Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór laptopa

BigBad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki masz budżet na zakup? Generalnie chcę wziąść na raty do max 200zł na dwa lata.

Kiedy zamierzasz kupić laptopa (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? w ciągu tygodnia-dwóch

Jaki ma być rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość)? Full HD

Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)? gry, studia

Czy masz jakieś Wymagania specjalne (np. matowa matryca.)? najlepiej matowa matryca/SSD/16GB RAM

Czy masz jakieś ssobiste preferencje? raczej brak

Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)? bez

Zastanawiam się nad tym: https://www.morele.net/laptop-dream-machines-g1050ti-15pl49-16-gb-ram-256-gb-m-2-pcie-1tb-hdd-4625989/

Znajdę coś lepszego?

Opublikowano

Ostatnio szukałem coś podobnego i wybrałeś dobrą sztukę. Szkoda za laptop więcej dawać niż 4k. 1060 ciężko znaleźć w tej cenie.

Szukałem czegoś podobnego, ale to raczej jedna z najlepszych opcji. Można też z 8 ramu wziąć.

MOBO: MSI Z370 Tomahawk CPU: Intel CORE i5-8600K (5GHz) GPU: GeForce GTX 1060 Dual 6GB (Palit) RAM: Patriot Viper DDr4 16GB (2x 8GB) 3400 CL16

PSU: Chieftec 700W GPE-700S CPU Cooling: SilentiumPC Fortis3 SSD: Transcend SSD340 256 GB CASE: Corsair Carbide SPEC-ALPHA Monitor: MSI Optix G24C     

Całkowity koszt: 5400PLN (Marzec 2018)

• Aive zmienił(a) tytuł na Wybór laptopa
Opublikowano

Jeżeli nie przeszkadza Ci marka to jest to dobry wybór. 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Czasami wato kupić za granicą, masz GearBest, ebay itp 
Ostatnio za 50% ceny ok 600 funtów ( wychodzi ok 3000 zł ) kupiłem na GearBest Thunderobot GX97  z magazynu  w  Hiszpanii  https://www.gearbest.com/laptops/pp_1639392.html?wid=1826073  

Laptop 17 cali , FHD  ( podłączone dodatkowo 3 monitory bez problemu )

Intel Core i7-7700HQ Quad Core 2.8GHz, up to 3.8GHz

8 Gb RAM

Dyski 256 SSD M.2 i 1 T HDD

NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB

Nie przestrasz się ceną bo zwykle jest normalna ,  kupując z aplikacji w telefonie dostajesz jeszcze dodatkowo  rabat. 

Po prostu trzeba trafić na promocję i masz tanio dobry laptop. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...