Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fiberhost Problem Z Serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem, kupiłem wczoraj serwer na fiberhost do testów "Minecraft DEV (dla dewelopera)", działało wszystko ładnie, dziś rano po próbie restartu/wyłączenia/połączenia/połączenia z ftb wyskakuj błąd "Brak odpowiedzi ze strony maszyny" , " Brak połączenia z serwerem" , napisałem o godzinie 11 na bok i do tej pory brak odpowiedzi , co mogę zrobić ? 

Opublikowano

FiberHost korzysta z ovh. Ostatnio ovh ma wielki problem z atakami na ich sieć i nie do końca potrafią się przed tym zabezpieczyć. BOK odpisze Ci w chwili gdy wszystko będzie dobrze i napiszą Ci, że "przecież wszystko działa"

To nie jest zależne od FiberHost kiedy Ci się to naprawi.

Ja cały czas korzystałem z OVH pod swoje serwery i na maszynach z ovh stoi również większość wielkich sieci.

Praktycznie codziennie w godzinach od około 21-22 zaczynają się problemy z siecią i w tym momencie wyłącza się większa część polskiej sieci serwerów minecraft typu: mchc. nssv, itp. 

Opublikowano

Miałem pare serwerów wykupionych na FiberHost'cie i takie błędy mi występowały pare razy w tygodniu przy restarcie maszyny czy reinstall'u 

Opublikowano

Na ten hosting ostatnio się coś uwzięli i ataki są, pewnie przez to masz problemy z serwerem. Masz 2 opcje: Męczyć się z tym dalej albo przejść na inny. Fibierhost był w sumie dobrym hostingiem ale z 2-3 lata temu.

Opublikowano

Teraz mam serwer na fiberhoście. Na początku miałem małe problemy z zaksięgowaniem przelewu, ale już jest OK. Mimo wszystko polecam raczej inny hosting (np. lvlup.pro)

Opublikowano

Czekaj na odpowiedź od BOK.

Wszystko powinno zostać wyjaśnione i naprawione po zgłoszeniu problemu. Przynajmniej w hostingu z ludzkim podejściem do klientów.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...