Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kompilacja source na plikach Lajka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie widzę błędu tam.

Game się skompilowało, wywaliło warrning ale to przez różnicę w dacię source>serwer, tzn któryś plik jakimś cudem ma datę do przodu. Albo masz na vps źle ustawioną.

Chociaż jakoś sporo tych ostrzeżeń masz.

Jeśli game ci się nie kompiluje to napisz bo zerknąłem tylko na ostatnie ostrzeżenie w logu.

Opublikowano

Witam mam problem otóż, podczas kompilacji na plikach by lajk wywala mi błędy:

http://wklej.to/tN3Vr

http://www.mpcforum.pl/topic/1541020-sf-terenzo-poprawione/ - pliki z których korzystam

Co może być przyczyną? Ktoś pomoże?

To tak, game kompiluje się normalnie, ale już się nie chce odpalić

Po 1 jak masz folder extern z małych liter, weź zmień na duże: Extern

Po 2 jak byk widać że pliki z folderu cryptopp są złe i tam w kraizy.tgz są zapakowane cryptopp i wypakuj je w odpowienich miejscach. 

Po 3 nie polecam używać source od Lajka, bo takie source co on wstawił to śmiech na całej sali, szybciej jest ogarnąć własne source i mieć pewność że żadnego haka się nie znajdzie czy błędów powielanych przez edytowanie w Notepadzie jak to robi większość ludzi w tym Lajk, bo jak byk widać że jego source było otwierane przez notepada :D i tu śmiech na sali.

Po 4 najlepiej kontaktuj się w takich sprawach do autora plików, czyli do Lajka bo jak coś ktoś wstawia i ma błędy to autor na swoją reputację musi zasłużyć więc jak będzie chciał zasłużyć dobrą reputacją to Ci pomoże.

syserr channeli i auth:)

Warto jeszcze poprosić o logi z db i logi z mysql z /var/db/mysql/

Najlepiej niech autor wrzuci je na wklejkę, ale nie zawalone z 150mb tylko wyczyszczone przed startowaniem, bo wielu ludzi nie czyści i daje takie duże syserry że głowa boli a oczy puchną :D

pokaż sysser z db, ch1, autch

I tak mu nie pomożesz, więc nawet po pokazaniu nie zdołasz ogarnąć nic i marnego posta napisałeś który nic nie wnosi.

Tak ogólnie jeszcze mówiąc, wiem że polecą hejty na moją osobę, także proszę o zastanowienie się przed napisaniem hejtów, ja tu nikogo nie hejtuję tylko pomagam i stwierdzam fakty, które się zawsze przydają.

To na razie byłoby na tyle.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

@kamil2321

Folder extern ma być z małej, jakby miał być z dużej ti by mu wgl nie skompilowało, to samo z libami.

Chociaż tych ostrzeżeń coś za dużo jest.

Dalej czekam na logi z kanałów i logowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...