Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Straszne Spadki fps

ZentixCo2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam straszny problem z lolem ..... A mianowicie mam max 15-19 fps w grze ..... To wszystko się stało po formacie kompa. Z windowsa Visty 32bit zmieniłem na windowsa 7 64 bity .... Nie wiem jak to naprawić... Pomocy! Wczesniej na viscie wyciagalem spokojnie 70 fps ... a tu nagle po formacie 15 ....

MÓJ KOMPUTER:

Procesor: Intel Core duo 2.53 GHz

Grafika: Asus Radeon HD5450 1gb ddr3

Ram: 4 gb

proszę o pomoc.... nie wiem jak to naprawić. Wszystkie sterowniki są zaktualizowane, wiec wydaje mi się ze to nie ich wina.

Dodam jeszcze ze nie zaleznie od tego jakie mam ustawienia zawsze mam 14-19 fps...

Opublikowano

Ale po co mam zmieniać na 32 bity skoro tylko lol mi tak laguje.... Cs Go mi normalnie chodzi na tym systemie

Ram był niedawno dokładany wlasnie

Na viscie w 2 gb miałem na easy 60 fps

Opublikowano

I co z tego, że na viście ci śmigało na 2GB, ale to był system 32bit-owy.. 

4GB dla systemów 64bitowych to jest za mało. Wynika to z architektury sprzętu i oprogramowania systemu.

Opublikowano

Tak ale przy samym starcie gry wyskakuje mi 40-60 fps (w momencie gdy postacie się respia) a potem spada i ciagle utrzymuje się 15 fps

Opublikowano

zobacz temperatury procka i karty moze sie przegrzewa cos sam mialem taki problem ;)

3392542656.png

Opublikowano

spróbuj tego

odpal lola-kliknij taki znak zapytania tam- kliknij "napraw pliki coś takiego to na samej górze"

i czekaj mi pomogło mam stałe 60 fps

tumblr_lvgzgf6IoX1qhsfoio1_500.gif

Opublikowano

Po tych ostatnich patchach fpsy spadły i to fakt, mam trochę lepszą kartę i fpsy o tak 1/3 spadły

ścągnij hwinfo program i uruchom sensory i podaj screeny z tabelek CPU i GPU

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nareszcie udało mi się .... Problem był w ustawieniu

A dokładniej w trybie okienkowym. 

Gdy miałem opcje Pełny ekran miałem 15 fps a po zmianie mam 60 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...