Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chanter - set pvp

Damn.♥

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Hey, kiedyś już pytałam o kamyczki dla chantera, ale dalej mam z tym trochę problem.

Noszę set pod pvp za bm, cały +10 + połączony kostur bm+ac, także +10, manastone atak/crit (do tego acc za bm), czapka z arenek.

Pve - full hyperion, kostur z rentusa (+14), naszyjnik + 1 pierścionek z hypka, wszystko tak samo atak/crit, czapka z rentusa.

I wciąż mam mało tego crita i ataku.

W secie pvp (na full buffach etc)

Atak - 926

Crit - 738

Macc - 1,5k

Acc - 2,5k

W secie pve

Atak - 853

Crit - 785

Macc - 1,5k

Acc - 2,5k

Z tego co pamiętam, ktoś pisał, że mam wyciągnąć 900+ ataku i kryta, do tego 2k + macc, ale jak? xD

Póki co, nie mam włożonych ancientów najlepszych (gdzieniegdzie są), czyli gdy je powkładam, będzie lepiej? :3

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Aż z ciekawości przed chwilą sprawdziłem jak wygląda sprawa z krytem u mnie i na:
- Łowcy 65 - 1000 kryta przy odpalonym tylko żarełku
- Sin 65 - +/- 900 kryta na żarciu
później twinki :
- glad 55 - 950 kryta 
- tank 55 - 900 kryta

Mam w tych klasach powsadzane tylko kd na kryta, no ale jeśli ja na 55 z samym żarciem mam 900 + to na 65 zakładam miałbym jeszcze nieco więcej tego kryta. To ja nie wiem czy kantor musi w kompozytach tych droższych latać żeby takie staty osiągać czy o co halo.  Mój kolega kantor też się dziwił, że ja mam więcej kryta od niego na czysto, mimo że on też miał wsadzone wszędzie full kryt + odpalone mantry i żarło.. a przecież biżuteria to chyba do tych fizycznych jest taka sama to nie weim czy to bazowo od samego początku jest taka różnica w tych statach czy jak. 

I też od razu - czy macc to jest magiczna precyzja?  bo tego też nie ogarniam trochę o.O a jeśli to magiczna precyzja to kantor potrzebuje magiczną? a nie zwykłą precyzje? 

Opublikowano

­

Aż z ciekawości przed chwilą sprawdziłem jak wygląda sprawa z krytem u mnie i na:
- Łowcy 65 - 1000 kryta przy odpalonym tylko żarełku
- Sin 65 - +/- 900 kryta na żarciu
później twinki :
- glad 55 - 950 kryta 
- tank 55 - 900 kryta

Mam w tych klasach powsadzane tylko kd na kryta, no ale jeśli ja na 55 z samym żarciem mam 900 + to na 65 zakładam miałbym jeszcze nieco więcej tego kryta. To ja nie wiem czy kantor musi w kompozytach tych droższych latać żeby takie staty osiągać czy o co halo.  Mój kolega kantor też się dziwił, że ja mam więcej kryta od niego na czysto, mimo że on też miał wsadzone wszędzie full kryt + odpalone mantry i żarło.. a przecież biżuteria to chyba do tych fizycznych jest taka sama to nie weim czy to bazowo od samego początku jest taka różnica w tych statach czy jak. 

I też od razu - czy macc to jest magiczna precyzja?  bo tego też nie ogarniam trochę o.O a jeśli to magiczna precyzja to kantor potrzebuje magiczną? a nie zwykłą precyzje? 

Właśnie też nie wiem, czy to ogólnie chanter ma tak słabe statystyki, czy ja coś źle robię xD
Tak, macc to magiczna precyzja, chanter na tym bazuje, ale spokojnie z 1,5k trafiam we wszystko, więc sądzę, że jej nie potrzebuje zbyt dużo wkładać.

