Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting do serwera ts3

Xua

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

Witam postanowiłem postawić serwer ts3 głównie dla znajomych potrzebuje około 50 slotów najlepiej płatność sms.

Jestem raczej zielony w stawianiu serwerów obsługe i modowanie ćwiczyłem na darmowych serwerach z ip numerycznym.

Jako że teraz potrzebuje łatwego do zapamiętania i zapisania ip postanowiłem wykupić jakiś serwer.

Wpisałem w google i wyskoczył net-speak da się zapłacić przez sms ale jako że 30zł + przez sms to 20 slotów na 19 dni to mi troszke nie podpasowało i tutaj moje pytanie odnośnie tanich i w miarę dobrych serwerów jakie hosty polecacie i jak szybko i bezboleśnie postawić serwer z ujmijmy to "dedykowanym do mojego ts ip"

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi 

Opublikowano

Nie konieczne na net-speak.pl jest drogo. Na każdym hostingu są podobne ceny. Ja jednak poleciłbym Ci hosting net-speak.pl

Jeżeli chcesz to mogę pomóc CI skonfigurować serwer permisje/itp.

Opublikowano

Serwer na sloty wszędzie wyjdzie Ci w podobnych zakresach cenowych jak na net-speaku.

Nowicjusz
Opublikowano

Nie konieczne na net-speak.pl jest drogo. Na każdym hostingu są podobne ceny. Ja jednak poleciłbym Ci hosting net-speak.pl

Jeżeli chodzi o permisje i konfiguracje serwer to dam sobie rade chodziło mi bardziej o tańsze hostingi ale jeśli nest-speak ma dobe ceny to pozostaje mi go wykipic  

Opublikowano

Jeżeli chodzi o permisje i konfiguracje serwer to dam sobie rade chodziło mi bardziej o tańsze hostingi ale jeśli nest-speak ma dobe ceny to pozostaje mi go wykipic  

Jak nie chcesz zapłacić jak normalny człowiek przelewem lub paypalem to się dziwisz. Sam operator pobiera około połowę kwoty SMS premium. 

Na lvlup.pro dostajesz za 30,75 sms 18 slotów na 30 dni. Ale serwer już nie stoi w Polsce tylko we Francji i jest bardziej podatny na ddos'y.

Opublikowano

blazingfast.io - 5 € (vps) 32sloty, po zainstalowaniu.

Hosteam.pl - najtanszy vps za 20zl

Net-Speak.pl - sloty

Jezeli bedziesz mial wiecej niz 32osoby, kup serwer na sloty, z net-speak'a, jezeli do 32osob vps'a z blazingfast.io lub hosteam.pl.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak nie chcesz zapłacić jak normalny człowiek przelewem lub paypalem to się dziwisz. Sam operator pobiera około połowę kwoty SMS premium. 

Na lvlup.pro dostajesz za 30,75 sms 18 slotów na 30 dni. Ale serwer już nie stoi w Polsce tylko we Francji i jest bardziej podatny na ddos'y.

Dlaczego bardziej podatny na ataki ?

Ovh ma większą sięć więc mogą przyjąć większe ataki niż net-speak (Hosteam)

Najtaniej wyjdzie kupić jakiegoś vps z hosteam , blazingfast , ovh postawić ts3 i starać się o licencję Non-Profit (512 slotów)

Opublikowano

Dlaczego bardziej podatny na ataki ?

Ovh ma większą sięć więc mogą przyjąć większe ataki niż net-speak (Hosteam)

Najtaniej wyjdzie kupić jakiegoś vps z hosteam , blazingfast , ovh postawić ts3 i starać się o licencję Non-Profit (512 slotów)

Wyszukaj sobie co to są ataki aplikacyjne. Może OVH ma większą sieć jednak to Hosteam ma lepsze zabezpieczenia do timspika.(Kiedyś tak było zanim wprowadzili updaty)

Opublikowano

Ja bym bardziej polecał tobie kupić na multigaming.pl.

Jednak, że tam najlepiej jest płacić formą "Paysafecard" i odrzuć sobie net-speaka, ponieważ z tego co widziałem mają najsłabsze filtry na ataki ddos ;).

Btw przetestowałem sobie ich bota i ts.

PS. Zapomniałem dodać że "multigaming" i "hosteam" mają najlepsze zabezpieczenia :)

PS. 2 Kolega wyżej napisał o licencji aby taką licencje spełniać trzeba posiadać domene, zarejestrowany e-mail na tej domenie oraz "Ruch" na sieci np tak jak są publiczne teamspeak`i :)

Opublikowano

Jednak, że tam najlepiej jest płacić formą "Paysafecard" i odrzuć sobie net-speaka, ponieważ z tego co widziałem mają najsłabsze filtry na ataki ddos ;).

PS. Zapomniałem dodać że "multigaming" i "hosteam" mają najlepsze zabezpieczenia :)

PS. 2 Kolega wyżej napisał o licencji aby taką licencje spełniać trzeba posiadać domene, zarejestrowany e-mail na tej domenie oraz "Ruch" na sieci np tak jak są publiczne teamspeak`i :)

Net-Speak = Serwery dedykowane HosTeam - źle słyszałeś. Do tego bardzo szybki support.

Opublikowano

Net-Speak = Serwery dedykowane HosTeam - źle słyszałeś. Do tego bardzo szybki support.

Mój błąd, sory.

Opublikowano

Myślę, że odpowiedni i stabilny hosting pod serwer TS3 to Hosteam/Net-Speak. Nie miałem żadnych większych problemów ze stabilnością, a pomoc techniczna jest równie doskonała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...