Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranga Server Admin Query usunięta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Takie drobne pytanko do bardziej zaawansowanych.

Ostatnio napotkałem się z sytuacją, że ranga Server Admin Query została przypadkiem usunięta. Czy znacie jakiś sposób na odtworzenie danej rangi bez konieczności usuwania bazy danych? Moje próby ręcznej edycji bazy danych zakończyły się niepowodzeniem, tzn. bazę bez problemu edytowałem, ale tj. teamspeak nie pobrał ustawień z bazy danych.

1. Próba przywrócenia rangi ServerAdminQuery:

- dodanie rekordu do tabeli groups_server z wartościami (2, 0, Admin Server Query, 2)

- dodanie wszelkich permission do tabeli perm_server_group (za dużo aby je wszystkie teraz wypisywać)

2. Próba nadania uprawnień na UID poprzez edycję bazy

- do tabeli perm_client dodałem do swojego DBID wszelkie uprawnienia z rangi SAQ.

Obydwie próby zakończone niepowodzeniem, gdyż teamspeak nie wczytał tych danych do siebie (tj. zostało wszystko tak jak by bez zmian)

Macie może doświadczenie z podobnym problemem? Z góry mówię że próba przywrócenia ASQ poprzez restart hasła nic nie pomógł, gdyż ASQ nie miał żadnych uprawnień.

Opublikowano

Pobierasz plik 

http://www71.zippyshare.com/v/OlYxWNCw/file.html

wchodzisz w yatqe i logujesz się na serwer zakładka permissions > group overview i tam masz server groups prawym klikasz wchodzisz w importgroups i wybierasz plik który pobrałeś 
(nie umiem tłumaczyć xD )

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

Wszystko pięknie ładnie. Znam tą metodę, tylko jak to zaimportować skoro nie mam uprawnień na ASQ (nawet przez YATQE)?

Tak jak wspomniałem wcześniej ranga została wykasowana, a co za tym idzie zostały uszkodzone uprawnienia ASQ

Opublikowano
  1. Wyłączamy nasz serwer team speak 3 
  2. Pobieramy naszą bazę danych ts3server.sqlitedb (znajduje się w głównym katalogu naszego serwera ts3)
  3. Pobieramy program do edycji baz danych. Ja używam SqliteBrowser
  4. Otwieramy ts3server.sqlitedb za pomocą edytora baz danych, następnie wykonujemy zapytanie załączone w załączniku jako dokument tekstowy
  5. Zapisujemy za pomocą przycisku Write Changes
  6. Wgrywamy bazę danych na serwer i uruchamiamy

Tak możesz dodać Admin Server Query do bazy myślę

że pomogłem 

zapytanie.txt.txt

Opublikowano

Rzeczywiście masz rację z tym kodem. Powinno pomóc, ale nie wiem czy dokładnie przeczytałeś mój pierwszy post - robiłem już tak. Aktualnie serwer jest postawiony od podstaw, ale problem dosyć dziwny.

Dość często zdarzają mi się osoby które mają problemy z bazą, a po ostatnich aktualizacjach teamspeak'a działa on tj. nie zależnie od bazy. Dostałem bazę gdzie została uszkodzona tabela z listą kanałów, a właściciel prosił o odzyskanie uprawnień, bo "po aktualizacji nie startuje". Co wiecie na temat zmian w bazie danych po aktualizacji?

Opublikowano

Rzeczywiście masz rację z tym kodem. Powinno pomóc, ale nie wiem czy dokładnie przeczytałeś mój pierwszy post - robiłem już tak. Aktualnie serwer jest postawiony od podstaw, ale problem dosyć dziwny.

Dość często zdarzają mi się osoby które mają problemy z bazą, a po ostatnich aktualizacjach teamspeak'a działa on tj. nie zależnie od bazy. Dostałem bazę gdzie została uszkodzona tabela z listą kanałów, a właściciel prosił o odzyskanie uprawnień, bo "po aktualizacji nie startuje". Co wiecie na temat zmian w bazie danych po aktualizacji?

Odkąd zmienił się skład w TeamSpeaku wszystko robią pod górkę i jest co raz więcej błędów.

Prostym sposobem jest przeniesienie tego na mariadb problem powinien zniknąć.

Równie dobrze można spróbować odpalić na czystym serwerze bo cracki mają to do siebie, że spierdolą wszystko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...