Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprawa w sądzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zostałem zaatakowany w szkole przez szkolnego grubasa-cwaniaka. Zaczął mnie nawalać to zacząłem się bronić. Uderzyłem go i ma podbite oko.

Sprawa podobno idzie do sądu - tak twierdzi policja.
Ogólnie mam to wszystko nagrane na kamerze w szkole.
Zostanę uniewinniony czy jednak będę miał kuratora? Miałem już 2 wybryki, ale to już z mojej winy i skończyło się tylko wpisem.

Druga sprawa, mam prawo do samoobrony w ogóle? Policjanci mi mówili, że nie - musi mi dać zezwolenie na to sąd, ale coś w to nie wierzę.

Jeżeli chodzi o minecrafta, pomogę ci !

Opublikowano

Do samoobrony zawsze masz prawo, ale ważne jest, by nie przekroczyć tej cienkiej linii między samoobroną a atakiem na 2gą osobę.

To, czy będziesz uniewinniony zależy od tego, jak konfrontacja przebiegła.

Policjanci albo niedouczeni, albo źle zinterpretowałeś to, co mówili.

Opublikowano

Tylko bug morze nas sondzic - Tomasz Chałwa syn Bogdana

@topic

Jeżeli masz dowody w postaci monitoringu to nie masz się czego bać. Po 18 roku życia możesz bodajże usunąć z rejestrów wszystkie byłe sprawy, po prostu wystartować z czystym kontem.(Jakoś tak to było.) :)

Opublikowano

Tylko bug morze nas sondzic - Tomasz Chałwa syn Bogdana

@topic

Jeżeli masz dowody w postaci monitoringu to nie masz się czego bać. Po 18 roku życia możesz bodajże usunąć z rejestrów wszystkie byłe sprawy, po prostu wystartować z czystym kontem.(Jakoś tak to było.) :)

Dowody są, ale chodzi mi tu bardziej o to czy nie będę miał problemu za to, że on ma podbite oko a nie ja. W sumie to nie moja wina, że mam większą siłę i dostał mocniej c'nie?

Opublikowano

Jeśli zostałeś Ty przez niego zaatakowany to panie miej wyjebane. :v Mnie chcieli kilkanaście razy ujebać za jakichś przychlastów co sami zaczynali, a kończyło się na tym, że z kilku takich akcji nic nie wynikło. :v

Opublikowano

Czyli to, że on lekko mnie poobijał a ja mu podbiłem oko to nie ma znaczenia? :P

Jeśli on Cię zaatakował pierwszy, to masz prawo się bronić. Twoja wina byłaby dopiero wtedy kiedy wyjąłbyś kastet, sprzedał mu kosę czy zastrzelił go, bo wtedy mamy przekroczenie obrony koniecznej.

Opublikowano

Możesz się bronić tylko dotąd, dokąd od cię atakuje.

Jeśli gość przestał cię bić, a ty mu jeszcze mu zajebałeś, to jest już przekroczenie. Pewnie i tak będzie przekroczenie obrony, bo jeśli masz więcej siły to nie musiałeś go bić, żeby powstrzymać atak.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

rzal jak mogles mu podbic oko

mr wielki zombi takie sprawy to idzie sie na dorzywotke to nie sa rzarty

jak twoi rodzice mogli dopusicc zeby weychowac takie cos 

jak dla mnie najlepsza kara powinno byc spedzenie jednego roku z trynkiewiczem w celi 1 na 1

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Wedle Polskiego jakże cudownego prawa, masz prawo do skargi nauczycielowi :D

Niby samoobrona jest dozwolona, ale to i tak się kończy karą, dlatego każdemu polecam, koniec szkoły, od razu spieprzać za granicę, po paru latach brać obywatelstwo i mieć spokojne życie. Co do obywatelstwa polskiego, to możesz mieć podwójne, lub zrzec się polskiego :)

Ale sądzę iż to zależy od sądu. Policja i prokuratura ma za zadanie nastraszyć, wtedy działają na psychikę i ze strachu się przyznaje człowiek, a praktyka jest inna :P

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Wedle Polskiego jakże cudownego prawa, masz prawo do skargi nauczycielowi :D

