Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer 5vs5 Konfiguracja

KaMiL3Kk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

kupiłem serwer 10 slotów na pukawka.pl i mam kilka pytań/problemów.

1.Jak ustawić tryb turniejowy jak z esl? Chodzi mi tutaj o 1 runde na noże, wybór stron, dogrywki. 

2.Dlaczego nie mogę używać komend typu: "mp_wamup..." w konsoli, w grze tylko muszę używać tej na stronie? Idzie to zrobić na zwykłej konsoli w grze? Admina po steamid sobie nadałem.

3.Obecnie mam turniejowy lecz bez żadnych 15-sto sekundowych przerw przed rundą, na start dostajemy 65k i kamizelke. 

Serwer mogę do zera przywrócić tylko chciałbym wiedzieć jak go dobrze skonfigurować, nawet tak żeby grało się jak zwykłego rankeda. Jestem nowy w temacie i nie wiem do końca co i jak. 

xD

Opublikowano

Dobra to teraz trochę się rozpiszę.

1. Kosy na start rundy, wybór stron i dogrywki? Pobierasz ten plugin i wgrywasz na serwer: WarMod Sourcemod

2. Nie wiesz jak wgrać? Pobierz SourceMod'a i MetaMod'a (oczywiście wersję na linuxa bo pukawka posiada serwery na linuxie).

3. Żeby używać podstawowych komend jakich używasz (np. podczas gry z kolegą po założeniu serwera na LAN) musisz wpisać hasło rcon które jest w server.cfg albo pokazane w pukawce.

4. Jak wpisać rcon? Otwierasz konsolę i wpisujesz rcon_password twoje_hasło. Po wpisaniu, używamy komend w ten sposób np. rcon mp_warmuptime 15.

Opublikowano

Wszystko śmiga jak należy, a jeśli chodzi o dodanie pluginu !knife to jakiś poleci ktoś? Pobrałem kilka i albo nie działają wcale, albo jeden nóż do wyboru.

xD

Opublikowano
1 godzinę temu, KaMiL3Kk napisał:

Wszystko śmiga jak należy, a jeśli chodzi o dodanie pluginu !knife to jakiś poleci ktoś? Pobrałem kilka i albo nie działają wcale, albo jeden nóż do wyboru.

Za !knife lecą bany na token. Jeśli nie chcesz stracić swojego tokenu i dostać bana na CS:GO na miesiąc zalecam kupić tokeny tutaj csgotokens.com (legit stronka, działa jak marzenie).

Pluginy za które można dostać bana na token (+ download):

Skiny na bronie -Franug - Weapon Paints (Oficjalny najlepszy plugin na skiny)

Kosy - Franug - Knifes (Oficjalny najlepszy plugin na kosy)

ZALECAM KUPIĆ TOKENY NA STRONIE PODANEJ POWYŻEJ, BO SERWER Z !KNIFE I !WS POSIEDZI MAX DZIEŃ ALBO PARE GODZIN.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...