Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy samochód do 5000?

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, szukam samochodu gdzieś do 5000 - będzie to mój pierwszy samochód.

Szukam autka, ktore podaruje mi bledy i ktorego nie zajade po kilku dniach, jako swiezy kierowca.

jakie "maszyny" polecacie? ;)

dzieki.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Polecam Multiple, Ona podaruje Ci błędy.W dodatku dzięki swojemu pięknemu wykonaniu, każdy będzie zazdrościć patrząc jak mkniesz Multiplą po szosach/drogach.

Znajdą się i tacy co Ci za darmo takiego odstąpią :D

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Nie wiem... Fiat Brava 1.9? myślałeś, nad oplem astra? Tak do 2000 rocznik? Samochód nie do zajechania. Albo golf III.

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Opublikowano

Nie wiem... Fiat Brava 1.9? myślałeś, nad oplem astra? Tak do 2000 rocznik? Samochód nie do zajechania. Albo golf III.

Właśnie myślałem nad astrą, bo dobrze się trzyma :P

A co myślisz o tych propozycjach?

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-golf-2-0-benzyna-116-km-ro-cd-zestaw-glosnomowiacy-z-nawigacja-ID6yfrSx.html#0dd2d71ea0

http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-sprowadzony-oplacony-klimatronik-ID6yeIT9.html#335b78541e

Opublikowano

Kup sobie malucha albo tico sx xD

a tak na serio to może coś fiatowskiego - części są po pare grosiki a motory nie do zajechania (siena - wujcio ma już 18 lat, 300tys km na liczniku i motor pyka jak nowy)

­

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

Siemka, szukam samochodu gdzieś do 5000 - będzie to mój pierwszy samochód.

Szukam autka, ktore podaruje mi bledy i ktorego nie zajade po kilku dniach, jako swiezy kierowca.

jakie "maszyny" polecacie? ;)

dzieki.

Szukasz samego auta do 5k? bo wiesz, że taki sprowadzony to tak jeszcze go trzeba przerejestrować itd. to kolejne 1-1,5k więcej? Patrzysz w ogóle na spalanie czy może być 2,5L? Określiłeś się  mianem "świeżego", więc ja bym tu proponował np. Seicento :D, ale jak chcesz coś lepszego to coś z silnikiem 1.9 TDI Golf 3/4, samochody długowieczne możesz zrobić 500 tys/km i jedziesz dalej. Ale jak będziesz go źle traktował to np. za sprzęgło zapłacisz jak za zboże 1-1,5k zł. Ale jak ktoś będzie tak jeździł na sprzęgle to lepiej niech w ogóle nie jeździ:)

Opublikowano
Na twoim miejscu szukałbym diesla lub czegoś w gazie, bo wnioskuję. Ze szukasz również czegoś co mało pali. Golfik się ładnie prezentuje.

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Opublikowano

moje pierwsze auto, które kupiłem 2 lata temu i dalej je mam to Opel Astra 2G hatchback, do tej pory na nic nie narzekam na moją srebrną strzałę :D

jeszcze jak na 1 auto dobra jest Honda Civic 

Brak 10 postów [ ]
Brak 50 postów [ ]
Brak 100 postów [x]
Brak 150 postów [x]
Brak 200 postów [x]
Brak 250 postów [x]

Opublikowano

Szukasz samego auta do 5k? bo wiesz, że taki sprowadzony to tak jeszcze go trzeba przerejestrować itd. to kolejne 1-1,5k więcej? Patrzysz w ogóle na spalanie czy może być 2,5L? Określiłeś się  mianem "świeżego", więc ja bym tu proponował np. Seicento :D, ale jak chcesz coś lepszego to coś z silnikiem 1.9 TDI Golf 3/4, samochody długowieczne możesz zrobić 500 tys/km i jedziesz dalej. Ale jak będziesz go źle traktował to np. za sprzęgło zapłacisz jak za zboże 1-1,5k zł. Ale jak ktoś będzie tak jeździł na sprzęgle to lepiej niech w ogóle nie jeździ:)

