Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź]Balduria.pl

Balduria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6fewsIA.png

START SERWERA: 06.07.2017r 

GODZINA: Punktualnie - 19:00!

Nie ładuje Ci się grafika w spoilerze? Sprawdź prezentacje na naszym forum:

http://forum.balduria.pl/index.php?/topic/28-prezentacja-serwera/#entry37

Fanpage Serwera:
https://www.facebook.com/Balduriapl-1798334690495510/ 

Strona Główna:

balduria.pl

Weryfikacja:

CxmJL8J.jpg

Jbi2O3C.jpg

Prezentacja:

746ce8a0a2fc4.png

847c7e18189b7.png

9b1c274861c63.png

213a3e8663b6a.png

521fa7c7ae786.png

17a371e90cb4f.png

02595c36193e5.png

94d1de0f09b3d.png

a1df2dada6c92.png

a24ca983f67bc.png

f00281dc9f558.png

d268e99dfcbdb.png

5e59f91516b97.png

7bdfcb7412fc7.png

93954b0c74f28.png

8a214bda097be.png

e46332c19b634.png

de060c90da484.png

1df498178f811.png

067c27f35fc20.png

5674953c1695d.png

6a7c0e9d6bf31.png

7b7f730c4190e.png

Opublikowano
9 minut temu, RAvOO napisał:

Jak ja patrze na M1 na weryfikacji to wy chyba chcecie abym w lepsza karte graficzna hajs wyjebal

Nie ma powodów do obaw, nie zużywa to dużo zasobów. :)

Pozdrawiam.

Opublikowano
1 godzinę temu, Balduria napisał:

Nie ma powodów do obaw, nie zużywa to dużo zasobów. :)

Pozdrawiam.

No wiesz

Byl taki jedene serwer

Mortyriusz (?) chyba on

Aby grac w w wiekszej ilosci fps niz 10 musialem kasowac plik ''trawa'' z clienta i wtedy dopiero do 60 fps wbijalo X D

Opublikowano
19 minut temu, Aive napisał:

O, chyba nowa almadia incoming. Jeśli dobrze wyczuwam to nie polecam ze względu na administrację.

kto tam jest w administracji?

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

Te miasta odstraszają. Proponuję dodać standardowe i zwykłe , najzwyklejsze do wyboru...  Po prezentacji - wygląda fajnie. I mam nadzieję iż bedzie to typowy "easy/4fun" jak widnieje to choćby na FB. Bo prezka napawdę prezentuje się ciekawie.  A takiego własnie serwera brakuje od dawien dawna. I mam nadzieję że nie zjebiecie tego po całokształcie i Easy w nazwie będzie oznaczało "Easy" i ktoś w końcu użyje mózgu przy tworzeniu serwerów z "niby takim poziomem trudności" ( patrz choćby nawet samia ). 

Wszystko okaże się po starcie.  

Opublikowano
9 minut temu, Balduria napisał:

Jeżeli gracze będą chcieli - nie ma problemu będą standardowe m1 to 5 minut roboty.

Pozdrawiam.

Nikt nie mówi żeby usuwać te co są - w końcu wasza robota. Ale dajcie też do wyboru w opcjach "standardowe". Było by naprawdę fajnie. 

Opublikowano
6 godzin temu, PadamWGrocie napisał:

Chętnie zagram jeżeli będzie jakaś reklama :)

Będzie także w tej materii nie ma co się martwić. Pozdrawiam.

13 minut temu, iksDeeikSdE napisał:

Nikt nie mówi żeby usuwać te co są - w końcu wasza robota. Ale dajcie też do wyboru w opcjach "standardowe". Było by naprawdę fajnie. 

No więc zobaczymy jeszcze, ale osobiście uważam, że jeżeli większość graczy będzie chciała standardowych miast to nie ma sensu właściwie trzymać tych co są, z kilku przyczyn chociażby rozstawienie niektórych modeli jedni gracze będą się na nich blokowali bo będą mieli inną wersję mapy wgraną, a drudzy nie, nie wspominając już o rozstawieniu npc. Reasumując zobaczymy jakie będą jeszcze opinie i nastroje do startu serwera. Pozdrawiam.

Opublikowano
25 minut temu, Balduria napisał:

Będzie także w tej materii nie ma co się martwić. Pozdrawiam.

No więc zobaczymy jeszcze, ale osobiście uważam, że jeżeli większość graczy będzie chciała standardowych miast to nie ma sensu właściwie trzymać tych co są, z kilku przyczyn chociażby rozstawienie niektórych modeli jedni gracze będą się na nich blokowali bo będą mieli inną wersję mapy wgraną, a drudzy nie, nie wspominając już o rozstawieniu npc. Reasumując zobaczymy jakie będą jeszcze opinie i nastroje do startu serwera. Pozdrawiam.

