Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xiaomi Mi 8 Lite vs Redmi note 7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż zastanawiam się nad kupnem, któregoś z wyżej wymienionych telefonów i jak byłem zdecydowany na kupno note 7, tak usłyszałem ponoć, że redmi szybciej łapie zwiechy itp. i lepiej wziąć mi 8 lite. Bebechy niby te same, ale nie wiem jak jest naprawdę z działaniem obu smartfonów. 

Redmi bardzo zachęca swoją baterią, bo porównując 4000 do 3350 mAh to jednak jest różnica, ale za to posiada wadę w postaci dość odstającego aparatu mimo użycia etui. 

W internecie znalazłem stronę gdzie można kupić mi 8 lite za 710 zł i note 7 za niecałe 800 w obu przypadkach w wersji 4/64GB. Jednak jest też możliwość zakupu mi 8 lite w wersji 6/128GB za 900 zł i tu pytanie czy naprawdę warto dopłacić te 100/200 zł i zdecydować się w 100% na ten telefon.

Opublikowano

Po lewej stronie masz cechy RN7, a po prawej Mi8 Lite

Bateria: 4000mAh | 3350mAh

Szybkie ładowanie:  Quick Charge 4.0 | Quick Charge 3.0

Wersja pamięciowa: 4/64 | 6/128
CPU:  Snapdragon 660
GPU: Adreno 512

Maksymalna rozdzielczość wideo: 4K 2160p 30fps (za pomocą aplikacji GCam; w stockowej aplikacji FHD 1080p 60fps) | 4K 2160p 30fps (w stockowej aplikacji)
Jakość zdjęć: do oceny własnej
Sensor IrDA: jest | nie ma
Występowanie jacka 3.5mm: tak | nie, ale w zestawie otrzymujesz przejściówkę z USB-C na złącze 3.5mm

Wypisałem najbardziej istotne właściwości; wybierz to, na czym Ci najbardziej zależy z ww. właściwości. Załączam zdjęcia obydwu smartfonów.

Mi8LvsRN7.jpg

Mi8LvsRN7_02.jpg

Pomogłem Ci?

Ty też możesz mi pomóc!

Daj Dzięki i też mi pomóż!

Nie pomagam na PW (ew. odpłatnie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...