Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe

master91d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z was posiada pliki serwerowe plemion i nie chodzi mi o jakieś badziewia typu barteza.

Potrzebne mi są konkretne pliki.

Bo chciał bym zrobić serwer żeby każdy mógł sobie pograć.

Może ktoś miał serwer już i zrezygnował i posiada pliki.

Za wszelkie pomoce dzięki !

Opublikowano

Ja mam różne silniki, ale wszystkie nie dopracowane.

Najprostszy do edycji wziąłem 1.5 twlan usprawniłem troche , ale wciąż nie wiem dlaczego

generuje tak dużo zapytań do bazy mysql.

Mam limit 500 000 zapytań na godzinę i to nie wystarcza.

Jak myślicie to za mały limit, za słaby serwer czy skrypt silnika ,żle napisany i za bardzo obciąża bazę.

Jak sprawdzić ilość zapytań jaką obciąża bazę? i jakie zapytania najbardziej obciążają mysql?

Opublikowano

W tych silnikach sa proste bledy ale jest ich za duzo bledy typu , zamist . Lub inne tego typu kiedys edytowalem silnik mialem serwer duzo osob gralo ale silnik mi sie zapodzial a ze wzgledow osobistych musialem wylaczyc serwer chcialem wrucic bo duzo chetnych jest ale edycja tego silnika to jest miesiac bity a jestem ograniczony czasowo dlatego pytalem czy ktos ma.

@ musisz poprawic wszytkie bledy pozatym 1/10 skryptow jest nie potrzebna i trzeba to usunac

Opublikowano

Była kilka razy chęć stworzenia plików od podstaw przez grupkę ludzi ale żadna nie doszła do skutku.

Opublikowano

Była kilka razy chęć stworzenia plików od podstaw przez grupkę ludzi ale żadna nie doszła do skutku.

Bo wiekszosc sie nie znala nawet i brali gowniany serwer barteksta przez to wiekszosc starych graczy po zobaczeniu takich bugow i bledow odpuscila , a graly noobki myslac , ze sa pro :) 

Opublikowano

Wlasnie nie :) Sprobuj znalezc pliki dawnego Infernal-wars ew. silnik Sir Rolanda. Nie bylo nic lepszego raczej , ale slyszalem , ze Rumuny maja serwer Tw Lan jakis odkodowany czy przebudowany.

Opublikowano

Bo wiekszosc sie nie znala nawet i brali gowniany serwer barteksta przez to wiekszosc starych graczy po zobaczeniu takich bugow i bledow odpuscila , a graly noobki myslac , ze sa pro :)

Ale umiesz czytać? Napisałem "OD PODSTAW" a więc nie mówię tu o tym że ktoś nie znał się na programowaniu, brał gotowe pliki i stawiał na nich zabugowany serwer.

Wlasnie nie :) Sprobuj znalezc pliki dawnego Infernal-wars ew. silnik Sir Rolanda. Nie bylo nic lepszego raczej , ale slyszalem , ze Rumuny maja serwer Tw Lan jakis odkodowany czy przebudowany.

TWLan w wersji 1 jest odkodowany, a pliki są dostępne nawet na mpcforum.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie plików Sir Roland. Jak je konfigurować ? opcje w panelu admina pozwalają utworzyć świat z ustawieniami prędkości itp. jest gdzieś dostępna bardziej zaawansowana konfiguracja konkretnie chodzi mi np o ustawienia wiosek barbarzyńskich żeby było ich dużo więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...