Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Redakcja BLIZZARD

Ravdar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Tak...

Dobrze przeczytaliście, że to kolejny temat o nowej redakcji na forum yey!

Mianowicie chodzi mi o Redakcję Blizzard.

http://www.mpcforum.pl/forum/752-gry-blizzard-entertainment/

Dział jest podzielony na świetnie rozwijające się produkcje darmowe takie jak Herthstone czy Heroes of the Storm.

Posiada także World of Warcraft, Diablo, Warcraft, Starcraft, a w przyszłości zapewne Overwatcha.

Każda z tych gier jest aktualizowana, posiada dużo wydarzeń i wychodzą dodatki np. ostatnio dodatek Legion do World of Warcraft został zapowiedziany!

Firma jest popularna, a w każdą z tych gier grają miliony graczy, a dział na forum też sobie radzi z aktywnością.

­"Posiadasz duszę, więc nienawidzisz."

Opublikowano

Blizzard nowych gier nie wydaje prawie wcale. A ile można pisać o update'ach do gier.

Na nie.

Czyli wszystkie redakcje do usunięcia, bo tylko uptade wychodzą do gier mmorpg?

­

Opublikowano

Dla mnie wszystkie redakcje są bezsensu. Bo NIKT nie czyta artykułów. 

A skąd Ty wiesz co ludzie robią? ;>

Czytać czytają, ale odpisywać w nich nie muszą, bo nie jest to obowiązkiem, także nie ma co sugerować się brakiem komentarzy pod jakimiś artykułami. To dopiero jest bez sensu.

Ja osobiście tą grą się nie interesuję, więc cieżko mi powiedzieć, ale jeśli będzie sporo zainteresowanych osób, które chcą czasem coś poczytać o tej grze to jestem za. :)

­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Jestem w sumie za... Bo wow ma duzo patch'ow, mocno rozwiajacy sie HotS i epicka karcianka HS ... W kazdy jest moim zdaniem cos do opisania, a jesli nawet nie patche to gry mają dużo ciekawostek i easter eggów.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Sam zagrywam się w HS'a czy HotS'a, a chciałbym być na bieżąco. Tak.

Opublikowano

A skąd Ty wiesz co ludzie robią? ;>

Czytać czytają, ale odpisywać w nich nie muszą, bo nie jest to obowiązkiem, także nie ma co sugerować się brakiem komentarzy pod jakimiś artykułami. To dopiero jest bez sensu.

­

To działa w dwie strony. Skąd Ty wiesz, ze czytają, a nie odpisują?  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes: Większość artykułów w tych "gorszych" redakcjach (czyt: redakcjach mniej popularnych gier) ma od 20-50 wyświetleń, z czego jestem pewna, że połowa to członkowie redakcji. No, ale również możemy się pocieszać, że te 20 osób to bardzo dużo. 

Co do redakcji jak już napisałam - może być. Skoro tyle osób się deklaruje do pomocy i do czytania, to czemu by nie. Ciekawe jak to w praktyce będzie wyglądać.  :rolleyes:

Opublikowano

W sumie patrząc na to jak rozwija się obecnie HotS, HS, WoW, zapomniany na tym forum SC II to mozna by bylo sprobowac. Zaraz dojdzie Overwatch, jest o czym pisac, ale martwie się, że dzial nie ma zbyt duzej aktywnosci i redakcja moze zadzialac na zasadzie takiej, ze albo ja podniesie albo bedzie to redakcja, ktora nie przynosi zbyt wielkiej ilosci wyswietlen czy cos. Oczywiscie jestem na TAK, poki jest wiecej niz jedna osoba chetna do pisania artykulow.

Opublikowano

Nie rozumiem, że są osoby, które chcą pisać artykuły, których prawie nikt nie czyta. Inną sprawą jest fakt, że bardzo często są to zrzynki z innych for tematycznych...

Ogólnie na nie, bo to kolejna niepotrzebna redakcja do kolekcji.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

­

Nie rozumiem, że są osoby, które chcą pisać artykuły, których prawie nikt nie czyta. Inną sprawą jest fakt, że bardzo często są to zrzynki z innych for tematycznych...

Ogólnie na nie, bo to kolejna niepotrzebna redakcja do kolekcji.

