Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozgrzewka pro graczy?

TinaMK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko które trapi mnię od dłuższego czasu, a mianowicie

Czy ma ktoś może pojęcie jak rozgrzewają się pro gamerzy CS:GO przed meczem?

Większość pewnie odpisze ze DM po prostu, ale chodzi mi o to np ze sprawdzajac profile pro gamerów na cs:go stats, mają oni kille np tylko ak/m4/awp/ czyli pistoletów nie rozgrzewają? bo nie chce mi się w to wierzyć, chyba że jakos 50/50 DM/Boty ? jak to dokładniej wygląda ? zeby się rozgrzac do perfekcji

Opublikowano

To może ja opiszę jak wygląda moja rozgrzewka jeśli mam na nią czas:

500killi z ak na aim_botz w stojące boty (w różny sposób, po pestce, w sposób Subrozy, spraye, transfer spraya)

100 killi z awp na aim_botz w ruszające się boty

kilka sprayów z m4a4 w ściane

później ta mapka z czerwonymi kropkami, wybieram intensive aim training i pykam około 10 minut

wbijam na serwer aim dm na kilka minut

potem znowu na mapkę z czerwonymi kropkami, robię to samo

10-15min zwykłego deathmatcha z ak/awp (50/50)

i wtedy czuję się gotowy do gry :D

Myślę, że prosi robią podobnie

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

500killi z ak na aim_botz w stojące boty (w różny sposób, po pestce, w sposób Subrozy, spraye, transfer spraya)

później ta mapka z czerwonymi kropkami, wybieram intensive aim training i pykam około 10 minut

Kompletnie bez sensu na moje zabijanie 500 botów, które się nie ruszają i te kropki to już wgl.. Dno i wodorosty. 

Ja osobiście jak już mam trenować na botach to tylko ruszających się lub specjalna mapka do prefire. Na mapach prefire boty chociaż do ciebie strzelają i możesz wyobrazić sobie sytuację, która by mogła się trafić na jakim kolwiek meczu. Jeszcze dużo DM. Normalni gracze. Na wielu serwerach grają naprawdę mocni przeciwnicy co oznacza, że trzeba bardziej się wysilić. Polecam także rozgrzewać ręcę, nadgarski.. Tak właśnie tak. Nadgarski i ręcę co jest naprawdę bardzo ważne, ponieważ po zbyt długim ruszaniu rękoma możesz czuć mrowienie w rękach, a to nie dobry znak. Obejrzyjcie sobie filmiki na YT na temat rozgrzewki nadgarstków i rąk przed graniem. Najlepiej tłumaczy filmik na kanale Dr. Levi Harrison, ma swój kanał na YT, zajmuję się tymi sprawami długi czas. Sam mówił, że często zaraz po osobach uprawiające sporty walki przychodzą właśnie e-sportowcy. Na tym filmiku pokazuje dobre ćwiczenia na nadgarski, palce, ręce. 

PS. Jak są błędy to sorki ;) Szalony dzień heh.

Opublikowano

@Brawley

Kompletnie bez sensu na moje zabijanie 500 botów, które się nie ruszają i te kropki to już wgl.. Dno i wodorosty.

Dla Ciebie bez sensu - dla mnie jak najbardziej taka rozgrzewka pasuje i poprawia moje umiejętności ;) Teksty typu "dno i wodorosty" to co najwyżej do swoich kolegów możesz mówić, bo średnio mnie interesuje opinia gościa, który ma 1000, czy 2k h w cs ;)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ja osobiście jak już mam trenować na botach to tylko ruszających się lub specjalna mapka do prefire. Na mapach prefire boty chociaż do ciebie strzelają i możesz wyobrazić sobie sytuację, która by mogła się trafić na jakim kolwiek meczu. Jeszcze dużo DM. Normalni gracze. Na wielu serwerach grają naprawdę mocni przeciwnicy co oznacza, że trzeba bardziej się wysilić. Polecam także rozgrzewać ręcę, nadgarski.. Tak właśnie tak. Nadgarski i ręcę co jest naprawdę bardzo ważne, ponieważ po zbyt długim ruszaniu rękoma możesz czuć mrowienie w rękach, a to nie dobry znak. Obejrzyjcie sobie filmiki na YT na temat rozgrzewki nadgarstków i rąk przed graniem. Najlepiej tłumaczy filmik na kanale Dr. Levi Harrison, ma swój kanał na YT, zajmuję się tymi sprawami długi czas. Sam mówił, że często zaraz po osobach uprawiające sporty walki przychodzą właśnie e-sportowcy. Na tym filmiku pokazuje dobre ćwiczenia na nadgarski, palce, ręce. 

