Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drobne problemy z Pixelmon'modem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze.

Zwracam się tutaj z niecodziennym problemem.

Stawiam serwer Pixelmonmod i jest on na etapie końcowych prac (Dla ciekawskich- reklama znajdzie się tutaj za jakieś pare dni)
Ostatnie poprawki jakich chcę dokonać na serwerze to zablokować na niektórych cuboidach wyrzucanie poków®.

Szukałem na wielu forach, polskich, zagranicznych i kompletnie nic nie znalazłem, przez pewien czas i do obecnej chwili miałem nadzieję że da się to zrobić przy pomocy jakiejś flagi z world guard'a ale wyszło na to że moje mordowanie się z tym to syzyfowa praca.. I tak trafiłem tutaj z zapytaniem;

Czy ktoś słyszał może o jakimś pluginie przy pomocy którego można zablokować jakąś Akcję czyli np  wyrzucanie pokemonów na danym regionie czy też blokada możliwości otwierania ekwipunku gdy jest się nie zalogowanym na serwerze?

Drugą rzeczą bez której będę musiał zrezygnować z wielu innych funkcji na serwerze ( np. expiarki / Ev ) to usunięcie bądź też całkowita zmiana dropu z Poke Bossów,
na ten temat też nie znalazłem niczego w necie, poza tym że ta funkcja dostępna jest na pixelmonmodzie w nowszej wersji niż ta którą mam na serwerze, a tej nie zmienie ze względu na brak forge ;/ próbowałem edytować nawet source moda pixelmon ale za wysokie progi na moje nogi, dlatego zwracam się do was!

Jeśli ktoś obracał by się w temacie tego moda, czy też pluginów to prosił bym o pomoc. Dodam że po oficjalnym starcie serwera ( nie oficjalny trwa już jakieś 1.5 miesiąca ) i chęci gry na serwerze taka osoba zostanie sowicie wynagrodzona za pomoc! ;) 

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i liczę na jakąś odpowiedź :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...