Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przestawienie

Shanya3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaraz szkola, nie moge przeciez wstawać o 14-15, a zasypiac o 6-7.  Muszę się przestawić. Spalem dzisiaj tak od mniej wiecej 6:30 o 10:40, czyli 4 godziny. Zrobilem to specjalnie, bo mam plan. Polega on na tym, ze wymusilem na moim organiźmie chęć zasniecia szybciej niz zawzwyczaj.

Obliczylem sobie, ze czlowiek powinien nie spać 16 godzin, a spać 8. No i tak u mnie w sumie bylo, spalem od tej 6 do 14, czyli wychodzi 8 godzin. Chcąc jednak przestawic to na godziny 22-6 planuje dzisiaj pojsc spac wlasnie n ie wiem czy to dziala tak, ze skoro spalem 4 godziny mniej to teraz bede spal 12 godzin, czylu musialbym zasnac o tej 18, czy moze to dziala tak, ze bedzie mi sie chcialo spać po prostu szybciej.. Pomozcie mi.

Opublikowano

Większej głupoty nigdy nie czytałem. Proponuję po prostu mniej węglowodanów jeść przed snem i kłaść się o 22 do łóżka, człowiek zasypia +/- po 7 minutach jeśli nie myśli o jakiś sprawach. Po tygodniu przestawisz się. :)

Opublikowano

Większej głupoty nigdy nie czytałem. Proponuję po prostu mniej węglowodanów jeść przed snem i kłaść się o 22 do łóżka, człowiek zasypia +/- po 7 minutach jeśli nie myśli o jakiś sprawach. Po tygodniu przestawisz się. :)

To wlasnie ja wiekszej glupoty nie slyszalem. Nie zasne czlowieku o 22, skoro moj organizm nie jest zmeczony, po 16 godzinach, czyli 14+16 = 6. O 6 moj organizm chce zasnac, nie wczesniej.

Opublikowano

To wlasnie ja wiekszej glupoty nie slyszalem. Nie zasne czlowieku o 22, skoro moj organizm nie jest zmeczony, po 16 godzinach, czyli 14+16 = 6. O 6 moj organizm chce zasnac, nie wczesniej.

Nie śpij jedną noc to zaśniesz i o 9

Deus vult

Opublikowano

Zaśniesz :) Sam się tak przestawiałem i działa :) a jeśli masz problem to idź zmęcz się fizycznie, wtedy padniesz od razu ;)

Opublikowano

Zaśniesz :) Sam się tak przestawiałem i działa :) a jeśli masz problem to idź zmęcz się fizycznie, wtedy padniesz od razu ;)

skoro ja ci mowie, ze nie zasne, to znaczy, ze nie zasne. To nawet mateatycznie by sie nie zgadzalo, ze wstaje o 14, a ie spac nagle o 22. A moge sie zmeczyc w domu? Np. jakies pompki?

:)

Nie śpij jedną noc to zaśniesz i o 9

Raz tak zrobilem, zasnalem wczesnie ale spalem dluzej, wiec gowno mi to dalo ;)

Opublikowano

skoro ja ci mowie, ze nie zasne, to znaczy, ze nie zasne. To nawet mateatycznie by sie nie zgadzalo, ze wstaje o 14, a ie spac nagle o 22. A moge sie zmeczyc w domu? Np. jakies pompki?

:)

Raz tak zrobilem, zasnalem wczesnie ale spalem dluzej, wiec gowno mi to dalo ;)

Możesz i robić pompki, jak nie ćwiczysz wgl. to zrobienie głupich pompek w 5-10 seriach po 20, będzie wyzwaniem dla organizmu :) btw. wmawiając sobie, że nie uda Ci się zasnąć, zmniejszasz swoją szansę na osiągnięcie celu :) + ew. nastaw sobie budzik na 10-12 rano, zrób te 100-200 pompek i nie jedz węglowodanów przed snem, które dostarczają energii...