strzelanie do stojących botów ma sens po rozgrzewasz "sensa" , oraz ćwiczysz jaki ruch musisz wykonać aby nacelować na przeciwnika tzn "pamięć mięśniowa"  , ale czytając twoją wypowiedź pewnie nie masz o tym pojęcia.

DM'y lub mapy z warsztatu ... aim_botz jest dobre ,wielu proplayerów tam ćwiczy .

Opublikowano

@Brawley

Dla Ciebie bez sensu - dla mnie jak najbardziej taka rozgrzewka pasuje i poprawia moje umiejętności ;) Teksty typu "dno i wodorosty" to co najwyżej do swoich kolegów możesz mówić, bo średnio mnie interesuje opinia gościa, który ma 1000, czy 2k h w cs ;)

Brawo! Panie kolego, sam masz 1,7k h w CS:GO, a z tego 700 w poczekalni (wynika to ze strony CS:GOstats). Hoho, panie dorosły. Takie teksty to do kolegów moge? A do ciebie już nie, bo zabronisz mi panie 14 latków wszystko wiedzący? Graj dalej na tych stojących botach. Elo

strzelanie do stojących botów ma sens po rozgrzewasz "sensa" , oraz ćwiczysz jaki ruch musisz wykonać aby nacelować na przeciwnika tzn "pamięć mięśniowa"  , ale czytając twoją wypowiedź pewnie nie masz o tym pojęcia.

DM'y lub mapy z warsztatu ... aim_botz jest dobre ,wielu proplayerów tam ćwiczy .

Czytając moją wypowiedz stwierdzasz, że nie mam pojęcia? Jesteś wtedy pojebany (nie obrażając pojebanych) znam się napewno na tym o wiele lepiej niż TY. Siedzę trochę w sprawach rozgrzewek przed meczami, treningami, taktykami i innymi (Prowadziłem kilka drużyn i byłem także trenerem)

PS. zapraszam na pw, jakby ktoś z was miał jakieś wątpliwości, nie chce tu się kłócić (Boję się o warna)

Opublikowano

Każdy rodzaj gry nie na żywych enemy to strata czasu. Ja nigdy się nie rozgrzewałem i żyję, za bardzo tryhardujecie.

Byali kiedyś na streamie powiedział, że jak gra tak w domu to stara się zagrać tyle meczy by zrobić 300-500 killi dziennie, minimum.

Jak ci zależy na MM to graj tylko MM, a nie "trenuj" przed. Możesz spróbować jakieś serwery retake i tyle. Ogarnij granaty i idź grać, nic innego nie możesz zrobić.

P.S Pierdol MM, wykup faceita premium i tam graj.

Opublikowano

Już jakieś raki się wyzywają, och polaks :D
Osobiście polecam rozgrzewanie rąk/nadgarstków, dobranie dobrej sens i ćwiczenie pamięci mięśniowej nie długo, codziennie z 10-20min max.

