Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upadek serwerów easy

direx4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy istnieje może w chwili aktualnej jakiś serwer easy z dobrą ilością graczy tak przynajmniej stałe 700/800? Od paru dni szukam sobie jakiego serwera gdzie bym mógł zagrać ale co wejdę na serwer świeci on pustkami. Jest może jakiś polski lub zagraniczny easy gdzie będzie z kim się bić w m1?

Opublikowano

Serwery easy w teori to przyjazne serwery dla graczy znudzonych trudną grą,

w praktyce jest to żyła złota dla techników, byleby do pierwszego i można offać.

Drugą sprawą jest to że takie serwery proponują zbyt szybką rozgrywkę, 

co przekłada się na to że ludzie bardzo często się nudzą a ociąganie się

z aktualizacją może doprowadzić do szybkiego spadku graczy.

Nie znajdziesz na rynku stabilnego easy serwera, za krótko żyją.

Jednynym wyjątkiem jest samia.

Opublikowano

Samia.. serwer niby ma sporo graczy ale w m1 chowają się tak bardzo po kątach ze względu na ogrom sklepów które no mówiąc szczerze lagują aż za bardzo. Sporo osób spotyka się z problemem że na ch1 nie mogą być dłużej niż pare minut. Dla jednych to plus dla mnie niestety spory minus bo brakuje mi tego bicia się tam właśnie a tak to znajdę kupkę ludzi tu kupkę tam.. nudne jest to że ludzie latają po spotach żeby się pobić. Jak dla mnie ten serwer nie ma przyszłości a almadia jest fajnym serwerem i grałem tam tylko że brak jakiegokolwiek update'u z eq prawdopodobnie przegonił graczy i z dnia na dzień było ich coraz mniej. Teraz sytuacja tam wygląda tak że co prawda jest trochę osób ale brakuje nowych. 

Opublikowano

Serwer easy musiałby mieć wszystkie nowości, mase leveli i mase eq, które można racjonalnie zrobić. Taka była dawna pandoramt2, xenox.

Opublikowano

Serwer easy musiałby mieć wszystkie nowości, mase leveli i mase eq, które można racjonalnie zrobić. Taka była dawna pandoramt2, xenox.

Żeby serwer Easy był grywalny musiałby mieć ilość rzeczy podobnych do wowa (Jakieś talenty, profesje etc).

Opublikowano

Tsuyoshi2, do 3,5k online, easy-medium,  mega server, powróciłem do metina po kilku latach i ten server jest mega.

~"mega server, powróciłem do metina po kilku latach i ten server jest mega." ares2100

Na serwerze 125lvl wbijesz w może kilka godzin, dropisz yangi, robisz eq exp by ubijać bossy farmisz i robisz eq, nie ma bonów klasowych w 6-7 tylko na potwory i statystyki, mnóstwo broni, ciągle się leją w m1, jak kiedyś. Dużo ludzi pomaga, mi na starcie rzucili jacyś 165 trute i zbroje na 100lvl :)

graphic.png

Opublikowano

almadia 

Nie polecam. Chyba, że wolisz oklepywać bosy na każdym ch, dungeony i to wszystko x500

Niby easy,a eq tam zrobić... to ja wole na globalu fms'y dropić

Tsuyoshi2, do 3,5k online, easy-medium,  mega server, powróciłem do metina po kilku latach i ten server jest mega.

~"mega server, powróciłem do metina po kilku latach i ten server jest mega." ares2100

Na serwerze 125lvl wbijesz w może kilka godzin, dropisz yangi, robisz eq exp by ubijać bossy farmisz i robisz eq, nie ma bonów klasowych w 6-7 tylko na potwory i statystyki, mnóstwo broni, ciągle się leją w m1, jak kiedyś. Dużo ludzi pomaga, mi na starcie rzucili jacyś 165 trute i zbroje na 100lvl :)

Popieram.

Nie ma jak niemiecka jakość.

Opublikowano

Na Predorii masz 600-700 w tygodniu, w weekendy do tysiąca dobija także zapraszam, serwer easy/pvp :-) 

gosciu ty se tu reklamy nie rób bo za dużo 0 dopierdalasz. prosze o wytrzeźwienie a następnie pisanie postów.

Jeździć trzeba szybko i bezpiecznie.

Opublikowano

Na Predorii masz 600-700 w tygodniu, w weekendy do tysiąca dobija także zapraszam, serwer easy/pvp :-) 

XDDDDDDDD Harnaś nie rozśmieszaj mnie. Idź lepiej bugi naprawiaj bo coraz mniej tych osób. I się zdecydujcie w końcu ile tam gra bo raz info ze w godzinach szczytu 500 a teraz nagle tysiaka dobija.

Co do posta, Dzekon ma pełno racji tutaj. Aby taki server stał i się trzymał musi być dobrze ogarnięty, dobrze rozpisany i robiony z pomysłem. W dzisiejszych czasach mega rzadkość :D.

Opublikowano

gosciu ty se tu reklamy nie rób bo za dużo 0 dopierdalasz. prosze o wytrzeźwienie a następnie pisanie postów.

XDDDDDDDD Harnaś nie rozśmieszaj mnie. Idź lepiej bugi naprawiaj bo coraz mniej tych osób. I się zdecydujcie w końcu ile tam gra bo raz info ze w godzinach szczytu 500 a teraz nagle tysiaka dobija.