Niby samoobrona jest dozwolona, ale to i tak się kończy karą, dlatego każdemu polecam, koniec szkoły, od razu spieprzać za granicę, po paru latach brać obywatelstwo i mieć spokojne życie. Co do obywatelstwa polskiego, to możesz mieć podwójne, lub zrzec się polskiego :)

Ale sądzę iż to zależy od sądu. Policja i prokuratura ma za zadanie nastraszyć, wtedy działają na psychikę i ze strachu się przyznaje człowiek, a praktyka jest inna :P

Dlatego ja Tobie polecam usiąść do książek historycznych i poczytać jak nasi przodkowie walczyli za ojczyznę. Twój pradziadek, nie wydaje mi się, żeby był dumny z Ciebie, gdyby przeczytał Twoje wypociny. Natomiast naprawdę smutny jest fakt jak ludzie teraz są słabo przywiązani do historii swojej rodziny. Jedyne co się liczy to spokojne życie i hajs.

@@topic

Możesz być spokojny, nic Ci nie zrobią skoro masz dowody, że zostałeś zaatakowany. Tak jak pisałem wcześniej przekroczenie obronny koniecznej to użycie noża itp. Jeśli on Cb zaatakował to masz prawo bronić się do czasu, aż osoba nie bd Ci zagrażała, a z tego co czytam to podbiłeś mu oko w czasie obrony, więc sprawa jest prosta.

Opublikowano

­Prawde mówiąc my tutaj zbytnio nie pomożemy. Musielibyśmy mieć chociaż te nagrania by stwierdzić jaki był przebieg dokładnie tej sytuacji.

Samoobrona jest dozwolona, ale w swoich granicach. Póki co nie martw się na zapas.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Dlatego ja Tobie polecam usiąść do książek historycznych i poczytać jak nasi przodkowie walczyli za ojczyznę. Twój pradziadek, nie wydaje mi się, żeby był dumny z Ciebie, gdyby przeczytał Twoje wypociny. Natomiast naprawdę smutny jest fakt jak ludzie teraz są słabo przywiązani do historii swojej rodziny. Jedyne co się liczy to spokojne życie i hajs.

@@topic

Możesz być spokojny, nic Ci nie zrobią skoro masz dowody, że zostałeś zaatakowany. Tak jak pisałem wcześniej przekroczenie obronny koniecznej to użycie noża itp. Jeśli on Cb zaatakował to masz prawo bronić się do czasu, aż osoba nie bd Ci zagrażała, a z tego co czytam to podbiłeś mu oko w czasie obrony, więc sprawa jest prosta.

@Quori

Czytając Twoją wiadomość, widzę w niej nietolerancję do osób, które mają inne zdanie na dany temat co Ty.

Na wstępie - nie obchodzi mnie w ogóle Twoja zdanie na mój temat, ale dla sprostowania:

Jestem dumny za Polskę ponad 100 lat temu. Dzisiejsza "polska" to nie Polska sprzed 100 lat chociażby, ze dumnie było być polakiem. Osobiście wstyd mi czasami i nie ukrywam tego, że wchodząc na różne gry, nigdy nie przyznaję się, że jestem z Polski, często piszę, że Hiszpania, bądź Anglia. Uzasadnię to. Bohaterzy Narodu Polskiego umarli już, Ci żołnierze żyją dosłownie jednostki, co mają ponad 90 lat. Za nich weszły osoby nierozumne (lekko mówiąc). Dlatego moim zdaniem, ta polska, nie jest Polską z mocną historią. Bo pamięć o nich zginęła.

Aaa i dla wyjaśnień. Nie jestem patriotą, mam neutralne nastawienie do kraju (ojczyzny) jak i innych krajów. A co więcej, jest to moja sprawa, ja szanuję, że ktoś jest narodowcem, yyy sorki, pseudo narodowcem, bo osoba kochająca naród nie psuje jego dobrego imienia nienawiścią do innych ras. Nie mniej jednak szacunek się należy. Także do tych, którym jest to obojętne czy są Polakami na papierku, czy Niemcami. A przede wszystkim szacunek dla tych, którzy wstydzą się za to co pisze na papierku, w rubryce "obywatelstwo", bo do nich szacunek ma mało kto.

