Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ręką

PlaYTerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram w cs'a trzy lata(3 w 1.6 i 0,5 roku w csgo) Grałem jak global elite, ale od pewnego czasu mam taki problem, że mam problemy z ręką.

Ręka mi drży, przeskakuje tak dziwnie, boli, mięśnie bolą itp. Czego może być to wina, nie stresuje się, ani nic, tylko drży, nie mocno.

Męczę się z tym od czerwca 2015 roku, a nawet i wcześniej. Proszę o wypowiedzi graczy 1/2/3k godzin + w tej grze. Nie chce słuchać osób, które mają 200-500 godzin, bo nie są tak doświadczone w tej grze. Piszcie czy ktoś z was miał taki problem. Wyzywali mnie od cheaterów, a teraz mam staty 27/20, 14/16 na GOLDACH. Nie, nie jest to przyczyna downgradu rang. miałem wcześniej 97/19 na LEMach, a teraz..... Płakać mi się chcę, gdyż zamierzałem grać w jakiejś pół-profesjonalnej drużynie. Koledzy, z którymi grałem w cs'a graja na podobnym poziomie, wcześniej miałem na nich staty 15/0. Proszę Was powiedzcie mi wszystko to o czym wiecie, będzie to dla mnie jak skarb. mieliście podobny problem piszcie. Mam tak, że gram słabo, nagle wyjdzie mi sześć osób(stoje na B, dm onlyHS) i strzelam sześć One-tapów. Nie wiem co się ze mną dzieje będe wdzięczny za każdą odpowiedź.

Opublikowano

Śpię różnie, mogę przetestować, spać 10 godzin i 6 godzin. Mam do was takie ćwiczenie: Wyciągnjcie prawą rękę do przodu i złapcie ją 5 cm za nadgarstkiem i wykonujcie ruchy nim w górę i dół. Róbcie tak 30s-2m i powiedzcie, czy wam tak ręka powoli przeskakuje, idzie ciężej. Dziękuję tym co wypróbowali. Na ręce śpię? sam nie wiem, możliwe, że tak, spróbuje dzisiaj na niej nie spać. Kawy nie piję, samą wodę dziennie 1-1,5 Litra.

Opublikowano

Jeśli ci to w czymś pomoże to mam wrażenie, że drga lekko. Idzie ciężej pewnie dlatego, że krew nie dopływa tak jak powinna, bo ją trzymasz, a do tego ręka jest wyciągnięta i się męczy.

Jeśli jesteś poważny i chcesz poważnej porady to tak jak mówiłem, IDŹ DO LEKARZA!

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Zazwyczaj w pokoju mam zimno, mam duży pokój i mały grzejnik. Mam pytanie: Może być spowodowane to także tym, że mam rękę na krześle, lekko fotel dociska dolną część ręki i krew nie dopływa jak pisał Pan PigmejQ (jeśli źle napisałem proszę o wybaczenie) mam za dużą myszkę w sensie za długa i za wysoką. Czuje LEKKI dyskomfort, ale nie wyrzucę myszki za 250 zł przecież. Co jeszcze do tych rąk zazwyczaj mam zimne. Spadek formy zaczął się kilka tygodni temu(2-3 +/-) To właśnie wtedy ten problem zaczął narastać, miałem z nim kilka tygodni spokoju. Idąc tą droga to kwestia fotelu można wykluczyć. Może zagram kilka dni na mojej starej myszce za 40 zł i zobaczę(mniejsza, niższa itp. W razie gdyby to pomogło dziękuję Ci. Może odkręcę prawy "podłokietnik" i będe grał z ręką w górze, może pomorze.

Opublikowano

Ja na zimnych rękach nie potrafię grać, nigdy nic mi wtedy nie wychodzi, z tego co słyszałem to jeśli non stop masz teraz zimne dłonie to możesz mieć problem z krążeniem.

Nie chcesz iść do lekarza, bo boisz się, że cie wyśmieje? Widać jak cały czas odchodzisz od tego tematu.

Jeśli nosisz zegarek na prawej (no niektórzy tak noszą) to ściągaj go. Co do myszki to zawsze możesz napisać na olx, że wymienisz się za jakąś tam (swoją drogą jaką masz? coś czuję, że DeathAdder). Może przed grą rozciągaj nadgarstki jak siatkarze czy coś, zawsze to się rozluźnisz.