Gościu ty grochy dzisiaj wpierd@#!@#? Kto normalny sprowadza w tych latach samochód który po zatankowaniu podwaja swoją wartość? I nie pisz mi tu o jakimś szwagrze,synu ksiedza czy innym gościu który sprowadzil taki samochod i ty o tym wiesz itd.. Piszesz do 5k,to zastanów sie czy wyrobisz na paliwo do niego...Kup sobie Corse 1.1 to ci zostanie na nowe panewki do niego bo sam takie auto mialem jeszcze jak w gimbazie bylem.Ja swój pierwszy konkretny samochód kupilem po 3 latach,bo samochod to żadna inwestycja to raz,a dwa że 2-3 lata i dopiero wtedy można sie nazwać początkujacym kierowca.Nie kupuj ty wiesniackich BMW e36 i innych,bo nie umiesz jezdzic.Wiesz co to naped na tyl?? Nie jeden myslal ze wie a teraz wacha kwiatki od spodu,uwierz mi.Nie kupuj samochodu do szpanu tylko po to żeby sie nauczyć powoli jezdzic,a taki samochód kupisz za 2-3 tys i bedzie ok na 2/3 lata jak nie bedziesz probowal na sile przy kumplach gwiazdorzyc co u kazdego jest chyba tak samo,na początku zawsze ma się cięzka nogę,do czasu aż nie zrobisz karuzeli.

@matiziom12 ty wiesz co to jest turbo diesel w hondzie civic?

Opublikowano

Golf IV ...

widze go co 3 auto przejeżdżające na ulicy. A z częściami z tego co wiem też nie jest tak źle. Z tym że przy takiej gotówce trzeba troche głębiej szukać bo niektóre oferty używanego dochodzą do 12 tysi :P

Opublikowano

Na twoim miejscu szukałbym diesla lub czegoś w gazie, bo wnioskuję. Ze szukasz również czegoś co mało pali. Golfik się ładnie prezentuje.

Właśnie ten golfik ładnie się trzyma i ogólnie nie jest zły.

moje pierwsze auto, które kupiłem 2 lata temu i dalej je mam to Opel Astra 2G hatchback, do tej pory na nic nie narzekam na moją srebrną strzałę :D

jeszcze jak na 1 auto dobra jest Honda Civic 

Nad Astrą też myślałem, bo na początek jest całkiem dobra (później w sumie też) ;d.

opel astra albo toyota yaris :D

(y)

A Toyotka Yaris? :D

Opublikowano

Fiat Panda 2, co do yariska to do 5k dostaniesz szrot, a części do toyotek tanie nie są. W takiej pandzie silniczek 1.1 benzynka nie do zajechania, części tanie jak barszcz, a większość napraw do wykonania samemu, bo budowa tego samochodu jest prosta jak budowa cepa. Szukaj egzemplarza ze stabilizatorem, bo bardzo poprawia prowadzenie. Zaletą są także blachy w pełnym ocynku, co oznacza, że nawet jeśli zaliczysz wgniotkę, to nie będzie rdzewieć.

Opublikowano

Fiat Panda 2, co do yariska to do 5k dostaniesz szrot, a części do toyotek tanie nie są. W takiej pandzie silniczek 1.1 benzynka nie do zajechania, części tanie jak barszcz, a większość napraw do wykonania samemu, bo budowa tego samochodu jest prosta jak budowa cepa. Szukaj egzemplarza ze stabilizatorem, bo bardzo poprawia prowadzenie. Zaletą są także blachy w pełnym ocynku, co oznacza, że nawet jeśli zaliczysz wgniotkę, to nie będzie rdzewieć.

Nad Pandą też gdzieś myślałem, mało autko, lekkie, kompaktowe - na początek dobre ;d

Opublikowano

Jak masz hajsy na ciągłą naprawę, bierz koreańczyka albo opla/alfę. Jak nie masz hajsów, bierz VW :D

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jak masz hajsy na ciągłą naprawę, bierz koreańczyka albo opla/alfę. Jak nie masz hajsów, bierz VW :D

I te jakże rzetelne informacje wziąłeś z memów o Alfie i gazet opłacanych przez Niemców gdzie praktycznie wszystko jest złe prócz vw...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...