Moje pvp wygląda żałośnie i czasem zastanawiam się, czy nie zrobić tej postaci pod support xD Gladowi nawet pół hp nie zjadę gdy on w pojedynku zjedzie mi całe, pomimo tego, że co chwile leży na ziemi :x

Widziałam na yt filmy jak chanter zabija, dlatego zastanawiam się dlaczego mój jest tak słaby, a szkoda mi teraz zmieniać postać bo mamy ładne combo obecnie na pvp (tank, 2x glad, cler, chanter i bard), które na prawdę działa bardzo dobrze. Ale ja w tym combo jedyne co robię, to biegam z mantrami, rzucam buffka na atak i przewrócę/zastunuję uciekającego typa. Chyba, że chanter jest tylko od tego? o.O

A najgorsze jest to, że zawsze rzucają się na mnie pierwszą a padam mega szybko, bo cler nie ma szans wyhealować jak mnie 6 typa klepie xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Kuchnia dokładnie wczoraj o tym samym myślałem gdy stałem w akademii, bo zrobiłem sobie jako głównego twinka ( że tak to nazwe ) - barda i ze wszystkich postaci to nim w miarę ogarniam, bo całą resztą to zawsze mam chaos w głowie od czego zacząć... o.O  Ale stałem w tej akademii i oglądałem walke między kantorem oficerem i bardem żołnierzem.. kantor za każdym razem kończył w full hp, a jak patrzyłem jak cisnął barda to się pytam skąd taki dmg robi..  Tak samo miałem na arenkach gdy chodziłem gladem to ja ludziom normalnie jedno wielkie G... zabierałem, za to jak ja trafiłem na glada to ja pitole na 3 skile zwykle padałem... Tak niby mówią wszyscy, że eq to rzecz drugorzędna, a liczą się umiejętności.. no i okej w połowie się zgodzę, ale kurna niech mi ktoś wyjaśni czemu ja takim fizykiem nie robie takiego dmg jak oni o.O Po prostu tego nie kumam i przez to też odłożyłem fizyków na bok, bo nawet to dobieganie do przeciwnika mnie denerwowało, a w pve zawsze byłem tym który najmniejszy dmg robił i zwykle nim się dobiegło to moba już nie było. Skład macie zarąbisty to na pewno, no ale mnie by wkurzało gdybym robił za minimum... :P tyle tylko, że szkoda by było tego całego eq co masz, chyba że tam na privie te eq to najmniejszy problem zrobić :P Ale tak czy siak skoro kantor potrafi takie rzeczy osiągać to z chęcią sam bym się dowiedział co trzeba zmieniać w eq, by też tak miotać jak szatan tymi ludźmi ;p 

Opublikowano

­Wystarczy popatrzeć na YT (np https://www.youtube.com/watch?v=95uvGONJ4is ). I to jest na 4.8 :3

Pomimo tego, że to priv to i tak nie tak łatwo zebrać całego hypka +  na tej wersji zbierać bm to porażka, więc bardzo mi szkoda grać inną postacią. Z resztą gram nim już jakieś 2lata... Znam wszystkie skille i mechanikę postaci za dobrze, żeby uczyć się wszystkiego na nowo :3

Dlatego szukam pomocy xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano

od 4.8 zwiekszony wewnetrzny macc skilli, zawsze masz jakąś szansę na trafienie, nawet w klera w full mr czasami wchodzi - bo i tak jest cap na mr 50% (ale jak kogoś interesuje w oficerce jest bazowo z 1,7 czy tam 1,8 k macc)

poza tym jak masz tyle kryta, to ja nie wiem, kogo ty chcesz zabic ;P na pvp z 1,1k kryta przynajmniej, ponieważ w secie +15 ma się z 500 strike resist + 50 z mantry jak spotkasz kantora + 550 cap kryt, ale z moich i mojego kolegi obserwacji na dredach wynika, że i tak nie ma tego 50% ciosów to kryt :/

A kryt to podstawa, po pierwsze oczywiscie dla wiekszego dpsa, a po drugie randomowy stumble wchodzi po krycie (no oczywiscie jeszcze macc wplywa na szanse na stumble).

