Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LVL czy SLOTEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie który hosting jest lepszy LVL czy SLOTEX

Chcę kupić serwer 4 gb ram

Będzie około 30 pluginów

Proszę ktoś kto miał serwer minecraft na tych hostingach o napisanie swojej opini

Ps: czy na hoscie slotex jak kupimy serwer za 29 zł pisze że mamy nielimitowany ram to będę mógł sobie ustawić np. 10 gb ram'u

Opublikowano

Nie polecam slotexa, nie mają konsoli z ssh działa ona na zasadzie RCON'a. Brzydki panel, słabe serwery.

Myślę iż chodzi o hosting LVLUP.pro jeżeli chodzi o VPS to tylko VPS KVM Game Pro inne VPS'y nie mają zabespieczenia antyddos.

Pozdrawiam

Opublikowano

­Lvl miałem tam kiedyś vps na którym się bawiłem i szybko go zablokowali wiec administracja czuwa cały czas. Można się z nimi dogadać. Pytanie czy chcesz kupić vps czy na sloty ;p co do VPS KVM Game Pro a VPSy OpenVZ różnią sie tylko tym że na VPS KVM Game Pro jest anty ddos a na OpenVZ go nie ma i inne wymagania maszyn ale ja bym wybrał Lvlup ;) Zapytaj czy jest jeszcze u nich opcja wytestowania serwera ;p

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Dla mnie LVL UP.

Dlaczego LVL UP?

- Możliwość instalacji dowolnego silnika

- WebFTP / FTP

- Darmowa baza danych MySQL

- Własna subdomena [.hostmc.pl]

- Itemshop

- Konsola z wysyłaniem komend

- Przejrzysty panel zarządzania

- Odpowiedź od firmy średnio 10 godzin

- Forum do rozwiązywania WSZYSTKICH problemów [ odpowiedzi średnio co 30 minut ]

- Przyjazne metody płatności

- Odblokowany port RCON

- Ilość slotów - bez limitu

- Dyski SSD

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Według mnie: LVLUP

Ponieważ posiadają serwery z lokalizacją ovh.pl

Wysoka wydajność (na vpsie 1gb postawiłem 4 serwery)

Możliwość instalacji panelu (AimPanel)

Opublikowano

Slotex jest bardzo słabym pomysłem. Bardzo słaba wydajność serwerów, o panelu już nie wspomnę. Dużo lagów, resety serwer, bo tak. Weź LVL, mają stabilne serwery, lagów nie widywałem, nawet fajny panel.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Zdecydowanie polecałbym lvlup, slotex i te inne hostingi oferujące "NIELIMITOWANY" ram to totalny złom i naciąganie klientów (zwłaszcza tych młodszych) którzy niekiedy nie czytają regulaminów, faq itd.

W rzeczywistości ram jest limitowany, tak jak i procesor, tylko tego drugiego jest tak mało że ciężko tutaj o wydajność przy większej ilości graczy

LVLUP ma bardzo dobre VPS (zwłaszcza KVM) i to na nie bym postawił :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Tutaj zależy ile masz lat.. tzn.

Możesz postawić serwer na KVM, zrobić itemshop na serwerze.. (pod API microsms lub inne...), Zarabiać, przelewać na konto bankowe bądź, Paypal - opłacać KVM przy okazji możesz mieć okazję się rozwinąć/zarobić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

lvlup.pro patrząc na slotex totalna klapa ;P

Rzeczywiście, na lvlup masz 8 GB pamięci RAM w polskiej lokalizacji, limitowany procesor (300%) za 100,00 zł miesięcznie, a w Slotex.pl to samo, tylko procesor jest nielimitowany (a więc 1200%, gdyż stosujemy procesory minimum 6 rdzeniowe/12 wątkowe w serwerach) i to w cenie 29,00 zł miesięcznie, ba! nawet w tej cenie możesz mieć 16 GB pamięci RAM, bez żadnej dodatkowej dopłaty, pod warunkiem, że faktycznie te 8 GB nie wystarcza.