Powiem tak, nikt nie wybierał, kim będzie. Nikomu Bóg nie zadał pytania przed narodzinami "Chcesz się urodzić w Polsce, Niemczech, Włoszech...?" Dlatego należy takie osoby szanować.

edit. A skąd wiesz kim był mój pradziadek? Może ja jestem Włochem, który jedno pokolenie temu przeprowadził się do Polski? Ok, tak nie jest, ale pół rodziny pochodzi z Polski, a drugie pół z rejonów Litwy, Ukrainy, Rosji, a następnie przeprowadzka do Polski, jeśli tak Ciebie to interesuje.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie chce mi się całości czytać waszych postów bo chu* warte...

Jeśli on pierwszy cie zaatakował masz prawo się bronić ( nawet poważnie pobić ) oczywiście pod warunkiem że jego ataki nie ustępowały... 

jeśli zaatakował cie pierwszy a potem "uciekł" albo przestał a ty go mimo wszystko uderzyłeś aby mu oddać jesteś tak samo winny jak on...

nie ma znaczenia kto jest silniejszy czy kto otrzymał większe obrażenia...

Ten kto "ATAKUJE" jest winny...

przy czym atakujący może być też pierwotnie obrońca kiedy to uzyskał przewagę i z niej skorzystał ;x...

za mało opisałeś sytuacje jak to wyglądało...

więc nie można konkretnie powiedzieć nic więcej...

Opublikowano

Na jakim serwie grasz, że jest policja i gruby kozak?

///

pozdrawiam wszystkich, którzy nie wyczuli że ten temat to prowo :D

Dobry troll...

Gość z Minecraftem na avatarze i bicie się pls

chyba, że w podstawowce kogos sprales, bo ci diaxy ukradal xP

To nie troll ani żadne prowo. Nie jestem z żadnej podstawówki i nie gram w minkrafty. Wejdź w mój profil i zobacz datę założenia. Zapewne mam większy staż niż Ty kolego.

Sytuacja przebiegała tak, że on się na mnie rzucił i mnie nawalał, ja wstałem i go uderzyłem. Od razu oszołomiony i przestał mnie bić.

Co do tego, że mam więce siły to on ma większą masę + ja jestem chudy jak patyk. Także chyba jakimś fuksem wyrwał.

Opublikowano

@▒Kiszka▒

Czytając Twoją wiadomość, widzę w niej nietolerancję do osób, które mają inne zdanie na dany temat co Ty.  Wole być nietolerancyjny, niż głupi.

Na wstępie - nie obchodzi mnie w ogóle Twoja zdanie na mój temat, ale dla sprostowania:

Jestem dumny za Polskę ponad 100 lat temu. Dzisiejsza "polska" to nie Polska sprzed 100 lat chociażby, ze dumnie było być polakiem. Osobiście wstyd mi czasami i nie ukrywam tego, że wchodząc na różne gry, nigdy nie przyznaję się, że jestem z Polski, często piszę, że Hiszpania, bądź Anglia. Uzasadnię to. Bohaterzy Narodu Polskiego umarli już, Ci żołnierze żyją dosłownie jednostki, co mają ponad 90 lat. Za nich weszły osoby nierozumne (lekko mówiąc). Dlatego moim zdaniem, ta polska, nie jest Polską z mocną historią. Bo pamięć o nich zginęła. Oczekujesz, że 15 latkowie w grach czy część marginalna społeczeństwa(inaczej głupia) będzie się zachowywała dojrzale? Co lepiej ten argument kuleje, bo i w Niemczech, Anglii czy Hiszpanii znajdą się debile którzy bd wyzywać innych itp. (tak spotkałem się z takimi). Idąc dalej, żołnierze umarli, ale pamięć o nich nie, a póki jest to w pamięci obywateli to nic nie zginie. Rządzą nami cóż ludzie z jednej strony inteligentni, bo dali radę "oszukać" tyle osób, niestety są to pozostałości po komunie, które wychodzą dopiero po tylu latach i z czasem zostaną za to rozliczone.