Atak na pvp niewiele daje. Na pvp jest znerfiony, że 1 pkt daje 0,5, a po drugie żółty atak i tak malo zwieksza dmg ze skilli.

Opublikowano

­

od 4.8 zwiekszony wewnetrzny macc skilli, zawsze masz jakąś szansę na trafienie, nawet w klera w full mr czasami wchodzi - bo i tak jest cap na mr 50% (ale jak kogoś interesuje w oficerce jest bazowo z 1,7 czy tam 1,8 k macc)

poza tym jak masz tyle kryta, to ja nie wiem, kogo ty chcesz zabic ;P na pvp z 1,1k kryta przynajmniej, ponieważ w secie +15 ma się z 500 strike resist + 50 z mantry jak spotkasz kantora + 550 cap kryt, ale z moich i mojego kolegi obserwacji na dredach wynika, że i tak nie ma tego 50% ciosów to kryt :/

A kryt to podstawa, po pierwsze oczywiscie dla wiekszego dpsa, a po drugie randomowy stumble wchodzi po krycie (no oczywiscie jeszcze macc wplywa na szanse na stumble).

Atak na pvp niewiele daje. Na pvp jest znerfiony, że 1 pkt daje 0,5, a po drugie żółty atak i tak malo zwieksza dmg ze skilli.

Czyli jak polecasz wkładać manastone pod pvp/pve? Sam kryt?

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Czyli z tego wychodzi, że trzeba wsadzać te manastony z krytem +19 wszędzie skoro tyle kryta trzeba wyciągać? o.O o mój Panie... toć to kasy w 3 dupy trzeba mieć na takie rzeczy :O  

( to mam kolejny powód do pocieszenie się, że gram tylko twinkami... :P ) 

Opublikowano

Ojej no wszędzie znajdziecie te same informacje ;P Na pve się nic nie zmieniło, każdy fizyk ma w zasadzie to samo 1,2k kryta, z 3-3,1k acc (zależy na jaka instancje, ), reszta atak. Na pvp od 4.8 widze raczej ze się troche miksuje statystyki, wkłada się więcej atak/crit, bo kiedyś robiło się full macc/crit. Tylko proszę wziąć pod uwagę, że takie kamienie się wkładało w oficerkę, a nie w bmy... A z aug dochodzi np. accuracy czy atak. Siłą kantorą są jego stuny i obalenia. Ja na przykład swój set generalski zrobiłam w crit/hp + troche macc, z tego względu że stuny i tak wchodzą (no rzadziej mi wchodzą randomowe obalenia), a zwieksza mi to przezywalnosc ze starciem z fizykami i pomaga na siege, a jak trafie na arence na magika to zakladam set w msupp. Teraz w zasadzie build na pvp u chantera to crit/macc/att, czyli troche kompozoytow macc/crit i troche att/crit. 

Tylko, że wy tu piszecie o secie bmowych. No niestety jak to czytam, chce mi się trochę śmiać. Pvp w bmach zawszę będzie lipny w porównaniu z kimś kto ma dużo dużo lepszy gear. Wiadomo, że najważniejszyy jest skill. I znam osobiście ludzi, którzy w bmach czy tam w hyperionie wygrywają z ludźmi, którzy mają star 5. No, ale jednak set ma znaczenie, a już najbardziej wyplusowana i wysocketowana broń z dobrymi statami. 

O tym ile mniej więcej kryta trzeba już napisałam. Wylicz sobie ile masz z mantrą, idianem, jedzeniem i scrollem i resztę musisz wyciągnąć z setu. Skille chantera nie zadają dużo dmg, nie warto się pozbywać i krytów na nich... bo będzie wtedy tylko łaskotać ;P W zasadzie chanter wygrywa bardziej swoją przeżywalnością niż burstem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...