy.

[17:37:11] [Server thread/INFO]: NICKADMINA issued server command: /spr dan***
[17:37:11] [Server thread/INFO]: NICKADMINA: /spr dan***
[17:37:11] [Server thread/WARN]: [Quests] Task #38 for Quests v1.9.0 generated an exception
java.lang.NoSuchMethodError: org.bukkit.Server.getOnlinePlayers()[Lorg/bukkit/entity/Player;
at me.blackvein.quests.NpcEffectThread.run(NpcEffectThread.java:25) ~[?:?]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_10_R1.scheduler.CraftTask.run(CraftTask.java:71) ~[spigot-1.10.2.jar:git-Spigot-de459a2-51263e9]
at org.bukkit.craftbukkit.v1_10_R1.scheduler.CraftScheduler.mainThreadHeartbeat(CraftScheduler.java:353) [spigot-1.10.2.jar:git-Spigot-de459a2-51263e9]
at net.minecraft.server.v1_10_R1.MinecraftServer.D(MinecraftServer.java:723) [spigot-1.10.2.jar:git-Spigot-de459a2-51263e9]
at net.minecraft.server.v1_10_R1.DedicatedServer.D(DedicatedServer.java:400) [spigot-1.10.2.jar:git-Spigot-de459a2-51263e9]
at net.minecraft.server.v1_10_R1.MinecraftServer.C(MinecraftServer.java:668) [spigot-1.10.2.jar:git-Spigot-de459a2-51263e9]
at net.minecraft.server.v1_10_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:567) [spigot-1.10.2.jar:git-Spigot-de459a2-51263e9]
at java.lang.Thread.run(Thread.java:745) [?:1.8.0_121]
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Te błędy nie są powiązane ze Skriptem. Powiedz, czy wyskakuje Ci błąd po wpisaniu komendy /sk reload.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Autor tematu Napisano (edytowany)
55 minut temu, sk8erace1 napisał:

Te błędy nie są powiązane ze Skriptem. Powiedz, czy wyskakuje Ci błąd po wpisaniu komendy /sk reload.

Tak dalej wyskakuje ten błąd, inne skrypty działają a ten nie.

 

Edytowano przez Korsacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wyślij mi plik latest.log na pw.


Jestem programistą, zaufaj mi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No jest błąd taki, że nie robie się niewidzialny, nie mam fly i nie tepam się do osoby

 

Version Information:
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#!   Skript: 2.1.2
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#!   Bukkit: 1.10.2-R0.1-SNAPSHOT
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#!   Minecraft: 1.10.2
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#!   Java: 1.8.0_121
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! 
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! Running CraftBukkit: false
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! 
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! Current node: teleport player to {spawn} (SPR.sk, line 2)
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! Current item: null
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! 
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! Thread: Server thread
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! 
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! End of Error.
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! 
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: [Skript] indentation error: indent must only consist of either spaces or tabs, but not mixed (found '__->' [-> = tab, _ = space, ? = other whitespace]) (Skryptnasprawdzanie.sk, line 2: permission: sprawdz.komenda')
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: [Skript] indentation error: expected 2 tabs, but found 4 tabs (Skryptnasprawdzanie.sk, line 5: execute console command "/vanish %player%"')
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: [Skript] indentation error: expected 2 tabs, but found 4 tabs (Skryptnasprawdzanie.sk, line 6: execute console command "/fly %player%"')
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: [Skript] indentation error: expected 2 tabs, but found 4 tabs (Skryptnasprawdzanie.sk, line 7: execute console command "tp %player% %arg1%"')
[18:04:06] [Server thread/WARN]: [Skript] command /spr has a permission message set, but not a permission
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! 
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! [Skript] Severe Error:
[18:04:06] [Server thread/ERROR]: #!#! Could not load block head.sk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
expected 2 tabs, but found 4 tabs (Skryptnasprawdzanie.sk, line 5: execute console command "/vanish %player%"')
expected 2 tabs, but found 4 tabs (Skryptnasprawdzanie.sk, line 6: execute console command "/fly %player%"')
expected 2 tabs, but found 4 tabs (Skryptnasprawdzanie.sk, line 7: execute console command "tp %player% %arg1%"')

usuń w 5, 6, 7 linijce po 2 taby

Czyli tak to ma byc:

 

command /spr [<player>]:
  	permission: sprawdz.komenda
	permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy.
	trigger:
		execute console command "/vanish %player%"
		execute console command "/fly %player%"
		execute console command "tp %player% %arg1%"

 


585051449511123978085.jpeg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Teraz to nawet wyświetla mi się że nie ma takiej komendy!

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
command /spr [<player>]:
	permission: sprawdz.komenda
	permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy.
	trigger:
		execute console command "/vanish %player%"
		execute console command "/fly %player%"
		execute console command "tp %player% %arg1%"

A to?


Jestem programistą, zaufaj mi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jezu... szybciej by zrobić tutaj jakiś poradnik dla niego...
W miejscu [TAB] usuń te "[TAB]" i kliknij TAB (klawisz)
w miejscu dwóch [TAB][TAB] 'ów usuń oba i kliknij dwa razy klawisz TAB

 

command /spr [<player>]:
[TAB]permission: sprawdz.komenda
[TAB]permission message: &4Nie masz dostepu do tej komendy.
[TAB]trigger:
[TAB][TAB]execute console command "/vanish %player%"
[TAB][TAB]execute console command "/fly %player%"
[TAB][TAB]execute console command "tp %player% %arg1%"


Podczas usuwania [TAB] 'ów nie dodawaj pustych linijek spacją - usuwając [TAB] niech tekst w tej linijce nie będzie miał w ogóle spacji...
Ostatecznie skrypt ma wyglądać tak jak u użytkownika wyżej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

To teraz tak skrypt działa, mam vanish, mam fly, tylko nie teleportuję się do graczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bo nie dałeś slasha, w 7 linijce.


Jestem programistą, zaufaj mi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dalej nie działa, może zależy od pluginu na skrypty, ja mam SKRIPT

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
Okienko zamknie się za 5 sekund...