Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klient gry - Nowy vs Stary!

LaughyJoke.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych użytkowników!

Który klient Wam się bardziej podobał? - mi osobiście nowy przypadł do gustu, aczkolwiek mogliby go troszeczkę usprawnić.

xD

Opublikowano

Jak najbardziej nowy, bardziej przejrzysty, jedynym mankamentem jest lista znajomych, której nie można ukryć chyba, że nie wiem jak to zrobić :D

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

Nowy, jednak trochę zajmie znowu przyzwyczajanie się do niego.

Już opisałem w jednym z tematów wady i zalety tego clienta.

Jak najbardziej ten nowy mi się podoba :3

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Ja na razie nie zmieniam, w koncu wszyscy sie skarza na nowego, ale to normalne, ze jest jakis progres i trzeba nadazac nad nowosciami, chociaz nie ma tez co sobie zycia utrudniac i korzystac z bardziej pobugowanego gowna niz stary klient, gdy naprawia go dostatecznie to na pewno bedzie lepszy niz stary.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nowy jeszcze bardziej pobugowany od starego xD

Na nowy przeniosę się, dopiero gdy zmuszą do tego graczy  :((

Opublikowano

Próbuję się przyzwyczaić do nowego, ale bardzo mnie irytuje brak możliwości schowania czatu, jak to było na starym cliencie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Wolę ten klasyczny :D

W tym nowym nie widać, czy wszyscy akceptowali, tak jak w starym te czerwone ludziki. Chyba, że jest a ja nie widzę :D

Jak zmienić na stary? Ten nowy to patola...

d6vfXNd.png

Opublikowano

Imo wystarczyło samo usprawnienie obecnego clienta i wyeliminowanie bugów, ponieważ wygląd był w sumie aktualizowany całkiem niedawno.

Nowy client wygląda całkiem nieźle, ale mnóstwo osób narzeka na dużą ilość błędów (w końcu to wciąż beta.)

Ja wolę poczekać, aż korzystanie z nowej wersji będzie przymusowe, ponieważ wtedy będzie ona zdecydowanie mniej problematyczna i wygodniejsza w użytku.

giphy.gif

Opublikowano

Wie ktoś jak na nowym dolączyć do pokoju czatu ?

Najpierw musisz posiadać własny klub lub do niego dołączyć. (Punkty od 1 do 3 na grafice.)

Jeśli jesteś już w klubie wystarczy nacisnąć na przycisk czatu lub wybrać klub z listy po prawej. (Punkty od 4 do 5 na grafice.)

1111png_axaapap.png

Czy w tym nowym widac ile skrzyn mozemy jeszcze dostac w tygodniu?

W profilu znajdziesz. Najedź kursorem na ikonkę a pojawi się chmurka.

22222png_axaapqs.png

Opublikowano

Kazdy narzeka, a i tak jak zostanie wprowadzony przymusowy do lola, to po 2 tygodniach kazdy sie przyzwyczai.

Moim zdaniem wyglads fajnie nawet, tak nowo... Po 6 latach grania ten Klient mi sie juz znudzil, niby byly jakies poprawki graficzne, ale to dalej ten sam Klient.

Niech tylko naprawia te bledy z Klientem, co znajac Rito (mozna narzekac na nich ale to wielka firma, ktora chcac nie chcac odniosla wielki sukces) szybko wyeliminuja wiekszosc bledow.

Opublikowano

Wolę stary, dlatego na razie przy nim pozostaję.

Szanuję taką kobiecą decyzję. 

Mógłbym wymienić co jest do zmiany w nowym kliencie, a więc:

• brak animacji w wyborze roli w lobby (jak w starym kliencie było to ruchome, powiewały te flagi, tak tutaj to ssie, STAGNACJA ._.)
  • brak możliwości chowania listy znajomych (wtf?) po kiego Riot wciska mi coś, czego nie chcę mieć na głównym ekranie?
  • Po najechaniu na profil znajomego - brak graficznej dywizji? Kolejne wtf? W starym kliencie było to git zrobione, a w nowym na odpierdol - dali napis Platyna V i elo, zamiast ładnie oprawić graficznie, skoro kuźwa dają nowy klient, taki elegancki, a dywizji już nie potrafili zrobić.
  • Okna czatu ... To jest dopiero burdel. W starym kliencie okna klubów były normalne, widać było z kim się pisze, a tutaj jakbyśmy z każdym pisali PW, zamiast dać duże okno czatu klubowego to pieprznęli takie dziadostwo i zadowoleni z siebie. M A S A K R A.
  • Profil - profil wygląda nader ciekawie. Nie jest źle, mogło być gorzej, to chyba jedyna rzecz, której Riot nie spieprzył aż tak bardzo. Za bardzo nie mam co opisać.
  • No i do tej pory nie ma przycisku WYLOGUJ. Dlaczego nie chcą dać tej opcji? Nie mam pojęcia.

