Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem posiadaczem samsunga j7 w którym mam włożoną kartę 32GB. Byłem na woodstocku i co chwilę rozładował mi się tel, był ładowany bardo krótko, był również w czarnej nerce więc trochę się nagrzewał. Pod koniec już miałem go 2-3 dni rozładowanego. Na woodstocku działał bez zarzutów. Wracam do domu, naładowałem 20% i chce go włączyć... strasznie długo ładuje się po czym wyskakuje że system nie odpowiada. Dałem czekaj, ładuje się, jest okej ale nie widzi karty pamięci. Resetuje- włącza się tak samo. Wyciągam kartę i włączam- włącza się normalnie. Podpiąłem kartę do komputera przez adapter i komputer tej karty w ogóle nie widzi, jak gdyby nic nie było podpięte. W telefonie gdy karta jest podpięta jest opcja formatowania, pisze że to urządzenie nie obsługuje tego nośnika Karta pamięci. Kliknij aby skonfigurować go w obsługiwanym formacie. Klikam to i mam opcje formatowania jako pamięć przenośna, klikam formatuj. Pasek postępu od razu jest na 20% i nie ruszy się nawet do 21, po minucie-dwóch zamyka się formatowanie i wyskakuje command 11 volume partion disk 179 32 public falied null coś tam, nie mogę wykonać zrzutu ekranu, nie mam pojęcia dlaczego a komunikat szybko znika i nie formatuje karty, wie ktoś co może być powodem usterki albo jak ją naprawić? Karta działa sprawnie przez kilka lat

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Zwykle właściciele telefonów z Androidem nie umieją sformatować karty micro SD w telefonie dlatego najprawdopodobniej później karta jest nie czytana lub uszkodzona przez przepięcia z ładunków lub problemy z systemem pod Androidem ( zwykle źle zamknięty system czy pad nagły tekefonu )  trzeba ją naprawić. ;) 

Użyj EaseUS, przeskanuj kartę i próbuj odzyskać partycje. Zrób to najpierw podłączając telefon z kartą, jeśli nie działa to kartę do kompa. Możesz też użyć UtilityUSB Partition Master do formatowania..

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...