Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy skrypcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ludzie mam zamiar zrobić skrypt w Autoit lecz nie jestem w tym doświadczony może ktoś mi pomoże przy tym

chciałbym aby ten skrypt pisał zdanie i potwierdzał to zdanie enterem co jakieś 20 sekund. 

Na razie mam tyle 

while 1
    Send("xxxx")
    Sleep(1)
Send("Enter")
sleep(2)
 wend
Opublikowano

Doświadczenie to jest potrzebne do tworzenia złożonych aplikacji, Ty po prostu musisz poczytać:

https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Nie może mi po prostu ktoś napisać ten skrypt on nie jest trudny pewnie dla większości z was a mi to w moim zawodzie nie jest potrzebne. Dziękuję za każdą pomoc.

Opublikowano

Dział 'Gotowe skrypty i biblioteki' nie służy do proszenia o pomoc czy wykonanie programu etc.

13. Ten dział nie służy do proszenia o wykonanie strony, bota, cheata lub innego programu, lecz do publikacji gotowych skryptów i bibliotek.

Idąc dalej, generalnie w całym n. programisty obowiązuje zakaz proszenia o gotowce.

13. Ten dział nie służy do proszenia o wykonanie strony, bota, cheata lub innego programu, lecz do pomocy osobom, które taką aplikację chcą napisać. Wszelkie tematy łamiące tę zasadę będą przenoszone do kosza.

Potrzebujesz czegoś? Albo trochę się wysil, albo zleć to komuś. Tu masz temat zbiorczy.

Opublikowano

Dział 'Gotowe skrypty i biblioteki' nie służy do proszenia o pomoc czy wykonanie programu etc.

Idąc dalej, generalnie w całym n. programisty obowiązuje zakaz proszenia o gotowce.

Potrzebujesz czegoś? Albo trochę się wysil, albo zleć to komuś. Tu masz temat zbiorczy.

Dobrze rozumiem jest zakaz proszenia o pomoc?

Opublikowano

Nie myl proszenia o pomoc z proszeniem o gotowiec. To są dwie różne kwestie.

1. Zróbcie mi, bo mi nie potrzebne jest uczyć się tego i nie chce mi się.

2. Pomóżcie mi, mam taki, a taki kod, nie działa to i to, gdzie popełniam błąd?

Jest różnica, prawda?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ludzie mam zamiar zrobić skrypt w Autoit lecz nie jestem w tym doświadczony może ktoś mi pomoże przy tym

chciałbym aby ten skrypt pisał zdanie i potwierdzał to zdanie enterem co jakieś 20 sekund. 

Na razie mam tyle 

while 1
    Send("xxxx")
    Sleep(1)
Send("Enter")
sleep(2)
 wend

To nie jest bardzo zły kod. Po prostu kliknij F1 i poczytaj o funkcji sleep().

Wartość w nawiasie musi być wyrażona w milisekundach.

Jak ma czekać 30 sek to w kodzie musisz umieścic " sleep (30000)" bo 1 sek = 1000 milisekund.

U ciebie jest odpowiednio: oczekiwanie 1 ms i następnie 2 ms. Popraw i zadziała.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...