Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer 2 Królestwa

soloman981

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer 2 Królestwa

http://v4g.csrv.pl/

NON PREMIUM

Minecraft 1.8.+

Drop w specjalnych kopalniach większa ilość surowców niż normalnie!

Serwer z pluginami na silniku Spigot = mniej lagów!

Lista komend będzie udostępniona po starcie serwera

Lista pluginów również po starcie

Adres ip: v4g.csrv.pl 

2krolestwasmall.png

Postaram się pokrótce opisać jak będzie wyglądał ten serwer. Mianowicie po wejściu na serwer mamy do wyboru dołączenie do jednego z dwóch królestw zarządzanych przez nasze ukochane królowe (Elżbietę i Małgorzatę (Tak u nas rządzą prawdziwe baby ;D) Serwer został stworzony przez grupę ponad 10 osób znajomych. Mapa została stworzona specjalnie na potrzeby tego trybu gry przy użyciu programu WorldPainter wygląda ona mniej więcej tak

ogifrh.jpg

Prawa dolna część należy do Królowej Elżbiety a lewa górna do Małgorzaty. PvP na serwerze jest możliwe jedynie między przeciwnymi grupami a więc można swobodnie napadać wrogie obszary i siać spustoszenie. Niestety nie można niszczyć przeciwnych budynków ze względu na rozgrywkę ale przy użyciu odpowiednich środków można dostać się na teren zamków i wzajemnie prowadzić bitwy. Do wyboru będą również klasy postaci na start do wyboru mamy tylko 3: Rycerz,Łucznik,Czarodziej w przyszłości na pewno postaramy się dodać kolejne. Na serwerze również staramy się stworzyć prostą ekonomię opartą o sprzedaż surowców które zbierzecie do królewskich magazynów a więc wszystkie klocki które wykopiecie posłużą do rozbudowy królestw a wy otrzymacie za nie pieniądze które potem możecie wydać na wynajęcie domku, działki, czy stoiska na targu w danym królestwie. Na wspomnianym targu będziecie mogli handlować pomiędzy graczami. Obie królowe będą mogły zatrudnić swoich poddanych jako budowniczych lub żołnierzy. Najfajniejsze w całej zabawie jest to co może zarządzić królowa, podam przykład królowa zarządza budowę wielkiej areny i ogłasza konkurs na najlepszego rycerza w królestwie który stanie się głównym generałem w mieście. Na starcie serwera królestwa posiadają jedynie podstawowe budynki a resztę dobudujemy na survivalu w trakcie gry!  ;) (Jeśli sobie coś przypomnę to dopiszę jesteśmy w trakcie finalizacji) 

KLASY NA START SERWERA

klasy mogą ulec zmianie ze względu na balans 

MAX LEVEL 50

Expimy przez zabijanie potworów

Łucznik jako jedyny może używać łuku jego obrażenia skalują się wraz z levelem. Nie może używać diamentowej zbroi oraz miecza.  bazowe hp 20 +1 co lvl

skille:

- SummonArrow (Przyzwanie strzał 15sztuk)

- Jump (Potrafi skakać co 6 sekund na wysokość około 6 klatek)

- ArrowStorm (Przyzywa nawałnice strzał które służą do trzymania przeciwnika na dystans)

- Web (Na 5 sekund zamyka przeciwnika w pajeczyne)

- FireArrow (Może włączyć lub wyłączyć strzelanie podpalonymi strzałami)

Rycerz jako jedyny ma dostęp do diamentowej zbroi i miecza bazowe hp 30 +1.1 co lvl

skille:

- One (Przyspieszenie na 8 sekund)

- Bleed (Nakłada krwawienie na przeciwnika 5 sekund)

- Might (Zwiększa obrażenia wszystkich w party o 25% na 10sekund)

- Invuln (Nietykalność na 5 sekund)

Czarodziej żelazne wyposażenie i obrażenia z daleka bazowe hp 25 +1 co lvl

skille:

- Blink (Teleport o 8 kratek co 6 sekund)

- Fireball (Rzucasz kulą ognia skaluje się wraz z levelem)

- Slow (Spowalniasz przeciwnika na 10 sekund)

- Curse (Powoduje że przeciwnik ma 70% szans na nie trafienie celu)

Zachęcamy was do czekania na serwer data premiery już wkrótce

Na otwarcie mamy również w planach stream na YouTube stworzony przez diabeuu

Jeśli macie jakieś pomysły co mogłoby się jeszcze znaleźć na serwerze śmiało piszcie w tym temacie będziemy go śledzić na bieżąco.

Do zobaczenia na serwerze!!!

Opublikowano

No wraźcie jakiś serwer rpg.

Mam nadzieje, że te królowe jakieś ogar są ;D

Bardzo mi się spodobał pomysł, i oczywiście z niecierpliwieniem czekam na start.

Jest możliwość, że wystartujecie w ten weekend?

I takie pytanie, czy wersja serwera to 1.8 czy tylko taki tag?