Jest jeszcze jedna możliwość - chyba łatwiejsza i prostsza - zostawcie obecne miasta... ale jako drugą opcję do wyboru "wpakujcie" je bez "drzew, traw i krzewów"... , same budynki i npcty skoro "rozstawienie" może być problemowe przy dwóch różnych "wersjach". Dajcie to jakoś w opcjach "Miasta - pełne " czyli to co macie na ss z "zieleniną" a druga opcja na przykład "Lex-Szyszko po wykarczowaniu" czyli bez drzew, krzaków i chaszczy same npcty i budynki... Wiesz co mam na myśli ?? 

A kolejna sprawa która mnie irytuje... Jakie inne serwery mieliście ?? Bo zaczynam doszukiwać się pewnych "podobieństw" i takich małych smaczków... I zastanawiam się przy czym "grzebaliście" jeszcze jeśli chodzi o inne serwery... :)

Opublikowano
6 minut temu, Jacob S napisał:

Strona nie podoba do Barii czasem? 

Właśnie to głównie wpadło mi w oko... Jesli to kolejna baria ,to jakoś nie widze tego "easy/4fun" i jeśli to kolejny "młotek" od Sensuala i Sudaka to kappa :D  :) Chociaż już Rubrię postawili teraz ( odgrzebali z kosza bym prędzej powiedział bo to klon fenkery) . 

Opublikowano

@iksDeeikSdE

Co do serwerów jakie mieliśmy to same stabilne zaś 2 z nich stoją do dziś przez długi okres czasu i dobrze prosperują. Nazw nie chcemy podawać z prostej przyczyny gdyż gracze z tamtych serwerów mogliby pomyśleć, że ich kolokwialnie mówiąc olejemy bądź coś w ten deseń, a tak się nie stanie gdyż mamy wystarczająco czasu by wszystko na spokojnie ogarniać i dbamy o nastroje oraz atmosfere na swerwerach, tak więc nie ma o co się martwić.

@edit

Z jakimiś Sensualami innymi takimi nie mamy nic wspólnego.

Pozdrawiam.

@Jacob S

Raczej nie nie mamy nic wspólnego z jakąś Barią, właściwie to nie wiem nawet jak ich strona wyglądała więc może jakieś podobieństwo na jakimś poziomie istnieje być może był ten sam autor szaty graficznej - nie wiem.

Pozdrawiam

Opublikowano
6 minut temu, Balduria napisał:

@iksDeeikSdE

Co do serwerów jakie mieliśmy to same stabilne zaś 2 z nich stoją do dziś przez długi okres czasu i dobrze prosperują. Nazw nie chcemy podawać z prostej przyczyny gdyż gracze z tamtych serwerów mogliby pomyśleć, że ich kolokwialnie mówiąc olejemy bądź coś w ten deseń, a tak się nie stanie gdyż mamy wystarczająco czasu by wszystko na spokojnie ogarniać i dbamy o nastroje oraz atmosfere na swerwerach, tak więc nie ma o co się martwić.

@edit

Pozdrawiam.

@Jacob S

Raczej nie nie mamy nic wspólnego z jakąś Barią, właściwie to nie wiem nawet jak ich strona wyglądała więc może jakieś podobieństwo na jakimś poziomie istnieje być może był ten sam autor szaty graficznej - nie wiem.

Pozdrawiam

Dość wymowna i wymigująca wypowiedź. Skoro są takie stabilne ów serwery więc nie powinniście mieć żadnych oporów przed podaniem ich nazw ;) Tym bardziej kiedy widzi się "nówkę"  konto założone pod serwer ( gdzie multi - ban tutaj :P kiedyś tak zresztą było ) . Gdzie kiedy co chwila ktoś nowe konto zakłada POD SERWERY znaczy to tylko jedno - że ma i chce "ukryć swoje prawdzie ja" :)

Opublikowano

@up

No to już jest niestety nadinterpretowywanie pewnych faktów i zakładanie, że oraz snucie dziwnych teorii. Ponadto demaskując od kiedy to, że jest założone nowe konto jako konto serwerowe ma znaczyć, że chce ukryć jak to ująłeś swoje ,,prawdziwe ja" to jest niepoprawne myślenie, po prostu konto serwerowe jest po to, że ma do niego dostęp Administracja i może odpowiadać jako Administracja, ma też kilka innych względów chociażby jeżeli w tematach przewija się użytkownik balduria z logiem to ludzie z ciekawości sprawdzają co to jest czyli założenia PR-owe, oraz pominąłeś kompletnie moją argumentacje w swoich teoriach nie konfrontując się nijak z nią, bo jest tak jak napisałem i nic się pod tym nie kryje nie chcemy po prostu aby na innych serwerach wprowadzać dziwną atmosfere i nastroje bo to jest ważne, jeden gracz pomyśli sobie ,, o porzucają nas'' i tak rozjedzie się plotka po całym serwerze, a nie o to w tym chodzi, gracze mają dostawać godny kontent bez zmartwień żadnych.

