Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Funkcje bota

Majcon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakiś czas temu napisałem bota który siedział wyłącznie na moim serwerze ts3 ( aktualnie jestem w fazie zmiany hostingu więc bot jest offline) 
I pomyślałem żeby go udostępnić publicznie lecz przed chciałbym się zapytać was co taki bot powinien jeszcze posiadać aktualna lista funkcji 

• Administracja ts3 online w opisie kanału
  • Aktualna data ustawiona w nazwie kanału
  • Aktualna liczba osób online jako nazwa kanału
  • Funkcja czyszcząca kanały prywatne (bot sprawdza czy jakaś osoba jest online na kanale jeżeli tak ustawia w temacie datę i jeżeli data jest starsza od X to zmienia nazwę kanału na x.) WOLNY i blokuje możliwość wejścia tam )
  • Poke (puka admina gdy osoba wejdzie na kanał pomocy)
  • Automatyczna rejestracja 
  • Rekord osób online
  • Zmiana nazwy serwera np na blabla.pl aktualnie online []
  • Sprawdzanie nicka 
  • Wiadomość powitalna

Dajcie znać co spróbować mu jeszcze dodać tutaj w odpowiedzi czy też na PW 

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

Opublikowano

Automatyczne tworzenie kanałów i usuwanie nie aktywnych i bot jak ta lala. Sam nawet pobiore takie cudo :) tylko oby nie na jave ;/

Edit: Teraz dopiero zobaczyłem że usuwanie nie aktywnych kanałów jest sorry mój błąd. Ale tak może z top 10 połączeń itd można coś dorzucić xD

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Myślałem o tym, lecz chciałbym użyć do tego bazy danych MySql co usprawniłoby działanie bota tylko czy każdy posiada?

Bot jest w PHP.

Większość serwerów TeamSpeak posiada zainstalowany serwer mysql. Mam 3 pytania w sprawie bota.

1. kiedy będzie możliwość pierwszych testów?

2. Na ilu instancjach działa bot?

3. Masz w planach dalsze rozwijanie bota?

Z tego co widzę to bot ma trochę możliwości, dodał bym jeszcze funkcje "partnerzy". Bot by zmieniał co X sekund/minut kanał z partnerami i informacjami w opisie. ;) Miłej pracy. :P

Opublikowano

możesz dodać funkcję automatycznego tworzenia kanałów "publicznych np. max 2,3,5,10" jeżeli reszta jest zajęta a jak juz sie zwolni to usuwa ten niepotrzebny kanał

Opublikowano

Myślałem o tym, lecz chciałbym użyć do tego bazy danych MySql co usprawniłoby działanie bota tylko czy każdy posiada?

Bot jest w PHP.

Większość serwerów TeamSpeak posiada zainstalowany serwer mysql. Mam 3 pytania w sprawie bota.

1. kiedy będzie możliwość pierwszych testów?

2. Na ilu instancjach działa bot?

3. Masz w planach dalsze rozwijanie bota?

Z tego co widzę to bot ma trochę możliwości, dodał bym jeszcze funkcje "partnerzy". Bot by zmieniał co X sekund/minut kanał z partnerami i informacjami w opisie. ;) Miłej pracy. :P

1.) Szczerze mówiąc jeszcze nie wiem aktualnie mam inny projekt na głowie postaram się wciągu tygodnia 

2.) ilu będziesz chciał

3.) Tak 

Partnerzy hmm spoko dodam 

Bot będzie darmowy 

Dodatkowo bot będzie potrzebował php7 :)

Kontakt

76561197969016953.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przez brak czasu musiałem odłożyć pisanie bota na dalszy plan, lecz powróciłem i poprawiłem kilka błędów dodałem kilka opcji usprawniłem kod tylko borykam się z małym problemem dlatego będę potrzebował jakiegoś testera, który zainstaluje u siebie bota (jak coś zapraszam na pw). Ale to w sumie też nie wiem kiedy, gdyż jeszcze trochę zostało do poprawy.

A i jeszcze nie mam nazwy dla bota to jakby ktoś coś :D

Kontakt

76561197969016953.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...