Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia E1 Stockowy ROM

kisiel710

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj przyjacielu mam dla ciebie pytanie czy dalo by rade na ch@#$o smartfona od orange wgrac niebrandowany soft na którym bym zrobił roota i instalowal apki na sd bo tak inaczej sie nieda

Opublikowano

To nie zależy od softu tylko od blokady telefonu dokładniej bootloadera , najpierw ją ściąg a potem myśl o rocie 

Możesz spróbować uniwersalnymi  programami do rotowania ale chyba trzeba będzie najpierw zrobić downgrade telefonu do starszej wersji romu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Bierzesz dupę w troki i udajesz się do salonu Orange z 70 zeta w łapce,  gadasz z panią czy panem w salonie. Oni cię uświadomią co dalej. 

Ewentualnie znajdujesz naiwnego co zrobi to za darmo albo zrobisz sam jak się zaopatrzysz w odpowiedni sprzęt i kody do odblokowania co kosztuje więcej niż kupno nowego  telefonu bez blokady.

Na koniec pozostaje google by tam poszukać sposobu, mi się nie chce tam szukać 

Opublikowano

To telefon z ORANGE a nie zwykły telefon od innego operatora , ma sprzętową blokadę bootloadera , zresztą część nowych Xperii ma już ją montowaną niezależnie od operatora. 

Wystarczy że poszuka tutoriale na telefony z zablokowanym bootloaderem czyli o statusie  Bootloader Unlock allowed: No

Widocznie nei doczytałeś informacji : 

1. In your device, open the dialler and enter *#*#7378423#*#* to access the service menu.
  2. Tap Service info > Configuration > Rooting Status. If Bootloader unlock allowed says Yes, then you can continue with the next step. If it says No, or if the status is missing, your device cannot be unlocked.

Opublikowano

Czytaj uważnie temat , odkąd to Orange w Polsce daje niebrandowane telefony do abonamentów czy prepaid ? Bez odblokowania nie wgrasz żadnego softu poza oryginalnym z telefonu 

Opublikowano

Wiem o tym, że Orange blokuje odblokowanie BL. Po prostu miałem kiedyś SE Neo V brandowaną właśnie przez orange'a i wystarczyło "zaaktualizować" przez Sony Update Center. Tam aktualizacja przechodzi tak, że podłączasz telefon wyłączony w flashmode.

Opublikowano

dzieki panowie ale mi sie zdaje że 70 sie nie oplaca dawac na s tary fon kupie se xperie ztke z ollidrogo i myśle ze tam nie będzie niespodzianek 

Pomarańczowi dalej w d....

Pomarańczowi dalej w d....

Opublikowano

­Połowicznie się zgodzę.

Bez odblokowania bootloadera, nie wgrasz CR, roota itp.

Jednak dasz radę flashnąć niebrandowany soft.

Ja tak robiłem, jak śmigałem na SE LWW z Orange.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

ok jednak nic wgralem telefon nie mogl sie podniesc mozliwe ze zla kompilacja tam mialem koncówke 13 a normalnie mam 19

caly czas mam ten niebieski ekran przy wlaczaniu xperii

Hurrrraaaaaaaaa mam normalny telefon uceglilem go potem przuwrucilem za pomoca pc companion i hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra RAM PAM PAM JEBAC ORANGE JEBAC BIEDE K***A ALE SIE CZIESZE JAPIERDOLE JEST TYDZIEN SZUKALEM JAK OSZUKAC PRZEZNACZENIE I ORANGE KOCHAM TO FORUM NIEMAMCZASUNASPACJELECESIEPOCHWALICZNAJOMY#YOLO#ADMINNIEBANUJ 

tera tylko root

Opublikowano

Zamykam, tak jak prosiles wczesniej.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...