Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

TS.ELEVATECORE.PRO | Innovation In Action!

Elevate

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o4hVmIa.png

Witajcie! Wstępnie chciałbym podziękować Wam za zainteresowanie się owym tematem jak i poświęcenie mu kilku minut ze swojego dnia! Mamy nadzieję, że druga edycja naszego serwera przyjmie się dużo lepiej. Wkład, jaki został włożony w owy projekt jest ogromny, ale nie poczniemy na tym, cały czas będziemy szli do przodu! Raz jeszcze, zapraszam serdecznie do prezentacji serwera!

o0ZPMfn.png

Na wstępnie może zaadresujmy naszą pierwszą odsłonę, która niestety nie trwała zbyt długo. Nie oszukując się, był to fail na dużą skalę, aczkolwiek uczmy się na błędach! Nasza pierwsza edycja upadła z naszego braku doświadczenia lub braków, które musiały zostać dopełnione przed rozpoczęciem tworzenia samego serwera. Druga odsłona jest już tworzona przez naprawdę bardzo długo, sam teamspeak, strona, forum i wszystko inne co już niedługo będziecie mogli doświadczyć jest wartę zachodu!

Jako projekt nietylko skupiający się na samym serwerze TeamSpeak, chcemy jednak poświęcić większą część czasu i wkładu właśnie w niego. Postaraliśmy się dopracować większość rzeczy, których brakowało w naszej pierwszej odsłonie; którym było dość wiele. Jednak tym razem mamy nadzieję, że nie zawiedziemy Was; potencjalnych użytkowników.

Nasz projekt ma na celu zaoferowanie Wam, użytkownikom jak największego komfortu użytkowania. Postaraliśmy się, aby owy został dostarczony poprzez pomoc kilku osób ze świata internetu. Serwer, jak i maszyna została testowana pod wieloma kątami, codziennie są wprowadzane nowości oraz łatki poprawiające wszelakie mniejsze błędy, które występują wraz z dodawaniem wcześniej wymienionych dodatków na serwer.

Serwer posiada ogromny nacisk na komunikację z użytkownikami, w końcu to serwer dla Was, dlatego chcemy go stworzyć pod Was. Serwer posiada boty automatyzujące, aczkolwiek nie zostały one stworzone do celu pełnej automatyzacji serwera, a pomocy nam, administracji. W Owy sposób będziemy posiadali dużo więcej czasu na komunikację z Wami oraz modyfikowanie samego serwera.

dsTuwX9.png

Jak już wcześniej wspominaliśmy, serwer jest w pewnym stopniu zautomatyzowany, lecz nie w pełni. Nasze boty pomogą Wam głównie na samym początku waszej przygody z ElevateCore. Podobnie jak będą one pomocne Wam, tak i nam. Mamy zarezerwowaną sporą reklamę u wszelakich youtuberów, bez botów nie będziemy w stanie dostarczyć Wam szybkiej pomocy czy przydzielić Wam dla przykładu Wasz kanał prywatny. W tym nam pomogą boty. 

28VrE1t.png

Funkcje, jakie są zawarte w botach, to głównie pomoc w zakładaniu kanałów prywatnych, informowaniu Was o aktualizacjach, dostarczeniu Wam informacji dot. kanału, bezpieczeństwa, jak i dla przykładu Waszych statystyk na naszym serwerze.

Jeśli już jesteśmy w temacie botów. Nasz serwer (jak i 99% innych) posiada boty muzyczne. U Nas oczywiście możecie takiego bota zakupić lub dostać kompletnie za darmo. Darmowe boty muzyczne są rozdawane dla gildii oraz kanałów vip (które oczywiście są przydzielan po sprowadzeniu na serwer danej ilości ludzi). To nie wszystko! Kompletną nowością jest to, że wszystkie boty posiadają swój dedykowany dysk. (Bot VIP: 50GB, Bot Premium: 75GB, Bot Youtubera: 100GB)

XdDlz92.png

Nasz zespół składa się głównie z 4 osób czołowych. Przedstawienie ich znajdziecie na naszym forum, do którego link jest na naszym serwerze teamspeak. Każdy z członków drużyny czołowej posiada swoją strefę w projekcie (nie tylko teamspeaku). Pomaga nam to w wykonywaniu naszych obowiązków w szybki i poprawny sposób. Co więcej, postanowiliśmy, że postaramy się od osobę głównie przeznaczoną do komunikacji z użytkownikami i dostarczenia im dodatkowych informacji, owa osoba zawsze będzie dostępna dla Was na otwartych kanałach czy pogaduszkach z administracją.

ju375tz.png

Tym sposobem w gronie naszego zespołu wszyscy wiedzą co mają robić, kiedy i dlaczego. Nikt nigdy nie ma 'niczego do roboty' Drużyna ElevateCore pracuje zawsze na pełnych obrotach!

DQF5hh1.png

Z początku myśleliśmy bardzo długo nad samym środowiskiem dla serwera. Ostateczne postanowienie było takie, że wszystko zostanie hostowane na osobnych maszynach, które są połączone na jednej maszynie dedykowanej. Bazy danych są przechowywane na osobnym serwerze (nie, nie spowalnia to działania samego serwera) podobnie jak boty muzyczne oraz automatyzujące serwer. Wszystko zostało wyodrębnione do osobnych serwerów. 

