Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno PS4 - 2000zł

TheThunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie
Wlaśnie przymierza się do kupna PS4 ( po udanej komunii brata) .
Mam na ten cel wydać około 2000zł ale może być 10% więcej max.

Gdzie najlepiej opłaca się się kupić samą konsolę czy konsolę w jakimś zestawie z grami?

(są jakiejś wersje konsol na przykład jak przy psp , że jest 3xxx i 2xxx? jak tak to która jest najlepsza?

Najlepiej jak by zawierała  drugiego pada i takie gry jak :
GTA 5
Starwars battlefront

Uncharted 4

A i zapytam się bo nie znam się dobrze na konsolach

czy jest ryzyko jak kupie używaną grę w wersji fizycznej, że będzie ona nie działać?
Jak opłaca się kupować bardziej gry, nowe i odsprzedawać? czy używane?

gdzie kupić samą konsolę w sensie w jakim sklepie media markt/ neonet czy lepiej  na allegro?
Jakie są wasze taktyki ekonomiczne

xD

Opublikowano

Konsole kup gdzie Ci wygodniej, jak nie jesteś leniem to rusz 4 litery do sklepu, a jak jesteś leniwy, to sobie zamów z neta.

W MM jest teraz fajny zestaw PS4 1TB+ GTA 5+Uncharted 4+Far Cry 4 za 1699zl.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Za 2000 zł to spokojnie wyrwiesz konsolę+ zestaw z grami za około 1699 zł i zostanie ci jeszcze trochę kasy na drugiego pada / inne gry. Rozejrzyj się po sklepach jakie bundle oferują.

Zawsze jest jakieś tam ryzyko, że jak weźmiesz używkę to nie będzie ona działać, ale to raczej rzadkość. Blu-Ray o wiele ciężej jest zajechać niż zwykłe DVD, wiec jeżeli sprzedający używkę jakoś specjalnie nie znęcał się nad płytą, to wszystko powinno być cacy  :v

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Ja proponuję wejść na ceneo, wybrać zestaw taki jaki Ci odpowiada, kupić. Czasami można kupić bardzo tanio tam.

Z używanymi nie ma problemu najczęściej, możesz nawet poprosić o zdjęcie płyty sprzedawcy, jeśli nie jest jakoś mocno porysowana, to powinna działać. Polecam również wymianę na gametrade, dobra strona jeśli chcesz wymienić grę jak przejdziesz, wymiany są darmowe, a serwis zapewnia bezpieczeństwo wymiany.

Opublikowano

Polecałbym ci kupić na jakieś przecenie konsole PlayStation 4 za 1300 zł bo nawet za taką cene można kupić i za 700 zł kupić gry używane na allegro , nigdy nie kupuj nowych.

Opublikowano

Witajcie

Wlaśnie przymierza się do kupna PS4 ( po udanej komunii brata) .

Mam na ten cel wydać około 2000zł ale może być 10% więcej max.

Gdzie najlepiej opłaca się się kupić samą konsolę czy konsolę w jakimś zestawie z grami?

(są jakiejś wersje konsol na przykład jak przy psp , że jest 3xxx i 2xxx? jak tak to która jest najlepsza?

Najlepiej jak by zawierała  drugiego pada i takie gry jak :

GTA 5

Starwars battlefront

Uncharted 4

A i zapytam się bo nie znam się dobrze na konsolach

czy jest ryzyko jak kupie używaną grę w wersji fizycznej, że będzie ona nie działać?

Jak opłaca się kupować bardziej gry, nowe i odsprzedawać? czy używane?

gdzie kupić samą konsolę w sensie w jakim sklepie media markt/ neonet czy lepiej  na allegro?

Jakie są wasze taktyki ekonomiczne

Lepiej kupować w marketach typu Media Expert/markt.

Sądzę że z zestawem wyjdzie to lepiej :) Zwłaszcza że za 1700 zł masz ps4 1tb z 2/3 grami i nawet 2 pady.

Wątpię abyś dostał teraz taki zestaw jedyne co widzę to 

http://www.mediaexpert.pl/zestaw/C1460P674700A466375A634716/konsole-stacjonarne/konsola-sony-playstation-4-1tb-gra-driveclub-gra-ratchet-amp-clank,id-674700

lub

http://www.mediaexpert.pl/zestaw/C1464P657828A188825A236393/konsole-stacjonarne/konsola-sony-playstation-4-1tb-gra-uncharted-4-kres-zlodzieja,id-657828

Warto poszukać w tego typu marketach i sprawdzić czy w danym pkt jest.

Może ona nie działać, ale to już zależy na jakiego sprzedającego trafisz, warto pytać się o

* gwarancja

* czy jest pierwszym właścicielem --> to jest dość ważne, bo widziałam że ludzie sprzedają konsole a są drugimi posiadaczami czyli że tak powiem wystawiają Tobie paragon i gdyby coś się z nią stało albo im odsyłasz albo jedziesz tam. Więc warto też brać nowe.

Ja kupuje gry używane, raz są tańsze o parę złotych ale są, dwa jeżeli już mi serio zależy na nowej grze która ma jakieś kody jak np Mad Max to warto kupić nową. Jeśli nie, bierz używki. 

Ja powiem tak, z allegro nie kupuje z elektroniki zupełnie nic, dwa razy się wkopałam, była to strata kasy ( zależy jak trafisz ), jedyne co to kupuje gry - używane.

warto jechać do marketu i tam zakupić, czasem są przeceny że ps4 czyste kupisz za 1300 zł.

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...