Nie polecam slotexa, nie mają konsoli z ssh działa ona na zasadzie RCON'a. Brzydki panel, słabe serwery.

Myślę iż chodzi o hosting LVLUP.pro jeżeli chodzi o VPS to tylko VPS KVM Game Pro inne VPS'y nie mają zabespieczenia antyddos.

Pozdrawiam

Mamy konsolę, co prawda jest to RCON, ale w zupełności powinna wystarczyć (od kilku miesięcy nieco bardziej rozbudowana, niż było to wcześniej).

Slotex to porażka na całej linii, totalny oversell.

Z dwójki złego, wybrałbym LVL.

Oversell powiadasz? No tak, łatwo napisać, trudniej udowodnić. Na naszych maszynach mamy średnio takie same obciążenie - staramy się nie przekraczać 50% zasobów fizycznego serwera. A udaje nam się to doskonale, gdyż wypracowaliśmy przez lata odpowiednie algorytmy, które w odpowiedni sposób rozkładają ilość Minecraftów na danej maszynie. I nie ma możliwości, aby ktoś kto kupił pakiet o danych parametrach, nie mógł skorzystać z zasobów, które ma przydzielone (zakupił i za nie płaci).

Statystyki obciążenia jednej z maszyn (screen wykonany przed chwilą):

EIgtcy.jpg

Zapytaj jakiejś firmy hostingowej, niech Ci udostępnią takie dane ze swojego fizycznego serwera, my nie mamy nic do ukrycia, więc dlaczego mielibyśmy ich nie udostępniać? A jesteśmy przekonani, że większość firm, takich danych nie udostępni, a dlaczego.. sam się domyśl.

Slotex jest bardzo słabym pomysłem. Bardzo słaba wydajność serwerów, o panelu już nie wspomnę. Dużo lagów, resety serwer, bo tak. Weź LVL, mają stabilne serwery, lagów nie widywałem, nawet fajny panel.

O wydajności pisaliśmy już wyżej, ale jeżeli nie wystarczająco, może zapytasz konkurencji jaki sprzęt stosują i porównasz?

Nasza firma podąża za nowościami na rynku i stosujemy sprzęt najnowszej generacji, m.in. pamięci DDR-4, w Waszych komputerach i znacznej większości serwerów stosowana jest jeszcze wolniejsza pamięć DDR-3, do tego procesory firmy Intel najnowszej generacji E5 v3. Wiele osób zakupi pakiet "512 MB" pamięci RAM i wgra na niego 60 pluginów i dziwi się, że serwer się wyłącza... A później są wpisy "mają słabe serwery", "lagi". Na szczęście są mądre osoby, które wiedzą jak wykorzystać to, co kupili.

Zdecydowanie polecałbym lvlup, slotex i te inne hostingi oferujące "NIELIMITOWANY" ram to totalny złom i naciąganie klientów (zwłaszcza tych młodszych) którzy niekiedy nie czytają regulaminów, faq itd.

W rzeczywistości ram jest limitowany, tak jak i procesor, tylko tego drugiego jest tak mało że ciężko tutaj o wydajność przy większej ilości graczy

LVLUP ma bardzo dobre VPS (zwłaszcza KVM) i to na nie bym postawił :)

Niestety, konkurencja wypracowała właśnie takie opinie odnośnie pakietów "Nielimitowanych", świadcząc je nieumiejętnie. Nie znaczy to, że każdego można w ten sposób porównywać. Piszemy wprost, że nasz pakiet "Bez limitu" ma 8 GB pamięci RAM, z możliwością BEZPŁATNEGO rozszerzenia do 16 GB pamięci RAM, a to jest w zupełności wystarczająca ilość na standardowy serwer, dlatego też nazwaliśmy go "Bez limitu". Natomiast jeżeli chodzi o procesor, to na prawdę nie jest on przez nas w żaden sposób limitowany (przydzielany jest dynamicznie w zależności od zapotrzebowania, pomiędzy wszystkie usługi). Równie dobrze pakiet ten moglibyśmy nazwać "8 GB RAM", albo "16 GB RAM" i oferować go w cenie 29,00 zł miesięcznie (bo tyle on kosztuje). Jak pisałem wyżej, przez lata wypracowaliśmy odpowiednie algorytmy rozkładania Minecraftów na poszczególne fizyczne maszyny, dlatego jesteśmy w stanie takie coś zaoferować w tak niskiej cenie. O "overselling" możecie nas posądzać, jeżeli kupicie taki pakiet i nie będziecie mogli wykorzystać w 100% jego zasobów, za które zresztą płacicie (np. przy 4 GB pamięci ram serwer zawsze będzie się wyłączał z powodu problemu z alokacją większej ilości pamięci [OOM Killer]).

