Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Routerem.

zielakn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od 3 lat używałem pewnego routera o nazwie "Hitron" (Tak Niemiecka firma, niemieckie routery), wszystko działało bez problemów, aż do momentu gdy w routerze zepsuł sie moduł wi-fi, więc przysłali mi nowy. Działa bezbłędnie, lecz nie chce mi czytać jednej (przynajmniej, tylko tutaj mam problemy) strony, a konkretnie filmu ze strony zalukaj.tv, wączam strone > wybieram film > Zaczyna sie ładować, lecz to ładowanie jest bez końca i teraz pytanie jak to naprawić? Dodam tylko, że po wybraniu filmu wszystkie reklamy mają napis, "Połączenie nie jest bezpieczne. Właściciel witryny t.mdn2015x3.com niepoprawnie ją skonfigurował. Program Firefox nie połączył się z nią, aby chronić użytkownika przed kradzieżą informacji." Jest tak na każdej przeglądarce, lecz gdy klikam zaawansowane wyskakuje mi komunikat typu, "Witryna „t.mdn2015x3.com” używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Ten certyfikat jest prawidłowym certyfikatem tylko dla następujących nazw: cloudfront.net, *.cloudfront.net Kod błędu: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN", czym może być to spowodowane? Może jakieś ustawienie w routerze blokuje niebezpieczne strony, coś w stylu firewall.

Opublikowano

Co ma piernik do wiatraka ?  Komunikat jest przeglądarki i nie ma nic wspólnego routerem. 

Zmień przeglądarkę albo ustaw inaczej zasady bezpieczeństwa dla witryn. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Problem pojawił sie od nowego routera i pojawia sie na wszystkich urządzeniach, na tej samej stronie. Co do przeglądarki, na każdej pojawia sie problem.

Opublikowano

Więc problemem może być zła konfiguracja routera zwłaszcza ustawień DNS albo bramek. 

Zwykle to zawsze problem z przeglądarką nietypowo  dostawca też może blokować witrynę od jakiegoś czasu.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...