Aaa i dla wyjaśnień. Nie jestem patriotą, mam neutralne nastawienie do kraju (ojczyzny) jak i innych krajów. A co więcej, jest to moja sprawa, ja szanuję, że ktoś jest narodowcem, yyy sorki, pseudo narodowcem, bo osoba kochająca naród nie psuje jego dobrego imienia nienawiścią do innych ras. Nie mniej jednak szacunek się należy. Także do tych, którym jest to obojętne czy są Polakami na papierku, czy Niemcami. A przede wszystkim szacunek dla tych, którzy wstydzą się za to co pisze na papierku, w rubryce "obywatelstwo", bo do nich szacunek ma mało kto. Bycie narodowcem, a patriotą to zupełnie dwa różne pojęcia, niestety w XXI wieku łączone. Polecam wpierw poczytać potem się wypowiadać. Co do innych ras, bo pewnie chodzi Ci o uchodźców, tutaj mamy do czynienia ze świętą wojną. Poczytaj też o tym, bo uchodźcami są kobiety, dzieci, starsi ludzie, ale nie faceci w wieku poborowym z smarftonami itp. Mało kto w Polsce już obraża kogokolwiek z powodu koloru skóry itp.

Powiem tak, nikt nie wybierał, kim będzie. Nikomu Bóg nie zadał pytania przed narodzinami "Chcesz się urodzić w Polsce, Niemczech, Włoszech...?" Dlatego należy takie osoby szanować. Ciężko, żeby pytanie zadał ktoś wymyślony przez ludzi, ale masz racje nikt nie wybiera. Jednak wypadałoby szanować państwo w którym się urodziło. Chcesz wyjechać droga wolna, ale doradzanie komukolwiek, żeby zrzekł się obywatelstwa powoduje, że taka osoba traci szacunek u patriotów.

edit. A skąd wiesz kim był mój pradziadek? Może ja jestem Włochem, który jedno pokolenie temu przeprowadził się do Polski? Ok, tak nie jest, ale pół rodziny pochodzi z Polski, a drugie pół z rejonów Litwy, Ukrainy, Rosji, a następnie przeprowadzka do Polski, jeśli tak Ciebie to interesuje. Z pradziadkiem to byłby przykład, ale gdybyś nie był polakiem to tym bardziej nie powinieneś pisać głupot o zrzekaniu się obywatelstwa. Mało mnie interesuje skąd dokładnie pochodzisz.

Opublikowano

@Quori

Co do 1 wypowiedzi, niestety w tym momencie pokazujesz, że jesteś.

ad.2.

Masz rację, nie tylko polacy, ale większość z nich są z Polski. O żołnierzach pamiętam i szanuję ich, ale na pewno bardziej martwiące dla nich jest patrzyć z góry co Polska sobą teraz reprezentuje, niżeli patrzeć na mnie, że nie tyle doradzam, co mówię, że może mieć podwójne, lub zrzec się, to jego indywidualna sprawa co zrobi.

ad.3.

A takim razie kto jest narodowcem a kto patriotą? Jak ja widzę patriotów to tylko spamują facebooka bzdurami, że niedługo przez 15000 islamistów, wszystkie 20mln kobiet będzie musiało mieć chusty, będą musiały modlić się do allacha i inne rzeczy. Patrioci spamują też przed każdymi wyborami milionami zdjęć kandydatów do sejmu, prezydenta etc. z tekstem, który każdy ma w dupie.

ad.4.