Opublikowano

Brawley, ziomeczku. Powiedz mi, po co na mnie naskakujesz? Chciałem być miły, i wgl, a ty wszystko psujesz :// Chciałbym Ci również podziękować za pozwolenie na granie na stojących botach! Dzięki temu moje umiejętności na pewno wzrosną :) A co do godzin... w go gram od marca ~2013, za mną sporo lanów, także tym razem powiem, że gdzieś mam wypowiedzi gościa, który "trenował" team orzełków czy innych globali, a nie osiągnął nic :P Jak chcesz to dodaj na steam, pogadamy

@down

drugie konto ziomeczku, dodaj pogadamy

Opublikowano

Brawley, ziomeczku. Powiedz mi, po co na mnie naskakujesz? Chciałem być miły, i wgl, a ty wszystko psujesz :// Chciałbym Ci również podziękować za pozwolenie na granie na stojących botach! Dzięki temu moje umiejętności na pewno wzrosną :) A co do godzin... w go gram od marca ~2013, za mną sporo lanów, także tym razem powiem, że gdzieś mam wypowiedzi gościa, który "trenował" team orzełków czy innych globali, a nie osiągnął nic :P Jak chcesz to dodaj na steam, pogadamy

A ja wygrałem IEM 2014 z VP. Tak to ja stałem wtedy jako ich trener miło mi. Kappa.

Też mogę sobie napisać, że grałem na wielu lanach. Kogo trenował to już nie powinno cię interesować. Mogłem trenować nawet silvery, ale to czego ich nauczyłem to co innego rozumiesz? Nie ważne czy trenowałem globali czy silverów, ważne to czego ich nauczyłem.

PS. Napewno grasz od 2013 roku jak masz 1,1kh spędzone w grze?

Opublikowano

WY CHYBA K***A NIE UMIECIE CZYTAC O CO AUTOR TEMATU PROSIL

nie chce mi sie oznaczac ale ty emememens brawley i ty dax, nie prosil was o wasze rozgrzewki i klotnie a ememsn nikogo nie obchodzi co ty tam robisz

autor sie pytal jak sie rozgrzewaja proplayerzy, nie wy...

kazdy proplayer ma inny sposob rozgrzewania, wiec nie ma sensu co porownywac, flusha sie w ogole nie rozgrzewa, jw z czego pamietam gra 40min na dm, gracze z astralis graja na botach itd, nie kieruj sie statami z takich stronek bo tam one sa niedokladne. Najlepiej jest wedlug mnie po prostu trenowac jak ci sie podoba.

Opublikowano

na h*j ci rozgrzewka proplayerow myslisz, ze jak sie rozgrzejesz to bedziesz jak oni?

ja zawsze np odpalam sobie pusta mapke  i strzelam full auto po scianach, potem wchodze na 10-15minut na DMa i gram, nie wiecej bo sie ''wypalam''

Opublikowano

nie chce mi sie oznaczac ale ty emememens brawley i ty dax, nie prosil was o wasze rozgrzewki i klotnie a ememsn nikogo nie obchodzi co ty tam robisz

kazdy proplayer ma inny sposob rozgrzewania, wiec nie ma sensu co porownywac, flusha sie w ogole nie rozgrzewa, jw z czego pamietam gra 40min na dm, gracze z astralis graja na botach itd, nie kieruj sie statami z takich stronek bo tam one sa niedokladne. Najlepiej jest wedlug mnie po prostu trenowac jak ci sie podoba.

przeciez calkiem jasno napisalem, ze byali jebie 500 fragow dziennie w normalnych meczach i to jest jego rozgrzewka :)

no i przede wszystkim trzeba uzyc mozgu, a ty tego nie robisz.. po co chlopak ma robic to co prosi jak to mu nic nie da? jedyna rozgrzewka to gra, jedyny trening to gra

nikt nie potrzebuje myszki za 300zl, configu proplayera, monitora 144hz, 300fps - ostatnio nawet Snax to wyśmiał na streamie i trzeba to ludziom uswiadomic, ze nie ma co patrzec na prosow, bo oni nie robia nic specjalnego

jak ktos nie ma tego czegos i talentu do gry to mu nic nie pomoze, jak ktos ma problem z wyjsciem z jakiegos orla, czy kalacha to moze sobie odpusic, bo tylko trafi czas- nigdy nie bedzie dobry :) nie ma co tryhardowac bez powodu

zreszta k***a, koles sie pyta o rozgrzewke, a pewnie gra solo MM albo solo free faceit.. jak chce brac gre na powaznie to team i dziala, a nie solo, bo tylko traci czas na cos co nic mu nie da

naucz sie czytac przykry chlopczyku :)