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Nie graj w Cs przez 3 dni i pobiegaj na dworze przez ten czas. Miałem tak kiedyś rozciąganie pomogło

graphic.png

Opublikowano

Ja na zimnych rękach nie potrafię grać, nigdy nic mi wtedy nie wychodzi, z tego co słyszałem to jeśli non stop masz teraz zimne dłonie to możesz mieć problem z krążeniem.

Nie chcesz iść do lekarza, bo boisz się, że cie wyśmieje? Widać jak cały czas odchodzisz od tego tematu.

Jeśli nosisz zegarek na prawej (no niektórzy tak noszą) to ściągaj go. Co do myszki to zawsze możesz napisać na olx, że wymienisz się za jakąś tam (swoją drogą jaką masz? coś czuję, że DeathAdder). Może przed grą rozciągaj nadgarstki jak siatkarze czy coś, zawsze to się rozluźnisz.

Chętnie bym poszedł, ale lekarz mi nie pomoże, bo nie zrozumie o czym mówię. I powie, że to nie ma znaczenia ;)

Podeślę Ci filmik co do układu dłoni i ramion do myszki i biurka :)

https://www.youtube.com/watch?v=49H5i9O_kTM

Sprawdzę :)

Nie graj w Cs przez 3 dni i pobiegaj na dworze przez ten czas. Miałem tak kiedyś rozciąganie pomogło

Kiedyś nie grałem w cs'a przez dwa tygodnie i jeszcze gorzej, co dopiero gdy zrobiłem sobie przerwę dwu miesięczną - w ogóle grac nie umiałem :/

Opublikowano

@PlaYTerPL powinieneś się tym przejąć, lekarz może pomóc - z tego co wcześniej opisałeś może to być początek choroby cieśni nadgarstka czyli na początku mrowienie ręki później ból w nadgarstku oraz ramieniu, w większości przypadków choroba ta występuje u osób pracujących z komputerami - choroba zawodowa lecz może ona występować u osób które po prostu nadmiernie korzystają z komputera. Jedynym na to sposobem jest rehabilitacja i jest to dosyć poważne schorzenie ponieważ w pewnym momencie może dojść do uszkodzenia nerwu oraz częściowego paraliżu ręki :)

Opublikowano

Będziesz odwoływał tego lekarza, to będziesz potem, k***a, żałował. Denerwuje mnie takie podejście. Won do lekarza, a nie pieprzysz bzdety na forum o grach.

Opublikowano

Rozruszaj się, porozciągaj, chodź na basen albo uprawiaj jakikolwiek sport jeśli tego nie robisz :) Tak przez kilka dni, jak nie pomoże to oczywiście w/w lekarz :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Rozruszaj się, porozciągaj, chodź na basen albo uprawiaj jakikolwiek sport jeśli tego nie robisz :) Tak przez kilka dni, jak nie pomoże to oczywiście w/w lekarz :)

Jakies pompki przez gra, ogolnie cos, zeby dokrwic. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie odrzucaj lekarza. Wszyscy dobrze ci radzą. Lepiej skontaktować się z lekarzem, bo z tego może rozwikłać się poważna choroba. Lekarz cię nie wyśmieje, co najwyżej pouczy.

Chyba, że wolisz jeszcze więcej grać, i mieć uszkodzone nerwy w ręce 

ew. jak powiedział @Oski0202 , wykonuj jakieś cwiczenia przed grą. 

.

Opublikowano

Wyśpij się dużo, zjedz, zrób pompki czy cos. Jest taka choroba wlasnie u graczy ze cos z nadgarstkiem. Mi reka drzy jak dlugo nie gram albo mi jest zimno albo panikuje bo nagle z dupy 5 typa

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie że jakiś troll temat... No ale, cóż...

1. Przed grą rozgrzej sobie rękę, przykładowo pościskaj 2-3 minutki piankową piłeczkę.

2. Musisz rozgrzać też mięśnie i pamięć mięśniową, także jakas mapa aim_training

3. Troszkę DM

Poświęć na samą rozgrzewkę około godziny, powinno być okej.