Co do posta, Dzekon ma pełno racji tutaj. Aby taki server stał i się trzymał musi być dobrze ogarnięty, dobrze rozpisany i robiony z pomysłem. W dzisiejszych czasach mega rzadkość :D.

Boli, co? :D

Opublikowano

nawet na virtualmt2 mozesz wejsc, serwer ma juz z 4lata a gra tam ponad 1.5k osob dziennie. Fenekra, ponad 1k osob, Samia ponad 2k osob dziennie. 

Opublikowano

Boli, co? :D

Co mnie ma boleć xD? A jest jedna rzecz która mnie boli, tyczy się to Ciebie jak i wielu osób. Chłopaczki wklejenie darmowego Systemu na swój server nie czyni was technikami. Nie mówię że jest to złe, bo po to są te systemy żeby z nich korzystać ale jak Twoja wiedza ogranicza się do tego to nie uważaj się za Bóg wie kogo, bo podmienić kod potrafi upośledzony 4latek bez rąk [metafora]. I jeszcze raz uzgodnij tam sobie z Teamem ile w końcu tych osób jest online bo każdy podaje co innego :/. Bugi naprawiłeś? Czy dalej dzwon sie na plecach nosi xddd.

nawet na virtualmt2 mozesz wejsc, serwer ma juz z 4lata a gra tam ponad 1.5k osob dziennie. Fenekra, ponad 1k osob, Samia ponad 2k osob dziennie. 

Fenekra jak najbardziej props, tez polecam :D.

Opublikowano

A ja Fenekry nie polecam! Zero administracji, a jak już, to wejdą zareklamować jakiś gówniany konkurs, który ma na celu rozsyłanie kłamstw po FaceBooku..
2 tygodnie bez przerwy w grocie dropię yangi na 3 konta, wydropiłem już 2.2kkkk i ani razu nie spotkałem administratora, żeby już nie mówić o jakiej kolwiek kontroli, bo to to już całkiem egzotyczne by było.
Także Fenekrze nie wróżę przyszłości, ludzi zauważą co tam się odpierdala.. Jeszcze teraz ta sytuacja z banami za przeszkadzanie streamerom - jak dla mnie żenada. 

Opublikowano

Klasyk iMetin oraz Virtual. Dobre stare serwery, ja gram na hardzie, Vesteris, ale to już zależy kto co lubi. Samia ktoś pisał, to nie esay lecz Medium z nuta esay. Na chwile obecna lepiej wrócić na stare serwery niż na te które nie zbyt chwała się swoją popularnością.

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

Klasyk iMetin oraz Virtual. Dobre stare serwery, ja gram na hardzie, Vesteris, ale to już zależy kto co lubi. Samia ktoś pisał, to nie esay lecz Medium z nuta esay. Na chwile obecna lepiej wrócić na stare serwery niż na te które nie zbyt chwała się swoją popularnością.

VirtualMT2 moim skromnym zdaniem nie jest godny uwagi z wielu powodów, chociażby dziada admina, któremu się w głowie poprzewracało od nadmiaru kontroli. Żeby nie było grałem tam ponad ~3 lata a moje 400kb poszło z czasem elegancko na allegro i do znajomych z gry.

Również polecam Vesteris. Fenekra, Lanerisy i inne wynalazki postoją ile postoją nigdy nie wiesz. W między czasie czekajmy na reworka Antaris :)

Opublikowano

VirtualMT2 moim skromnym zdaniem nie jest godny uwagi z wielu powodów, chociażby dziada admina, któremu się w głowie poprzewracało od nadmiaru kontroli. Żeby nie było grałem tam ponad ~3 lata a moje 400kb poszło z czasem elegancko na allegro i do znajomych z gry.

Również polecam Vesteris. Fenekra, Lanerisy i inne wynalazki postoją ile postoją nigdy nie wiesz. W między czasie czekajmy na reworka Antaris :)

Może nie mamy partyline, ale za odpowiedzi na supporcie jestem odpowiedziany  tylko ja, czy mi się poprzestawiało w głowie nie wiem stary ale ale pewnie niedługo dostanę uowotwru mózgu odpowiadając 24/h na te bzdety typu "dałem koleżance/koledze passy do swojego konta "

Maybe i don't have partyline, but only I am responsible for answers at support, look dude, i will get brain cancer soon if i will be answering at support for 24 hours for these stupid support tickets like "ooo i'am idiot and i gave password to my friend and now i cant login to my account""

Gość 67d64b62d9
Opublikowano

Może nie mamy partyline, ale za odpowiedzi na supporcie jestem odpowiedziany  tylko ja, czy mi się poprzestawiało w głowie nie wiem stary ale ale pewnie niedługo dostanę uowotwru mózgu odpowiadając 24/h na te bzdety typu "dałem koleżance/koledze passy do swojego konta "

Maybe i don't have partyline, but only I am responsible for answers at support, look dude, i will get brain cancer soon if i will be answering at support for 24 hours for these stupid support tickets like "ooo i'am idiot and i gave password to my friend and now i cant login to my account""

Mówiłem raczej o tym, co się działo po bugu na bryłki, rudę. Bugi na mapie 255. Jak usuwałeś feniksy najebane na bugu albo banowałeś konta na porządku dziennym bo "miały za dużo bryłek" więc zapobiegawczy ban, który trzeba potem wyjaśniać na ts.

Jak to fishboty na nowe ryby są wszędzie i łowią na wyjebce. Nic do Ciebie nie mam Wojtek jesteś spoko gość i można się z tobą dogadać ale gra na twoim serwerze mija się z celem. Trzymaj się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...