Pozdrawiam.

Opublikowano
3 minuty temu, Balduria napisał:

@up

No to już jest niestety nadinterpretowywanie pewnych faktów i zakładanie, że oraz snucie dziwnych teorii. Ponadto demaskując od kiedy to, że jest założone nowe konto jako konto serwerowe ma znaczyć, że chce ukryć jak to ująłeś swoje ,,prawdziwe ja" to jest niepoprawne myślenie, po prostu konto serwerowe jest po to, że ma do niego dostęp Administracja i może odpowiadać jako Administracja, ma też kilka innych względów chociażby jeżeli w tematach przewija się użytkownik balduria z logiem to ludzie z ciekawości sprawdzają co to jest czyli założenia PR-owe, oraz pominąłeś kompletnie moją argumentacje w swoich teoriach nie konfrontując się nijak z nią, bo jest tak jak napisałem i nic się pod tym nie kryje nie chcemy po prostu aby na innych serwerach wprowadzać dziwną atmosfere i nastroje bo to jest ważne, jeden gracz pomyśli sobie ,, o porzucają nas'' i tak rozjedzie się plotka po całym serwerze, a nie o to w tym chodzi, gracze mają dostawać godny kontent bez zmartwień żadnych.

Pozdrawiam.

I prawdę mówiąc tym co napisałeś... potwierdziłeś tylko to co sam napisałem - że masz coś do ukrycia skoro bzdurami próbujesz wykpić się z podania nazw serwerów "które ponoć tak stabilnie masz i stabilnie stoją". WIęc można tylko domyślać się kto za tym stoi i le prawdy jest w tym co napisałeś - nic :)

Opublikowano

Po raz kolejny nijak się nie konfrontujesz tylko pokazujesz, że nie przyjmujesz do wiadomości innego myślenia/wyobrażenia niż Twoje i uważasz je za największą prawdę bez urazy ale to jest myślenie ciemnogrodu, gdyby ludzie mieli takie nastawienie raczej nie bylibyśmy zbytnio rozwinięci ale nie neguję tego masz prawo do wyrażania swojego zdania jakiegolwiek by ono nie było i ja muszę to uszanować. Nie jestt tak jak piszesz i mylisz się, dodajesz otoczkę teorii spiskowej usłanej Twoimi domysłami i wyobrażeniami zupełnie jakbyś żył w świecie w którym nie wiem przychodzi kelner w restauracji z obiadem, czy mama i patrzysz na nią podejrzanym wzrokiem pytając co dosypała bo chce Cie otruć dla mnie takie myślenie nieuargumentowane niczym prócz domysłami jest niepoprawne. Te słowa to nie jest atak czy coś w ten deseń żebyś tego tak tez nie zinterpretował to po prostu rzucanie nieco światła na to co piszesz.

Pozdrawiam.

Opublikowano
43 minuty temu, Balduria napisał:

Po raz kolejny nijak się nie konfrontujesz tylko pokazujesz, że nie przyjmujesz do wiadomości innego myślenia/wyobrażenia niż Twoje i uważasz je za największą prawdę bez urazy ale to jest myślenie ciemnogrodu, gdyby ludzie mieli takie nastawienie raczej nie bylibyśmy zbytnio rozwinięci ale nie neguję tego masz prawo do wyrażania swojego zdania jakiegolwiek by ono nie było i ja muszę to uszanować. Nie jestt tak jak piszesz i mylisz się, dodajesz otoczkę teorii spiskowej usłanej Twoimi domysłami i wyobrażeniami zupełnie jakbyś żył w świecie w którym nie wiem przychodzi kelner w restauracji z obiadem, czy mama i patrzysz na nią podejrzanym wzrokiem pytając co dosypała bo chce Cie otruć dla mnie takie myślenie nieuargumentowane niczym prócz domysłami jest niepoprawne. Te słowa to nie jest atak czy coś w ten deseń żebyś tego tak tez nie zinterpretował to po prostu rzucanie nieco światła na to co piszesz.

Pozdrawiam.

Jesteśmy na MPC - takimi tekstami i "konfrontacjami" i mysleniem ciemnogrodu możesz sobie szukać "polotu i widowni" w szkole na przerwie a nie tutaj :) I to jest jedyna słuszna i racjonalna forma wyjaśnienia tego skąd te "tajemnice". I niestety nikt tu nie przyjmuje do wiadomości twoich "bajek" bo prędzej czy później albo nawet bardzo prędzej wszystko na jaw wyjdzie tym bardziej że zapewne jakiś krętacz kryje się znowu za kolejnym "multikontem" na MPC. A wersji jest kilka : 

Surek i serwer Surka.

