Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet mobilny bez programów.

Milian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się tak zrobić? Jak testowałem internet mobilny, to żeby móc się połączyć z siecią trzeba było zainstalować program i za pomocą niego włączać internet. Da się tak zrobić, żeby od razu po włożeniu modemu komputer się łączył tak jak przy internecie stacjonarnym?

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Tak, jedyne co musisz zainstalować to sterowniki modemu. Kliknij prawym na modem -> Otwórz i znajdź instalkę samych sterowników.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Sterowniki to program modemu, którzy operatorzy dają. Mi chodzi o to, czy da się bez żadnych programów połączyć na samych sterownikach karty sieciowej.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

Posiadam modem ZTE który łączy się bezprzewodowo z komputerem za pomocą Wi-Fi. Wystarczy jednorazowo wpisać hasło jak w zwykłym routerze. Minusem jest to że router pracuje na baterii jakieś 4 godziny przy ciągłym użytkowaniu i trzeba go ładować.

Opublikowano

Jeśli masz telefon z dualsim to możesz go używać jako router. Dualsim jest tylko do tego potrzebny jeśli nie chcesz w nieskończoność przekładać karty sim. Jeśli nie masz zamiaru używać swojego telefonu jako router, to tplink ma modemy, do których nie musisz instalować żadnego oprogramowania, działają jak router. http://www.tp-link.com.pl/products/?categoryid=202

9La1rOf.gif

Opublikowano

Windows ma wszystko w sobie , wystarczy ustawić połączenie  modemowe i nie instalować softu producenta, dialer modemu to to samo tylko oprawione we własną szatę graficzną

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Można kupić modem  tzw. hilink  sam łącz się z internetem. Nie trzeba nic instalować wpinasz modem do pc i juz.

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Nie wiem po co kupować kiedy każdy modem działa i  łączy się  automatycznie po podłączeniu jeśli się ustawiło dualup  i ma już zainstalowane sterowniki. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...