Tutaj pokazujesz swoją głupotę. Ja jestem jak to można zauważyć katolikiem. Wierzę w Boga. Ty nie wierzysz, piszesz "ktoś wymyślony przez ludzi" czyli jednocześnie nie tolerujesz/nie szanujesz moich poglądów. Potwierdza to tezę, że polak = brak szacunku do osób o innym przekonaniu, poglądach. Nieświadomie potwierdziłeś ten argument. Zamiast albo napisać, że jesteś ateistą, albo po prostu przejść do zdania, że mam rację, nikt nie pytał się mnie gdzie chcę się urodzić, napisałeś zdanie z lekka ośmieszające, bądź obrażające. Ale co do szacunku, jak mam szanować państwo, skoro ono nie szanuje mnie? Jak mam szanować państwo, skoro robi następujące rzeczy: Kradnie pieniądze, każe coraz dłużej pracować, kłamie, bawi się za moje pieniądze, nakłada wysokie akcyzy i podatki na przyjemności, a sami nie dają ani grosza za to samo, przeglądają wszystkie dokumenty, by znaleźć jak najwięcej pretekstów do obniżenia emerytury jakieś babci. No taka niestety prawda Polski. Wiem, podatki są w każdym kraju, oraz jakieś wymogi, ale porównaj jedno, dla przykładu Niemcy, tam ludzie zarabiają dużo więcej, ceny są lekko większe niż w Polsce. W Danii, kasjer w tesco jeździ co wakacje na 2 tygodnie np. do Egiptu, Grecji... nie martwi się, że zabraknie, bądź że budżet ucierpi. U nas? Tydzień nad Morzem Bałtyckim, to dla większości osób pracujących tutaj na przeciętnym stanowisku, to wydatek 1/3 wypłaty. Za to zobacz, że porównując np. taką Danię do Polski. Papierosy, na nie napieprzają najwięcej w akcyzę u nas. Pamiętam 2 lata temu, fajki kosztujące 10zł, dziś kosztują 14zł. Niemcy coś koło 4-5 euro. Ok, 5 euro to ponad 20zł na Polskie, ale weź pod uwagę, że u nich wypłata jest dużo większa. Tam kasjer w tesco zarabia więcej niż kierownik w tesco tutaj. Ale za to porównaj mandaty. Polska je zaniża, ostatnio coś zaczęli działać z zabieraniem prawa jazdy, co dla mnie jest idiotyzmem. Uwierz, że do wolniejszej jazdy prędzej mnie zmusi wysoka kwota mandatów niż brak prawka na te 3 msc. Podczas nich moje umiejętności jeżdżenia autem zmaleją i powrót za kierownice będzie nieco trudniejszy. Zaoszczędzę na paliwie, kraj nie będzie miał swoich podatków za nią. Ale mandat 400zł zapłacę. Tylko że jak u nas za wykroczenie jest 400zł, to w Niemczech za to samo jest np. 600 euro. Robi wrażenie co nie? Coś co służy ludziom i co jest legalne jest u nich tańsze, za to łamanie prawa jest bardzo kosztowne. U nas na odwrót, dlatego lepiej skończy osoba, która przekroczy prędkość narażając życie wielu osób i dostanie ten mandat, niż osoba paląca.

Wiem, że tutaj wywyższyłem trochę inne kraje, ale to tylko przykład, dlaczego szacunku nie mam. Tzn. nie mam to grube słowo. Dlaczego nie przepadam za obecną Polską.

ad.5.

Rozumiem o co Ci chodzi.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@Quori

Co do 1 wypowiedzi, niestety w tym momencie pokazujesz, że jesteś. Tylko widzisz kolego, ja jestem tolerancyjny dla osób które mają inne zdanie, ale tylko wtedy kiedy ich argumenty są faktycznie sensowne, a nie wyssane z palca. Jeśli to świadczy o mojej głupocie, to faktycznie jestem głupi. Życie

ad.2.

Masz rację, nie tylko polacy, ale większość z nich są z Polski. O żołnierzach pamiętam i szanuję ich, ale na pewno bardziej martwiące dla nich jest patrzyć z góry co Polska sobą teraz reprezentuje, niżeli patrzeć na mnie, że nie tyle doradzam, co mówię, że może mieć podwójne, lub zrzec się, to jego indywidualna sprawa co zrobi. Ehh, Twój argument jest inwalidą na świecie żyje 7 mld ludzi, z tego w Polsce z 38 mln, statystycznie nie ma nawet szans, żeby większość z nich była obywatelami Polski. Prędzej spotkasz wyzywającego ruska. #csgo 

ad.3.

A takim razie kto jest narodowcem a kto patriotą? Jak ja widzę patriotów to tylko spamują facebooka bzdurami, że niedługo przez 15000 islamistów, wszystkie 20mln kobiet będzie musiało mieć chusty, będą musiały modlić się do allacha i inne rzeczy. Patrioci spamują też przed każdymi wyborami milionami zdjęć kandydatów do sejmu, prezydenta etc. z tekstem, który każdy ma w dupie.  Ja nie jestem Twoim nauczycielem Historii. W internecie masz mnóstwo źródeł z których możesz się doinformować. Co do islamu, nie jest to religia, a system polityczny, dążący do całkowitego przejęcia władzy. Jako system jest lata świetlne za innymi bardziej sensownymi, bo nie widzę innego wytłumaczenia, jak zmuszanie kobiet("wbicia im do głowy") do chodzenia w burkach skoro jeszcze 30 lat temu chodziły ubrane normalnie jak ludzie cywilizowani.

ad.4.