Sensual i kolejna Baria ( chociaż BAria szykuje się powoli do kolejnego reworku po postawieniu Ribrii ... :P ) 

Albo może to też być akcja Tanavis s10 i niby niemożliwy do rozpakowania serwer :D 

I tak dalej i tak dalej albo wszystko razem wzięte do kupy. 

Jeszcze obstawiam inną opcję choć wątpię ze te dorobkiewicze z EG postawiły by serwer Easy/4fun bo dla nich Easy to medium  więc "ekipa" od Samii chyba raczej odpada. Swoją droga moze to też być po fali upadków i porażek serwer twórców MPCforum i tego badziewia ale tez raczej wątpię... :) 

I skoro takie super dwa stabilne serwery nadal wam stoją to weź nie pierdol o "ochronie zdania graczy że mogą stwierdzić iż chcesz olać " i nie rób z siebie kretyna bzdurnymi gadkami tylko pokaż że masz jaja i przyznaj się krętaczu do tego co próbujesz ukryć. Bo pomijając Vesterisa ja nie widze stabilnego serwera (o virtualu nie mówię gdyż Wojtuśnie byłby wstanie postawić sam kolca a co dopiero nowy serwer zrobić , chociaż kto wie...) - gdzie stabilny serwer to są gracze a nie "pustki i maszyna opłacona na rok ". Bo inaczej kogoś twojego pokroju kryjącego się za multikontami z "parasolkami" gdzie nawet zamieszczając prezentację olałeś wszystkich i 3/4 regulaminu forum MPC :P Wiec rób idiotę z siebie dalej :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Balduria napisał:

@iksDeeikSdE

@edit

Pozdrawiam.

@Jacob S

Pozdrawiam

Pytam, bo wydawało mi się, że macie strasznie podobną stronę do nich, lub jakiegoś innego serwera.

Co nie zmienia faktu, że na ten moment wszystko  FAJNIE wygląda. 

Jak sprawa z betą?

Opublikowano
35 minut temu, iksDeeikSdE napisał:

Jesteśmy na MPC - takimi tekstami i "konfrontacjami" i mysleniem ciemnogrodu możesz sobie szukać "polotu i widowni" w szkole na przerwie a nie tutaj :) I to jest jedyna słuszna i racjonalna forma wyjaśnienia tego skąd te "tajemnice". I niestety nikt tu nie przyjmuje do wiadomości twoich "bajek" bo prędzej czy później albo nawet bardzo prędzej wszystko na jaw wyjdzie tym bardziej że zapewne jakiś krętacz kryje się znowu za kolejnym "multikontem" na MPC. A wersji jest kilka : 

Surek i serwer Surka.

Sensual i kolejna Baria ( chociaż BAria szykuje się powoli do kolejnego reworku po postawieniu Ribrii ... :P ) 

Albo może to też być akcja Tanavis s10 i niby niemożliwy do rozpakowania serwer :D 

Jeszcze obstawiam inną opcję choć wątpię ze te dorobkiewicze z EG postawiły by serwer Easy/4fun bo dla nich Easy to medium  więc "ekipa" od Samii chyba raczej odpada. Swoją droga moze to też być po fali upadków i porażek serwer twórców MPCforum i tego badziewia ale tez raczej wątpię... :) 

I skoro takie super dwa stabilne serwery nadal wam stoją to weź nie pierdol o "ochronie zdania graczy że mogą stwierdzić iż chcesz olać " i nie rób z siebie kretyna bzdurnymi gadkami tylko pokaż że masz jaja i przyznaj się krętaczu do tego co próbujesz ukryć. Bo pomijając Vesterisa ja nie widze stabilnego serwera (o virtualu nie mówię gdyż Wojtuśnie byłby wstanie postawić sam kolca a co dopiero nowy serwer zrobić , chociaż kto wie...) - gdzie stabilny serwer to są gracze a nie "pustki i maszyna opłacona na rok ". Bo inaczej kogoś twojego pokroju kryjącego się za multikontami z "parasolkami" gdzie nawet zamieszczając prezentację olałeś wszystkich i 3/4 regulaminu forum MPC :P Wiec rób idiotę z siebie dalej :) 

Chłopie skończ już, wejdź na serwer będzie się podobał to graj, a jak nie to przestań spamować. Nie jestem żaden surek ani nikt kto odpala serw za serwem, a tym bardziej z Baria nie miałem nic wspólnego, nawet nie wiem jaka stronę mieli. Zakończyłem z Tobą dyskusje w tym temacie bo robisz tylko ferment, jeśli chcesz porozmawiać to zapraszam jak każdego gracza na pw.

Opublikowano
7 godzin temu, iksDeeikSdE napisał:

Surek i serwer Surka.

Przecież to jest serwer twórców serwera Almadia czy jakoś tak (zobacz sobie prezke to zobaczysz podobieństwo).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...