PS. Ludzie to jednak dziwne problemy mają w XXI wieku. :(

Opublikowano

Zaraz szkola, nie moge przeciez wstawać o 14-15, a zasypiac o 6-7.  Muszę się przestawić. Spalem dzisiaj tak od mniej wiecej 6:30 o 10:40, czyli 4 godziny. Zrobilem to specjalnie, bo mam plan. Polega on na tym, ze wymusilem na moim organiźmie chęć zasniecia szybciej niz zawzwyczaj.

Obliczylem sobie, ze czlowiek powinien nie spać 16 godzin, a spać 8. No i tak u mnie w sumie bylo, spalem od tej 6 do 14, czyli wychodzi 8 godzin. Chcąc jednak przestawic to na godziny 22-6 planuje dzisiaj pojsc spac wlasnie n ie wiem czy to dziala tak, ze skoro spalem 4 godziny mniej to teraz bede spal 12 godzin, czylu musialbym zasnac o tej 18, czy moze to dziala tak, ze bedzie mi sie chcialo spać po prostu szybciej.. Pomozcie mi.

K***a, człowieku kto śpi 16h dziennie?

@Quori

Czytaj ze zrozumieniem

805491408806070489277.png

Opublikowano

Idź na rower 10-15 km powinno wystarczyć żeby paść trupem.

Sprawdzona metoda. D:

Opublikowano

K***a, człowieku kto śpi 16h dziennie?

Rozumiem, że to prowo jak skaryfikacje? Bo kolega napisał wyraźnie, że z jego obliczeń wyszło, iż człowiek powinien nie spać 16h.

Opublikowano

Ja w roku szkolnym bardziej byłem wyspany, gdy wstawałem o 5 niż np. o 6, a zwykle koło północy zasypiam. Trzeba wbić się w dobrą fazę.

Opublikowano

Gdybym miał spać osiem godzin, to bym chodził jak zombie.
Przestawić się nie jest zbytnio trudno, gdyż każda zmiana odbija się na naszym organizmie i wchodzi powoli w nawyk, więc w obliczu przymusu zmiany godzin snu, jaki powoduje taki czynnik jak szkoła, nie powinieneś mieć żadnego większego problemu, ale to nie wyklucza tego, że może Ci się to wydawać dość ciężkim zadaniem.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

dobra, zjebalem. Wczoraj udalo mi sie wstac o 11:30, czyli byl to jakis krok ku przestawieniu, ale postanowilem sobie grac z kolegami o 6 no i dupa, wstalem dzisiaj tak mniej wiecej o 15. 

Do szkoly zostalo na prawde nie wiele, a ja nie wiem co zrobic, zeby wstawać o 6, czyli zasypiac o 22. Musze miec idealnie 8 godzin snu, nie wyobrazam sobie, zebym mial chodzic o szkoly niewyspanym. 

Myslalem na tym, zeby zrobic 2 pompek i wypić herbate z melisą, ale i tak wątpie, ze to mi pomoze. Co najwyzej zasne tą godzine, czy dwie wczesniej, ale 8 - nie ma c***a. W ciagu 3 dni musze sprawic, zebym zasypial 8 godzin wczesniej niz dzisiaj, czyli o 22. Jak to zrobić?

Opublikowano

Polecam melatoninę, uzywa sie jej przy zmienianiu np. strefy czasowej. Mozna kupic w aptece bez recepty. Najsilniejsza 5mg i taka polecam, jak mialem klopoty ze snem to mi pomogla.

gnYrBkB.png

Opublikowano

zrób tak, zeby iść na rozpoczęcie roku bez spania. potem się kładziesz o 22, budzik na 6 czy jak tam chcesz i dalej już tak samo 22.00 - 6.00

Opublikowano

zrób tak, zeby iść na rozpoczęcie roku bez spania. potem się kładziesz o 22, budzik na 6 czy jak tam chcesz i dalej już tak samo 22.00 - 6.00

Moim zdaniem słaby pomysł. Jakbym poszedł bez spania to na tym rozpoczęciu bym był strasznie senny, niby zasnalbym o 22, ale wowczas nawet jak spalbym te 8 godzin to to by bylo za malo, biorac po uwage, ze wczesniej nie spalem caly dzien. Ale dzieki za chęć pomocy.