Jeżeli inne redakcje dostały szanse to czemu ta nie?

Jeżeli Ci się nie podobają redakcję to nie musisz czytać.

Cieszy mnie to, że 3 osoby odpowiadające za dział blizzarda pozytywnie rozpatrzyły moją sugestie ;)

Pasjonat
Opublikowano

Jeżeli jest o czym pisać i moderatorzy są chętni to czemu nie.

Tak.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Większość artykułów w tych "gorszych" redakcjach (czyt: redakcjach mniej popularnych gier) ma od 20-50 wyświetleń, z czego jestem pewna, że połowa to członkowie redakcji. 

A czego spodziewasz się po wspaniałych tworach, w których grafika zajmuje więcej miejsca niż treść, które stuprocentowo bazują na informacjach z innych polskich serwisów i dotyczą martwych gier?

Redakcje wymagają gruntownych zmian, dopiero wtedy powstanie miejsce dla kolejnych.

Opublikowano

Ja wyrażę po raz kolejny "mój ból dupy". Jeden wyraziłem  w podobnym temacie, czyli redakcja anime.

Oczywiście z merytorycznym uzasadnieniem będzie.

Na początek, dlaczego najwięcej propozycji odnośnie nagród za jakąś pracę piszą tzw. randomy? Plakietka, dostęp do działów redakcyjnych jeśli takie są, etc. to nagrody. Najwięcej takich propozycji piszą osoby, które jako zwykły user nie napisały kompletnie nic lub zrobiły po prostu rip. Nie piję w tej chwili do Ciebie, @Ravdar. Chodzi mi o to, że to powinna być nagroda za wkład pracy na rzecz forum, a nie wyznacznik tego, że coś się pojawi.

Treści w zasadzie na tę chwile też jest mało. W WoWie zaczęło coś się pokazywać po zmianie moda, świeża krew działa i widać, że nie jest to zlewka, w HOTSie dopiero paru ludzi i to od niedawna coś wrzuca. Ale HS, SC2? Czy chociażby o raportach Blizza? Nie ma nic. Nie ma też sensu by o SC2 pisała osoba, która w ogóle go nie zna i odwrotnie. - Warto by ustalić jakieś wyznaczniki. Bo już widziałem materiały, gdzie wideo trwające pół minuty było "tematem dnia".

Rozumiem też, że nie każdy ma czas coś wrzucić, napisać etc., ale skoro nie masz czasu jako zwykły user, to skąd pewność lub wiedza, że zrobię to z plakietką?

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Eftar Nie za bardzo rozumiem, dlaczego uważasz, że redaktorem zostaje się w nagrodę. Redaktor, jak reszta rang typu MNT czy MGT, jest rangą funkcyjną, która nie jest przyznawana za wybitne osiągnięcia bądź aktywność, lecz za umiejętność wykonywania danej czynności. Jednak masz poniekąd rację, ponieważ sporo osób uważa pracę redaktorską za jakieś wybitne osiągnięcie, i aplikuje tam tylko po to, aby móc "poszpanować" przed innymi.

Na tak.

Opublikowano

@Eftar Nie za bardzo rozumiem, dlaczego uważasz, że redaktorem zostaje się w nagrodę. Redaktor, jak reszta rang typu MNT czy MGT, jest rangą funkcyjną, która nie jest przyznawana za wybitne osiągnięcia bądź aktywność, lecz za umiejętność wykonywania danej czynności. Jednak masz poniekąd rację, ponieważ sporo osób uważa pracę redaktorską za jakieś wybitne osiągnięcie, i aplikuje tam tylko po to, aby móc "poszpanować" przed innymi.

Na tak.

Tylko zauważ, że w każdej z tych grup zawsze był trzon, który nie zawsze aplikował. - Ewentualnie moderator, czy ktoś wyżej pisał do odpowiedniej osoby, by złożyła podanie. Daj boże, nawet ktoś z GMów kiedyś pisał o takiej możliwości zdobycia rangi funkcyjnej. - W dodatku z tymi umiejętnościami bym nie przesadzał. Jak to zweryfikujesz skoro iksiński nie dodał absolutnie żadnej pracy? Testem, na który masz od 24h do 48h i który jakościowo jest taki sobie? Raczej nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...