Dlatego dopóki nie ogarną tych rzeczy siedzę na starym kliencie, jest dla mnie o niebo lepszy mimo, że zmuszają mnie do uruchamiania nowego klienta. I tak odpalam stary i dobrze mi się gra.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wolę stary, dlatego na razie przy nim pozostaję.

Szanuję taką kobiecą decyzję. 

Mógłbym wymienić co jest do zmiany w nowym kliencie, a więc:

• brak animacji w wyborze roli w lobby (jak w starym kliencie było to ruchome, powiewały te flagi, tak tutaj to ssie, STAGNACJA ._.)
  • brak możliwości chowania listy znajomych (wtf?) po kiego Riot wciska mi coś, czego nie chcę mieć na głównym ekranie?
  • Po najechaniu na profil znajomego - brak graficznej dywizji? Kolejne wtf? W starym kliencie było to git zrobione, a w nowym na odpierdol - dali napis Platyna V i elo, zamiast ładnie oprawić graficznie, skoro kuźwa dają nowy klient, taki elegancki, a dywizji już nie potrafili zrobić.
  • Okna czatu ... To jest dopiero burdel. W starym kliencie okna klubów były normalne, widać było z kim się pisze, a tutaj jakbyśmy z każdym pisali PW, zamiast dać duże okno czatu klubowego to pieprznęli takie dziadostwo i zadowoleni z siebie. M A S A K R A.
  • Profil - profil wygląda nader ciekawie. Nie jest źle, mogło być gorzej, to chyba jedyna rzecz, której Riot nie spieprzył aż tak bardzo. Za bardzo nie mam co opisać.
  • No i do tej pory nie ma przycisku WYLOGUJ. Dlaczego nie chcą dać tej opcji? Nie mam pojęcia.

Dlatego dopóki nie ogarną tych rzeczy siedzę na starym kliencie, jest dla mnie o niebo lepszy mimo, że zmuszają mnie do uruchamiania nowego klienta. I tak odpalam stary i dobrze mi się gra.

Zgadzam się z tobą w zupełności te jak i wiele innych rzeczy powinny być w nowym kliencie. No ale to jeszcze beta tak klient ledwo wyszedł z alfy na pewno dostają mnóstwo propozycji do tego jest jeszcze masa błędów jestem pewny że nie wypuszczą klienta który jest gorszy od poprzedniego. Dajmy im czas na pewno się poprawi :)

8816414724839291359194.png

Opublikowano

I stary i nowy napisany w paincie - dosłownie.

głos oddaje na starego clienta, nowy jest mało "intuicyjny" jedyne co mi się podoba w nowym cliencie to chat ze znajomymi

Opublikowano

Tak wygląda to w moim przypadku

STARY:

+zawsze 1 dołączam do lobby

+0 lagów w cliencie

+wszystko umieszczone tam gdzie być powinno,prosto i schludnie

-częste błędy w sklepie

-czasem potrafi rozłaczyć z czatem

-brak odświeżania stanu ip oraz rp np. Nie odejmuje po zakupie

NOWY:

+nowoczesny wygląd

+również przejrzysty

+dodatkowe ustawienia dotyczące clienta

+naprawiona część błędów które występowały w starym

-póki co w obecnej fazie słabo zoptymalizowany

-dołącza później do lobby niż w starym

-i jak to w wersji testowej masa blędów np.jeśli wyskoczy mi jakieś powiadomienie z programu podczas gry przechodzi z full screena w okienko

Póki co zrezygnowałem z nowego i korzystam nadal z klasycznego

Opublikowano

Jak dla mnie nowy to taki mały sztosik ale jest w nim nadal trochę błędów, dlatego wolę poczekać na starym kliencie aż usprawnią nowy.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...