Polecam melatoninę, uzywa sie jej przy zmienianiu np. strefy czasowej. Mozna kupic w aptece bez recepty. Najsilniejsza 5mg i taka polecam, jak mialem klopoty ze snem to mi pomogla.

Poczytam o tej melatoninie, dzieki.

Opublikowano

Albo przestań robić z siebie dzidziusia, który nie potrafi położyć się normalnie spać. Jak będziesz musiał wstać o 6 i nie spać do co najmniej do 16 to szybko znormalniejesz. Mam wrażenie, że byłeś wychowywany zbyt bezstresowo i potrzebna jest Ci silna ojcowska ręka.

Ja jak miałem problemy ze snem wychodziłem biegać. 10-15 km. Po powrocie do domu kładłem się i po 10-20 minutach spałem. Poproś rodzinę lub przyjaciół o pomoc, a nie nas - ciołków z jakiegoś forum.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Albo przestań robić z siebie dzidziusia, który nie potrafi położyć się normalnie spać. Jak będziesz musiał wstać o 6 i nie spać do co najmniej do 16 to szybko znormalniejesz. Mam wrażenie, że byłeś wychowywany zbyt bezstresowo i potrzebna jest Ci silna ojcowska ręka.

Ja jak miałem problemy ze snem wychodziłem biegać. 10-15 km. Po powrocie do domu kładłem się i po 10-20 minutach spałem. Poproś rodzinę lub przyjaciół o pomoc, a nie nas - ciołków z jakiegoś forum.

jak polozyc sie to wiem, ale jak juz tlumaczylem, śpi sie po 16 godzinach nie spania, a jak wstaje o 14 to wychozi na to, ze o 2 dopiero moj organizm chce spac, wiec pytam na forum jak sie przestawic, nie wiem co w tym dziwnego. Co do pojscia biegać to moze i masz racje, ale nie chce mi sie tego robic, jak biegam, czy ogolnie sie mecze to ciezko mi sie odycha, tak jakbym sie dusil pod wodą, dziwne uczucie. Rodziny sie nie zapytam, ojciec w norwegii, a watpie, ze mama bedzie wiedziala. przyjaciol tez sie nie zapytam bo ich nie mam.

Opublikowano

To połóż się nie będąc zmęczonym? Powierć się w łóżku przez godzinę. Zrób wszystko na odwrót w stosunku do tego, jak sprawiłeś, że jesteś w obecnej sytuacji.

Mam nadzieję, że moja córka nie będzie taka jak podrośnie.

Opublikowano

To połóż się nie będąc zmęczonym? Powierć się w łóżku przez godzinę. Zrób wszystko na odwrót w stosunku do tego, jak sprawiłeś, że jesteś w obecnej sytuacji.

Mam nadzieję, że moja córka nie będzie taka jak podrośnie.

No niby mogę tak zrobić, ale to nie przynosi efektów, wiecenie sie w lozku przez godzine, takie lezenie w pocie wręcz utrudnia zaśnięcie. ;

Dzień przed szkołą poszedlem spać o normalnej godzinie. Wiesz co cwaniaczku? Prawie w ogóle tej nocy nie spalem, i na rozpoczeciu roku szkolnego bylem strasznie nie wyspany. Potem podczas tygodnia jako tako juz bylem przestawiony, tzn. zasypialem normalnie, ale nadal obawiam sie, ze te zalegle godziny snu mi gdzies tam zostaly i nie bylem w pelni wypoczęty. Tzn. dzisiaj i wczoraj mozna powieziec, ze odrobilem te senne zaleglosci, wczoraj poszedlem spac o tej 4, spalem do 15, dzisiaj o 2, spalem o 13 powiezmy. Ale teraz znou pewnie bede mial problemy ze wstaniem o tej 8 i spaniu 8 godzin.. Eh... jakie zycie jest trudne.

Opublikowano

pocieszę Cię:

Za kilka lat będzie tylko gorzej, bo będziesz musiał iść do roboty, więc teraz nie narzekaj. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...