Opublikowano

Witam napisałem ci propozycję odnośnie serwera na pw. Proszę o odpowiedź :) 

Jeżeli potrzebujecie pomocy np w tworzeniu strony to chętnie pomogę. :) Na 100% zagram na serwie.

O4Xa3Xb.png?1

Opublikowano

No wraźcie jakiś serwer rpg.

Mam nadzieje, że te królowe jakieś ogar są ;D

Bardzo mi się spodobał pomysł, i oczywiście z niecierpliwieniem czekam na start.

Jest możliwość, że wystartujecie w ten weekend?

I takie pytanie, czy wersja serwera to 1.8 czy tylko taki tag?

Serwer będzie oparty o minecraft 1.8.7

Opublikowano

Jeden rzut oka na prezentowana mape wystarczy bym stwierdzil, ze nie chce grac na tym serwerze. To juz lepiej bylo by sciagnac jakas gotowa mape z netu, bo to czego chcecie uzyc wyglada tragicznie.

images.jpg

Opublikowano

Noo powiem, ze wygląda sensownie Ale.. no wlaśnie te ale.. Jak utrzyma sie klimat RPG to spoko i widze potencjał. Obawiam się tylko tego, ze serwer stanie się zwykłym PvP'owcem przez kierowanie (nie dyskryminuję tutaj nikogo) dziewczyn. Nie chciał bym by wyglądało tak np.,, A robimy pvp wbijajcie /warp mord-klepa

Powyższa wypowiedz nie miała na celu nikogo obrazić.. Proszę potraktować to jako propozycję/uwagę dotyczącą rozgrywki ^^

Opublikowano

Dziewczyny tylko na pokaz :) Na pewno potrzebujemy jakiś osób którzy potrafią prowadzić klimat w rpg jeśli jest ktoś taki to piszcie śmialo na pw tylko proszę niech dzieci do mnie nie piszą :)

Opublikowano

@topic

Z checia zawitam na serwerze. fajnie by bylo jak by bylo wiecej klas; nie kazdy lubi pvp :)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Będziemy na pewno rozwijać serwer mamy dostęp do programisty za małą opłatą i powiedział ,że może dla nas stworzyć różne dodatkowe skille i nawet całe pluginy START W PONIEDZIAŁEK Godziny wieczorne

Opublikowano

Polecam się wam wzorować na serwrze xyz

Prawdopodobnie jest najlepszym serwerem rpg w Polsce.

Wzorować  się, czyli zobaczyć jak wygląda u nich chat jak zachowują ten klimat itp.

Opublikowano

Polecam się wam wzorować na serwrze hapel.pl

Prawdopodobnie jest najlepszym serwerem rpg w Polsce.

Wzorować  się, czyli zobaczyć jak wygląda u nich chat jak zachowują ten klimat itp.

Raczej na haplu gra się rolę postaci i się nie napier*ala, a tutaj zapewne to tak będzie wyglądać. Nie porównujmy takich serwerów do tego.

Sądzę, że serwer nie wypali, już teraz widać bardzo słaby balans, żmudne expienie, ale wpadnę zobaczyć i trochę pograć, prawdopodobnie...

Opublikowano

Nie jestem mistrzem ale jeśli znajdą się ludzie z propozycjami które są sensowne to będziemy wprowadzać wszystko da się zmienić ustawić w minecrafcie nic nie jest stałe. Mogę jedynie dodać ,że prowadziłem kiedyś sieć minecrafci.pl jeśli ktoś kojarzy już nie istnieje :)

Opublikowano

Przed startem dodalismy jeszcze kilka rzeczy porozmieszczane po mapie 

Swiatynia , piramida z labiryntem aby zmienic grupe kumpel siedzial 20 minut i nie przeszedl :P , Drzewo bo ładne może doda się jakąś zależność tam, młyn , dziura , Będziemy tworzyć spoty z mobami na mapie

Również dodałem możliwość automatycznego wykupienia terenu po za królestwami 30x30 za pieniądze na zawsze i możliwość wykupienia flagi non pvp
Poniedziałek start zapraszamy nie obędzie się pewnie bez bugów z góry przepraszamy :P wszystko co znajdziecie będzie nagradzane i naprawiane :>

Forum bedzie nie wiem czy wyrobie sie na start

Opublikowano

Bezsensu jest granie na wersji 1.8. 

Ty jesteś bezsensu.

Wersja 1.8 jest bardzo fajna, nowe rzeczy, moby itp. Urozmaici to jakoś granie, a nie tylko te 1.7

@topic

Jeszcze godzina, czekam z nie cierpliwością i ciekawie czy to wypali,

Opublikowano

Ty jesteś bezsensu.

Wersja 1.8 jest bardzo fajna, nowe rzeczy, moby itp. Urozmaici to jakoś granie, a nie tylko te 1.7

@topic

Jeszcze godzina, czekam z nie cierpliwością i ciekawie czy to wypali,

on ma racje 1.8 jest c*****a jak czerep u słonia

@topic zagrałbym ale na starszej wersji pozdro Panie @admin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...