Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Rozbudowane Chunjo!

Someya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WzBSzVv.png

Cześć!

Jesteśmy mile zaskoczeni tak wielkim zainteresowaniem z waszej strony.

Dostaliśmy mnóstwo Prywatnych Wiadomości zarówno tutaj, jak i na facebooku.

Jak już wcześniej mówiliśmy, dopóki jesteśmy na wczesnym etapie tworzenia serwera, jesteśmy w stanie

zmienić praktycznie każdy szczegól na taki, który bedzie wam bardziej odpowiadał.

Tyle tytułem wstępu, przejdźmy do konkretów! :)

Dziś przedstawiamy wam przebudowane królestwo Chunjo

16422393_1763908327261744_25457004015534

16403229_1763909560594954_65948636097767

16487175_1763913180594592_70878918060006

Miasto ponad dwukrotnie zwiększyło swoją powierzchnie. :)

Jak zwykle prosimy o szczere komentarze. 

Zawsze starajcie się najdogłębniej argumentować swoje zdanie. 

Komentarze typu: "boże, co za szit", "kolejne kupsko ochyda" 

nie pomagają nam w pojęciu waszego stanowiska, co z naszą pracą jest nie tak. 

" Uprzedzając pytania - nie, nie będziecie mieli lagów pod warunkiem, że wasz komputer będzie posiadać jakąkolwiek zewnętrzną kartę graficzną (co ma minimum 512 MB pamięci). 

Świat idzie do przodu, więc wymagania do gry w metina też :D

Ale dla posiadaczy naprawdę starszego sprzętu też mam dobrą nowinę! Dokonaliśmy optymalizacji ładowania segmentów mapy jak i tekstur. Od teraz, wszystko ładuję się do waszej pamięci dynamicznie, a nie statycznie jak miało to miejsce do tej pory! 

W dodatku w m1 nie będzie sklepów, a ilość mobów została proporcjonalnie zmniejszona (zwiększając przy tym ich siłe ataku oraz żywotność). "

Opublikowano

Pierwszy screen to jak z zupełnie innej gry ^^

Bardzo ciekawie się to prezentuje. Mam nadzieje, że z optymalizacją nie będzie problemów.

Opublikowano

Fajnie się to prezentuje, w końcu ktoś pomyślał i nie stoi w miejscu. Nie mamy 2008 roku a 2017 :) Fajnie, że grafika też jest trochę upgrade'owana. Leci + za pracę.

Opublikowano

Wygląda ciekawie, tylko ,,ilość mobków została zmniejszona" - to żart?
Przy takich ilościach ludzi jakie obecnie wchodzą na serwery, nikt nie znajdzie dla siebie spota. o.O

Opublikowano

Wygląda ciekawie, tylko ,,ilość mobków została zmniejszona" - to żart?

Przy takich ilościach ludzi jakie obecnie wchodzą na serwery, nikt nie znajdzie dla siebie spota. o.O

"...zmniejszona (zwiększając przy tym ich siłe ataku oraz żywotność)."

Czyli teraz zamiast bić całego spota składającego się z dwudziestu - trzydziestu mobów, gracz będzie w stanie bić tylko czterech - pięciu na raz. 

Dzięki temu gracze tym bardziej gracze będą mogli expić nie przeszkadzając sobie, bowiem nie trzeba będzie szukać spotów do expa. 

Czy są tam dodane jakieś nowe obiekty? Te duże domy? :D

Owszem :)

Opublikowano

ale mi to wali Przemkiem (Vitronem) lecz oczywiście mogę się mylić

Jak sie ten serwer na V nazywał bo zapomniałem Verios(?)? Miasto wygląda identycznie jak tam tylko zostało lekko rozbudowane.

lupik-log_awxeehx.png

Szukasz kogoś kto szybko i porządnie zakoduje Twoją stronę?
Właśnie mnie znalazłeś!
Odwiedź mój temat i przekonaj się, że warto powierzyć mi to zadanie.
Lupik - Usługi kodowania stron

Opublikowano

Jak sie ten serwer na V nazywał bo zapomniałem Verios(?)? Miasto wygląda identycznie jak tam tylko zostało lekko rozbudowane.

W tym tygodniu usłyszeliśmy że jesteśmy Santrielami, Lourtami, Surkami, Mizunami i innymi dość charakterystycznymi postaciami w świecie Polskiego Metina. Rozumiem, że to jest pewnego rodzaju komplement zważywszy na to, że te postacie potrafiły przykuć uwagę swoimi projektami :) Lecz niestety nie, nie jesteśmy żadnym z nich. Moze to lepiej, a może gorzej?

Jesteśmy administracją, która miała serwer jedynie w 2015 roku. Bez sensu, abyśmy przedstawiali się nickami skoro i tak nas nikt nie pamięta. 

Opublikowano

W tym tygodniu usłyszeliśmy że jesteśmy Santrielami, Lourtami, Surkami, Mizunami i innymi dość charakterystycznymi postaciami w świecie Polskiego Metina. Rozumiem, że to jest pewnego rodzaju komplement zważywszy na to, że te postacie potrafiły przykuć uwagę swoimi projektami :) Lecz niestety nie, nie jesteśmy żadnym z nich. Moze to lepiej, a może gorzej?

Jesteśmy administracją, która miała serwer jedynie w 2015 roku. Bez sensu, abyśmy przedstawiali się nickami skoro i tak nas nikt nie pamięta. 

Wy jesteście od Shiverii? (tak aby pytam)

PS. Taa sprawdziłem sobie, w takim razie będzie ciekawy projekt ^^.

Opublikowano

Vitrona szukaj na innym projekcie, który też wydaje się "profesjonalny" i "innowacyjny" :D

Opublikowano

ludzie mają komputery za 5k zł i metin potrafi im się zlagować a wy tu piszecie, że wystarczy 512mb karty graficznej... słabo to widzę.

Ogólnie mówiąc serwery z dość nietypową zapowiedzią/prezentacją(taką jak wy) lubią szybko padać :D

Komputer: z NASA.

Opublikowano

Vitrona szukaj na innym projekcie, który też wydaje się "profesjonalny" i "innowacyjny" :D

dalej wmawiaj sobie, że te longju jest jego xD

@topic no mapy kozackie, ale czego innego można oczekiwać po trusiaku ;)))

5206314859733321403620.gif

Opublikowano

Wy jesteście od Shiverii? (tak aby pytam)

PS. Taa sprawdziłem sobie, w takim razie będzie ciekawy projekt ^^.

Tak, to nie jest żadna tajemnica. Sporo się od tamtego czasu nauczyliśmy :)

Ogólnie mówiąc serwery z dość nietypową zapowiedzią/prezentacją(taką jak wy) lubią szybko padać :D

( ͡° ʖ̯ ͡°) 

Opublikowano

No już już harnaś, twoich opinii tutaj nikt raczej nie potrzebuje :)

Opublikowano

Bardzo ładne miasto, a z racji tego że to właśnie w chunjo zaczynałem gre w metka, więc gdyby startował to tam właśnie wbiłbym. 

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...