Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukanie koloru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć  chciałbym napisac prosty programik który będzie wykonywał takie czynności jak:

Sprawdź kolor w miejscu X jeśli kolor jest np. czerwony to zrob to, jesli jest inny niż czerwony to kliknij tu i sprawdaź czy kolor zmienil sie na czerwony w miejscu X.(Musi on klikac w miejsce Y dopuki kolor nie zmieni się na czerwony)

Czym mogę się posluzyc w takim progamie ?

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

If $czerwony = 1 Then

zrób coś

If $czerwony = 0 Then

Mouseclick("np.left", $x, $y, np. 1(raz))

If $czerwony = 1 Then

MsgBox(1, "coś", "znaleziono czerwony!")

If $czerwony = 0 Then

Mouseclick("np.left", $x, $y, np. 1(raz))

If $czerwony = 1 Then

MsgBox(1, "coś", "znaleziono czerwony!")

itd.

Opublikowano

Problem mam w tym, że nie wiem jak napisać ten programik żeby w danym miejscu powiedzmy X-555 Y-333 sprawdzał czy kolor jest czerwony, z późniejszym etapem sobie juz sam poradzę. 

EDIT: A czegoś takiego nie dałoby sie zrobić z pixelsearch ?

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

Zrobiłem jak napisałeś 

$kolor = PixelSearch(1235, 103, 1236, 104, 0xFFFFFF)
If Not @ Then
			instrukcja 1
		 Else
			instrukcja 2
		 EndIf

Czyli z tego kodu wynika ze jesli znajdzie kolor 0xFFFFFF czyli bialy to ma zrobic instrukcje 1, tylko problem w tym ze nawet jesli kolor jest inny niz bialy to wykonuje instrukcje 1, jesli zmienie kolor ktorego szukam na powiedzmy czerwony i go znajdzie to wykona mi instukcje 2...nie rozumie dlaczego sie tak dzieje...

Dodam iż chciałbym zrobić tak żeby wykonywał instrukcje 2 (else) dopóki kolor nie będzie biały jeśli już znajdzie kolor biały to ma wykonać instrukcje 1.

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

Z tego kodu nic nie wynika bo tto nie skrypt co napisałeś , szukasz dokładnie w jednym punkcie dosłownie pixela konkretnego. Za mały obszar szukania, zwiększ go.

Jeśli punkt jednak jest  stabilny wystarczy użyć PixelGetColor i porównać tylko 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Da sie jakos zrobic odliczanie zeby w petli for wyswietlalo na ekranie liczby co 1 sekunde a nie wszystkie 10 w 1 sekunde ? Opcja Sleep() odpada bo reszta programu nie chce sie wykonac.

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...