Ponadto, każdy serwer Minecraft (niezależnie od pakietu) uruchamiany jest u nas w odseparowanym środowisku od pozostałych serwerów Minecraft - można poniekąd powiedzieć, że kupując u nas serwer Minecraft, kupujecie tak naprawdę serwer VPS z Minecraft + podpiętym pod nasz panel. Dzięki naszemu rozwiązaniu, możemy zaoferować najlepszą wydajność oraz wysoki poziom bezpieczeństwa.

Na sam koniec. Wiecie, że jesteśmy świadomi dlaczego jest tyle negatywnych opinii na tym forum odnośnie naszego hostingu?

Nasza firma działa uczciwie i nie opłaca w jakiejkolwiek formie by to było, osób, które piszą pozytywne opinie o danej firmie, a "hejtują" inne, jak to doskonale na tym forum widać.

Cieszymy się, że nie bierzemy w tym udziału, a nasi klienci są świadomi, zresztą doskonałym dowodem tego jest kilkaset aktywnych serwerów Minecraft w naszej firmie, jak również zupełnie zbieżna korelacja problemów (zgłoszeń w ticketach) z tym co tutaj jest wypisywane na forum, zapewne większość osób co się wypowiada, nawet nie miała u nas zakupionego serwera.

Pozdrawiamy,

Slotex.pl

Serwery Minecraft bez limitu slotów, płacisz tylko za RAM - takie pakiety tylko w firmie Slotex.pl już od 6,00zł/miesiąc. Wszystkie rodzaje silników do wyboru.

Niskie prowizje SMS, duże wpływy do wirtualnego portfela.

Opublikowano

@ITBtrade, nie wiem jak się ma sprawa teraz, jednak mając serwer u was w okolicy 2014 roku, wszystko wskazywało na to, że maszyny są kompletnie przeładowane. Niesmak pozostał do dzisiaj.

Odnośnie pamięci ddr4, jedynie czym one mogą się pochwalić, to chyba tylko niższym zużyciem prądu.

Zapytam z ciekawości, w przypadku gdy na jeden z serwerów waszego klienta poleci 10gb/s, to wypowiecie mu umowę z miejsca, jak to się ma u większości hostingów oferujących slotówki?

Opublikowano

@ITBtrade, nie wiem jak się ma sprawa teraz, jednak mając serwer u was w okolicy 2014 roku, wszystko wskazywało na to, że maszyny są kompletnie przeładowane. Niesmak pozostał do dzisiaj.

Odnośnie pamięci ddr4, jedynie czym one mogą się pochwalić, to chyba tylko niższym zużyciem prądu.

Zapytam z ciekawości, w przypadku gdy na jeden z serwerów waszego klienta poleci 10gb/s, to wypowiecie mu umowę z miejsca, jak to się ma u większości hostingów oferujących slotówki?

Rozumiem, jednak faktycznie od 2014 roku dużo się u nas zmieniło (serwery uruchamiane są z zupełnie inny sposób, w innym środowisku).

Odkąd istnieje nasza firma (6 lat) jeszcze nikomu nie wypowiedzieliśmy umowy.

Serwery Minecraft bez limitu slotów, płacisz tylko za RAM - takie pakiety tylko w firmie Slotex.pl już od 6,00zł/miesiąc. Wszystkie rodzaje silników do wyboru.

Niskie prowizje SMS, duże wpływy do wirtualnego portfela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...