~edit

Ewentualnie masz też Chorobę Parkinsona

Opublikowano

Nie masz za wysoko ustawionego biurka? lub czy nie siedzisz za nisko? Może to jest właśnie problem, że Twoja ręka jest delikatnie ugięta i przez to możesz mieć uczucie takiej zimnej, drewnianej ręki. Opisz jak to u Ciebie wygląda. Przyznam się bez bicia, że nie miałem czasu przeczytać wszystkich wpisów pod tym tematem, ale czy czy ten problem z ręką występuje cały czas? po rozgrzaniu się na dmie itd też masz takie drgania? Może to też być faktycznie problem wymagający interwencji u specjalisty. Mimo wszystko z własnego doświadczenia wiem, ze tacy lekarze nie zawsze podchodzą poważnie do problemów. Jak już się coś stanie to wtedy interweniują...

Opublikowano

@Luki930 to jest w 99% początek choroby cieśni nadgarstka, użytkownik który założył temat powinien pójść do lekarza i zdobyć skierowanie na rehabilitacje :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie masz za wysoko ustawionego biurka? lub czy nie siedzisz za nisko? Może to jest właśnie problem, że Twoja ręka jest delikatnie ugięta i przez to możesz mieć uczucie takiej zimnej, drewnianej ręki. Opisz jak to u Ciebie wygląda. Przyznam się bez bicia, że nie miałem czasu przeczytać wszystkich wpisów pod tym tematem, ale czy czy ten problem z ręką występuje cały czas? po rozgrzaniu się na dmie itd też masz takie drgania? Może to też być faktycznie problem wymagający interwencji u specjalisty. Mimo wszystko z własnego doświadczenia wiem, ze tacy lekarze nie zawsze podchodzą poważnie do problemów. Jak już się coś stanie to wtedy interweniują...

Biurko mam ustawione dobrze, fotel jest na poziomie biurka(Podłokietniki są o 0,5 cm wyżej niż biurko, ale pod podkładką mam specjalne podwyższenie. Jedynie rękę mam trochę skierowaną w lewo. niedawno wykonywałem ćwiczenia, dokładnie pięć, każde po 30 powtórzeń. Według mnie i moich odczuć grało się lepiej. Nie robiłem tych ćwiczeń trzy dni i znowu dziwnie się czułem.

Opublikowano

A ja myślę że po prostu musisz być rozgrzany ;) Wiadomo że jak zostajesz powiedzmy sam na 5 to jest tam już jakiś stresik, mi kiedyś ręką drżała w takich sytuacjach...

Najlepszą metodą jest zapomnieć o tym, czym więcej sobie wkręcasz tym gorzej Ci to idzie.... Wszystko to ludzka psychika jest

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

@Luki930 to jest w 99% początek choroby cieśni nadgarstka, użytkownik który założył temat powinien pójść do lekarza i zdobyć skierowanie na rehabilitacje :)

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie że jakiś troll temat... No ale, cóż...

1. Przed grą rozgrzej sobie rękę, przykładowo pościskaj 2-3 minutki piankową piłeczkę.

2. Musisz rozgrzać też mięśnie i pamięć mięśniową, także jakas mapa aim_training

3. Troszkę DM

Poświęć na samą rozgrzewkę około godziny, powinno być okej.

~edit

Ewentualnie masz też Chorobę Parkinsona

Nie odrzucaj lekarza. Wszyscy dobrze ci radzą. Lepiej skontaktować się z lekarzem, bo z tego może rozwikłać się poważna choroba. Lekarz cię nie wyśmieje, co najwyżej pouczy.

Chyba, że wolisz jeszcze więcej grać, i mieć uszkodzone nerwy w ręce 

ew. jak powiedział @Oski0202 , wykonuj jakieś cwiczenia przed grą. 

Będziesz odwoływał tego lekarza, to będziesz potem, k***a, żałował. Denerwuje mnie takie podejście. Won do lekarza, a nie pieprzysz bzdety na forum o grach.

Już nie grałem w cs'a rok lub więcej, nie poszedłem do lekarza, nie żałuję. Jakie cieśnie nadgarstka? Nie szło mi w cs'ie, więc zacząłem grać w inną grę i gdy zagrałem w cs'a dzień to kolejnego dnia nie mogłem grać w tą grę, w którą grałem. Drżała mi cała ręka, nie naturalne ruchy. Była to prawdopodobnie wina innego sensitivity w grze, więc powróciłem do cs'a i ustawiłem 800 DPi oraz 0.8 sens w grze i gra się świetnie, ręka drży, gdy zmieniam czułość na wyższą. 

Dziękuję Panowie, że tak męczyliście się, aby mi pomóc, nie to nie był TROLL, jeśli ktoś to czyta to wie, że mi pomógł ;d Dziękuję! Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...