Tutaj pokazujesz swoją głupotę. Ja jestem jak to można zauważyć katolikiem. Wierzę w Boga. Ty nie wierzysz, piszesz "ktoś wymyślony przez ludzi" czyli jednocześnie nie tolerujesz/nie szanujesz moich poglądów. Potwierdza to tezę, że polak = brak szacunku do osób o innym przekonaniu, poglądach. Nieświadomie potwierdziłeś ten argument. Zamiast albo napisać, że jesteś ateistą, albo po prostu przejść do zdania, że mam rację, nikt nie pytał się mnie gdzie chcę się urodzić, napisałeś zdanie z lekka ośmieszające, bądź obrażające. Ale co do szacunku, jak mam szanować państwo, skoro ono nie szanuje mnie? Jak mam szanować państwo, skoro robi następujące rzeczy: Kradnie pieniądze, każe coraz dłużej pracować, kłamie, bawi się za moje pieniądze, nakłada wysokie akcyzy i podatki na przyjemności, a sami nie dają ani grosza za to samo, przeglądają wszystkie dokumenty, by znaleźć jak najwięcej pretekstów do obniżenia emerytury jakieś babci. No taka niestety prawda Polski. Wiem, podatki są w każdym kraju, oraz jakieś wymogi, ale porównaj jedno, dla przykładu Niemcy, tam ludzie zarabiają dużo więcej, ceny są lekko większe niż w Polsce. W Danii, kasjer w tesco jeździ co wakacje na 2 tygodnie np. do Egiptu, Grecji... nie martwi się, że zabraknie, bądź że budżet ucierpi. U nas? Tydzień nad Morzem Bałtyckim, to dla większości osób pracujących tutaj na przeciętnym stanowisku, to wydatek 1/3 wypłaty. Za to zobacz, że porównując np. taką Danię do Polski. Papierosy, na nie napieprzają najwięcej w akcyzę u nas. Pamiętam 2 lata temu, fajki kosztujące 10zł, dziś kosztują 14zł. Niemcy coś koło 4-5 euro. Ok, 5 euro to ponad 20zł na Polskie, ale weź pod uwagę, że u nich wypłata jest dużo większa. Tam kasjer w tesco zarabia więcej niż kierownik w tesco tutaj. Ale za to porównaj mandaty. Polska je zaniża, ostatnio coś zaczęli działać z zabieraniem prawa jazdy, co dla mnie jest idiotyzmem. Uwierz, że do wolniejszej jazdy prędzej mnie zmusi wysoka kwota mandatów niż brak prawka na te 3 msc. Podczas nich moje umiejętności jeżdżenia autem zmaleją i powrót za kierownice będzie nieco trudniejszy. Zaoszczędzę na paliwie, kraj nie będzie miał swoich podatków za nią. Ale mandat 400zł zapłacę. Tylko że jak u nas za wykroczenie jest 400zł, to w Niemczech za to samo jest np. 600 euro. Robi wrażenie co nie? Coś co służy ludziom i co jest legalne jest u nich tańsze, za to łamanie prawa jest bardzo kosztowne. U nas na odwrót, dlatego lepiej skończy osoba, która przekroczy prędkość narażając życie wielu osób i dostanie ten mandat, niż osoba paląca.

