Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokój Meble

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, pisze z takim zapytaniem do was ponieważ szykuje remont pokoju, i chce to zrobić w miarę rozsądnym budżecie. Właśnie szukam mebli (łóżko,szafa,komoda,biurko itd) w dobrych cenach coś co będzie w miarę solidne i posłuży oraz żeby one w miarę nowoczesne. Musze tym umeblować pokój 18m2 może macie jakieś ciekawie inspiracje, i gdzie waszym zdaniem kupować ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Szafa najlepiej do zabudowy (półki, prowadnice i skrzydła nie powinny wyjść zbyt drogo, a przestrzeni cała masa) - ta opcja w przypadku pokoju w kształcie prostokąta lub z uwydatnionym rogiem. 

Łożko - zależy, czy chcesz standardowe łóżko rama/materac czy jakąś rozkładaną kanapę. I daj znać, czy potrzebujesz dwójki czy jedynki. 

Komodę łatwo byłoby Ci dobrać pod kolor szafy (o kolorach później).

Z biurkiem to samo.

Przeglądnęłam Twoje posty żeby zorientować się, z kim mam do czynienia. Wychodzi na to, żeś student, więc potrzebujesz trochę przestrzeni na materiały (niezależnie od kierunku - ZAWSZE potrzebne jest miejsce na materiały), więc proponuję szafę w zabudowie. 

Dobrze by było, gdybyś podzielił się pomysłem na ściany, kształtem pomieszczenia (najlepiej zdjęcie lub najzwyczajniejszy na świecie szkic w paincie), kolorem i rodzajem pokrycia podłogi, rozmieszczeniem okien i drzwi. Łatwiej będzie mi całość zwizualizować, dopiero wtedy będę w stanie podesłać Ci konkretne meble z konkretnych sklepów, które bym proponowała do wnętrza :)

Qui est le prochain?

Opublikowano

https://zapodaj.net/2a7f27c65605b.jpg.html - coś mi sie obrazek nie załadować więc zostawię w formie linku, robione na szybko.

No wiec tak co do łóżka to myślałem nad dwójką ewentualnie takie półtora, myślę ze mogłoby być rozkładane byleby było w miarę wygodne.

Pokój lekko w kształcie prostokąta, co do podłogi myślałem nad wyłożeniem panelami i tutaj myślałem nad jasnymi lub ciemnymi i wtedy dla kontrastu meble w innym kolorze.

Myślałem w sumie nad klasycznymi kolorami typu czerń,biel itd.

Czekam na propozycje :)

Opublikowano

A patrzyłeś na coś z używanych, czy nie wchodzą w grę?

Z szaf to polecam komandora, najlepsza na świecie.

Biurko i komoda pod kolor komandora.

Do tego panele i cud miut pokój.

czerni nie polecam, bo to największy zbieracz kurzu ever.

wykończę cię jak podatki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...