F1BlN2f.png

Przemyślenia dot. hostingu również trwały bardzo długo. W końcu mamy wiele świetnych hostów takich jak ovh, nazwa, hosteam, netspeak itp. Naszą decyzją były jednak serwery hostowane na serwerowni OVH.

kRBv5Vl.png

'Dlaczego my' znajdziemy praktycznie w 99% prezentacji, jednak nie mamy zamiaru wypisywać rzeczy, które pomogą nam w reklamie samego serwera. Pozostawimy ten pkt. dla użytkowników. To Wy ocenicie serwer i wypełnicie tę część prezentacji.

Hi0QDw6.png

Dodatkowo, dla naszych reklamodawców oferujemy wszelaki szereg nagród. Poczynając od rang, kanałów aż po nagrody pieniężne. Reklamowanie naszego serwera nie jest wymogiem, aczkolwiek dla tych, którzy jednak chcą pomóc nam, administracji, bardzo dziękujemy, i chcemy dać coś od siebie.

S9zUkeI.png

Jedynie co możemy powiedzieć w tej części prezentacji, to to, że na naszym serwerze znajdziedzie naprawdę wysoki komfort użytkowania, jak i najwyższą jakość rozmów!

Uey8aQn.png

Do serwera łączymy się poprzez IP: ts.elevatecore.pro

undefined-Imgur-ezgif.com-resize.gif

i do graphics design

Opublikowano
15 godzin temu, Elevate napisał:

Witajcie! Wstępnie chciałbym podziękować Wam za zainteresowanie się owym tematem jak i poświęcenie mu kilku minut ze swojego dnia!

Mogę podać Ci paypala bo to było parę minut zmarnowanych z mojego życia. ;)

Nasz zespół składa się głównie z 4 osób czołowych.

Masz czoło jak 4 osoby? Czy ego jak 4 osoby. Bo to zdanie nie jest do końca jasne i jednak mam wątpliwości :/ 

Przemyślenia dot. hostingu również trwały bardzo długo. W końcu mamy wiele świetnych hostów takich jak ovh, nazwa, hosteam, netspeak itp. Naszą decyzją były jednak serwery hostowane na serwerowni OVH.

Hm od dawna wiedziałem, że psychika nie ten teges ale nie odróżniać hosteamu od ovh to tak średnio :/ 

Pinging TS.ELEVATECORE.PRO [178.217.184.210]

https://ipinfo.io/178.217.184.210

By nie było, że to ja głupi jestem X-D

Podsumowując serwer może być stabilny ale właściciel to zawodowy skoczek z mostu. Więc jeśli chcecie być na takim serwerze to ja nie polecam. 

HEJKA

Opublikowano
12 minut temu, Matex. napisał:

Mogę podać Ci paypala bo to było parę minut zmarnowanych z mojego życia. ;)

Masz czoło jak 4 osoby? Czy ego jak 4 osoby. Bo to zdanie nie jest do końca jasne i jednak mam wątpliwości :/ 

Hm od dawna wiedziałem, że psychika nie ten teges ale nie odróżniać hosteamu od ovh to tak średnio :/ 

Pinging TS.ELEVATECORE.PRO [178.217.184.210]

https://ipinfo.io/178.217.184.210

By nie było, że to ja głupi jestem X-D

Podsumowując serwer może być stabilny ale właściciel to zawodowy skoczek z mostu. Więc jeśli chcecie być na takim serwerze to ja nie polecam. 

HEJKA

Dziękujemy za opinię. Miłego dnia :11_blush:

Cytat

Spoiler

WaAfZma.png

~Edukapedia

i do graphics design

Pasjonat
Opublikowano

Zacznę od minusów:

- Lista Administracji - ze względu jak użytkownik wejdzie to nie będzie widział czy jakiś administrator jest dostępny.

- Styl Kanałów - ale to już od gustu.

- Brak ikonek na serwerze.

- Brak regulaminu na serwerze.

Plusy:

+ XBOT.

+ Licencja AAL.

+ Banner

Ocena 6.5/10

Polecam Serwer i życzę miłego rozwijania.

Opublikowano
Dnia 3/4/2018 o 15:08, badkiller685 napisał:

Zacznę od minusów:

- Lista Administracji - ze względu jak użytkownik wejdzie to nie będzie widział czy jakiś administrator jest dostępny.

- Styl Kanałów - ale to już od gustu.

- Brak ikonek na serwerze.

- Brak regulaminu na serwerze.

Plusy:

+ XBOT.

+ Licencja AAL.

+ Banner

Ocena 6.5/10

Polecam Serwer i życzę miłego rozwijania.

Lista administracji została dodana.

Ikonki na serwerze uzupełnione!

Regulamin został dodano ;) 

Dziękujemy za opinię

i do graphics design

Opublikowano

Z samym właścicielem czyli Elevate nie miałem zbytnio styczności, ale wnioskując po opiniach w twoją stronę nie masz łatwo, lecz pod górkę ale i tak startujesz z serwerem, to się ceni - Wytrwałość :)

Sam serwer w sobie ładny i wygląda na dopracowanego, przekonamy sie za jakiś czas jak będzie się sprawował, jak na razie polecam oraz zachęcam do przesiadywania tam niż na jakichś projektach takich samych jak wszystkie ;)

Polecam <3

Opublikowano

Świetny serwer, Przejrzysty i ogólnie to same +++ nie ma się do czego przyczepić, Powodzenia w rozwoju :D 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

15. Tematy, które są nieaktywne przez okres 14 dni zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne, jednak nie będzie można w nich odpowiadać.

Archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...