Wiem, że tutaj wywyższyłem trochę inne kraje, ale to tylko przykład, dlaczego szacunku nie mam. Tzn. nie mam to grube słowo. Dlaczego nie przepadam za obecną Polską. Wybacz jestem bardzo bezpośredni zawsze, a nie mam nic do ludzi którzy wierzą w swojego boga, bo to nie moja sprawa. Jednak w swojej wypowiedzi nie muszę pisać jako osoba wierząca. Szczerze? Nawet nie chce mi się czytać Twoich wypocin, pracowałem w tesco za gówniane 8 zł za godz. na całym etacie(21 dni x 8h). Nie oczekiwałem na więcej po maturze i wiesz co Ci powiem? W 90% pracują tam nieudacznicy, którzy zdali sobie studia, które nigdy nie bd potrzebne na rynku pracy i płaczą, że nie mają roboty, że muszą emigrować. Gówno prawda. Wystarczy się przebranżowić, ale tego już im się nie chce robić. Mój ojciec zdał dobre studia, pracuje w dobrej korporacji i hmm.. było nas stać, żeby zwiedzić pół europy czy polecieć do USA. Tylko ciężka praca i szacunek do tego co się robi przynosi zyski. Btw. Szanuje każdego kto przedstawia jakieś sensowne argumenty.

ad.5.

Rozumiem o co Ci chodzi.

Zapraszam do dalszej dyskusji na pw. nie mam zamiaru łapać warnów za spam.

Opublikowano

@Quori Powiem tylko kilka słów. Nie pójdę z Tobą na PW, skoro nawet nie masz szacunku do mnie. Przedstawiam Ci jasne, potwierdzone i uargumentowane zdanie. Nabyłem je poprzez doświadczenie.

Może i w CS jest więcej rusków, nie wiem, nie gram w to. Ja mam doświadczenie z gier takich jak LOL. Oraz porównanie serverów polskich i zagranicznych Minecrafta (sprzed 2 lat) i metina (sprzed roku). Wybacz, ale jak na polskich serverach ktoś zabije i już jest zwyzywany na chacie za to, że umie grać, to sorry. Dajmy Angielski metin, nic takiego nie było. Sporadycznie.

Nie obchodzi mnie czym jest Islam, bo dla mnie jest praniem mózgu. Ale chodzi mi o to porównanie, 15000 uchodźców, na 38mln ludzi. Założę się, że i bez tych uchodźców czy imigrantów jest dużo więcej wyznawców Islamu, zwłaszcza, że sam znam jednego i jest On całkiem w porządku człowiekiem.

Potwierdziłeś mój argument, swoim przykładem. W Polsce pracowałeś w tesco za 8zł/h. Ja porównałem pracę w tesco, w Polsce i Danii. Po pierwsze, miej szacunek do ludzi, nie nieudacznicy, bo jak by każdy był doktorem, to byśmy nie przeżyli, ktoś musi pracować w sklepie, sprzątać, być rolnikiem... Dobrze napisałeś, zdał dobre studia i pracuje w dobrej korporacji. No i zarabia. A jak ktoś pracuje w takim tesco? W KFC, czy McD? Porównałem Ci, że w Danii, Niemczech... było by ich stać na wakacje, a w Polsce nie.

Poza tym nie dostałeś ani jednego warna za spam. Dodatkowo byłby nieregulaminowy, bo po to jest ten dział i pogaduszki, by dyskutować, więc warna raz, że mógłbyś pisać odwołanie wyżej, to jak najbardziej screen i do idiotyzmów :)

Ale ok, koniec dyskusji, bo pisząc, że nie chce Ci sie czytać moich "wypocin" pokazujesz brak szacunku do tego co ja uważam na dany temat, oraz jesteś osobą niegodną dyskusji.

Miłego dnia.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

To nie troll ani żadne prowo. Nie jestem z żadnej podstawówki i nie gram w minkrafty. Wejdź w mój profil i zobacz datę założenia. Zapewne mam większy staż niż Ty kolego.

Sytuacja przebiegała tak, że on się na mnie rzucił i mnie nawalał, ja wstałem i go uderzyłem. Od razu oszołomiony i przestał mnie bić.

Co do tego, że mam więce siły to on ma większą masę + ja jestem chudy jak patyk. Także chyba jakimś fuksem wyrwał.

No tak, masz już 15 lat, nick i avatar nie ma powiązań z majnkratem xD. I staż mam większy.

To mi wytłumacz przebieg tej walki stulecia raz jeszcze - dostałeś luja i upadłeś, on cie napierdala po mordzie - ale luz, zrobił sobie przerwe na kiepa więc zszedł z ciebie ,wstałes i zajebałeś mu w pysk?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...