Opublikowano

przeciez calkiem jasno napisalem, ze byali jebie 500 fragow dziennie w normalnych meczach i to jest jego rozgrzewka :)

no i przede wszystkim trzeba uzyc mozgu, a ty tego nie robisz.. po co chlopak ma robic to co prosi jak to mu nic nie da? jedyna rozgrzewka to gra, jedyny trening to gra

nikt nie potrzebuje myszki za 300zl, configu proplayera, monitora 144hz, 300fps - ostatnio nawet Snax to wyśmiał na streamie i trzeba to ludziom uswiadomic, ze nie ma co patrzec na prosow, bo oni nie robia nic specjalnego

jak ktos nie ma tego czegos i talentu do gry to mu nic nie pomoze, jak ktos ma problem z wyjsciem z jakiegos orla, czy kalacha to moze sobie odpusic, bo tylko trafi czas- nigdy nie bedzie dobry :) nie ma co tryhardowac bez powodu

zreszta k***a, koles sie pyta o rozgrzewke, a pewnie gra solo MM albo solo free faceit.. jak chce brac gre na powaznie to team i dziala, a nie solo, bo tylko traci czas na cos co nic mu nie da

naucz sie czytac przykry chlopczyku :)

wyjasniasz mi rzeczy oczywiste wow

I TY MIALES KIDMODA XDD

po co ty do mnie to piszesz? Nic o tym nie pisalem, pisalem tylko o tym ze kogo obchodzi jak sie rozgrzewasz bo nie jestes prosem, i nie wiesz nawet czy gra solo czy c**j wie co, a sie udzielasz jakbys wiedzial wszystko

naucz sie czytac, przykry chlopczyku z zawyzonym ego

Opublikowano

I TY MIALES KIDMODA XDD

po co ty do mnie to piszesz? Nic o tym nie pisalem, pisalem tylko o tym ze kogo obchodzi jak sie rozgrzewasz bo nie jestes prosem, i nie wiesz nawet czy gra solo czy c**j wie co, a sie udzielasz jakbys wiedzial wszystko

naucz sie czytac, przykry chlopczyku z zawyzonym ego

nigdy nie mialem kid moda lolz

jedyna osoba w tym dziale piszaca nie na temat jestes ty takze mozesz wyjsc, bo nikt cie tu nie potrzebuje, nic nie wnosisz

elo strzala, masz jakies problemy ze soba skoro napisales takie posty

Opublikowano

Wyluzujcie trochę. To nie jest temat do kłótni. Przypominam o odpowiednim zachowaniu które obowiązuje na tym forum. Jeśli macie jakieś niedomówienia załatwcie to na pw ;) 

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Tak spamujecie, ze nie da się czytać - idziecie na PW

A co do tematu to nigdy nie ma standardowej rozgrzewki - gdy normalnie jade na Lana jest jakieś 20minut przed meczem na rozgrzanie się, wchodzisz na serwer i strzelasz. 

Nie każdy z tych "pro" gra zawsze na głównym koncie. 

Rozgrzewają zazwyczaj ręce przy tych bardziej skillowych broniach od których zależy gra. 

Nie wiem czy to dla Twojej informacji czy chcesz ich naśladować ale powiem Ci, że każdy rozgrzewa się tak jak lubi i tak, że czuje już grę :D Nie ma sensu szukać takich sposobów jak lepsi, bo zawsze możesz być lepszy od nich :)

Kończ waść, wstydu oszczędź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...