Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z ukradzionym serwerem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo dziś rano miałem dostęp  do konsoli serwera o godzinie 8:00 gdy wbijam na serwer nie mam dostępu do konsoli ani nie mogę wbić na ten serw bo dostałem bana otóż wydałem na serw 100 zł i to nie jest drobna suma jak dostałem od kolegi unbana to wbił wlasciciel serwera i powiedział ze to jego serw ale to nie możliwe. kolega potwierdzi ze to mój serw.

I pytanie czy moge to zgłosić na policję ???

mam na karcie sim 3 wysłane sms'y o wartości 30 zł ??

Prosze o najszybszą odpowiedz :)

Elo dziś rano miałem dostęp  do konsoli serwera o godzinie 8:00 gdy wbijam na serwer nie mam dostępu do konsoli ani nie mogę wbić na ten serw bo dostałem bana otóż wydałem na serw 100 zł i to nie jest drobna suma jak dostałem od kolegi unbana to wbił wlasciciel serwera i powiedział ze to jego serw ale to nie możliwe. kolega potwierdzi ze to mój serw.

I pytanie czy moge to zgłosić na policję ???

mam na karcie sim 3 wysłane sms'y o wartości 30 zł ??

Prosze o najszybszą odpowiedz :)

post-1417322-0-71520300-1438872876_thumb.png

post-1417322-0-81189900-1438873508_thumb.png

95791812907417420268.png

Opublikowano

Zgłosić raczej nie, może masz jakieś luki w pluginach i ktoś je wykorzystuje. Pobierałeś ostatnio jakieś pluginy z internetu, z innych stron niż oficjalna bukkita?

Opublikowano

A masz dostęp do konsoli/ftp serwera? Jeżeli tak to możesz sam siebie unbanować i jego zbanować... 

Nm2aWDv.png

Pomogłem? Zostaw "Lubię to" pod postem!

Opublikowano

@dr.haus
Napisał, że nie ma już dostępu do konsoli.

@topic
Spróbuj napisać do supportu enderchest'a może to jakaś luka w oprogramowaniu, którego używają na swoich maszynach. Kiedyś miałem VPSa i ktoś się włamał i wykonywał z niego ataki DDOS, a później ja dostałem opier*ol.

rocketnite-sygna.png

Opublikowano

nie mam dostepu do ftp tak samo ip serwa zmienili napisałem do supporta enderchestu i czekam na odpowiedz

95791812907417420268.png

Opublikowano

Powodów może być masa.. backdoory w pluginach lub różne kody złośliwe bo uwierz że nawet na stronie bukkita też są backdoory ;)

Powodem może być też wina u hosta czyli enderchesta ... może sql injection albo inna forma ataku, każdy jest człowiekiem i nawet programiści enderchesta mogli zrobić błąd ;/

Polecam napisać do supportu, na przyszłość porobić własne backdoory w plikach

Ps. Osobiście z usług enderchesta jestem zadowolony lecz dosyć często mają typy jakieś incydenty - kiedyś posiadałem buga na serverze że nie mogłem zmienić hasła do ftp ;/ napisałem do nich i naprawili ;) więc ty też poprowadź z nimi dialog 

tumblr_mvmbjq2EGs1s3ulybo1_500.gif

Jeśli to czytasz, znaczy to że się opierdalasz :)

Opublikowano

Login i hasło także do strony logowania ktoś zmienił? o>O.
Na pewno nikomu nie podawałeś, nie pobierałeś jakiś dziwnych rzeczy z internetu?
Napisanie do supportu raczej pomoże, lecz jest to dziwne, że ktoś poznał nawet hasło do strony..

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jeśli straciłeś "passy" do konsoli, to znaczy ktoś je zmienił, bo np. zgadł, podałeś mu lub ktoś inny, kto je znał je podał. Jeśli jesteś pewien, że

login i hasło były ciężkie do odgadnięcia i nikomu ich nie podawałeś, to może miałeś wirusa/keyloggera. Generalnie jeśli masz dowody, że

było to oprogramowanie usiłujące wyciągnięcie od Ciebie danych do serwera, to jest to karalne i jak najbardziej możesz to zgłosić. Jeśli nie

masz niczego, co mogłoby wystarczająco ten incydent potwierdzić, to grzecznie mówiąc, możesz się tylko pocałować w czółko. Oczywiście

życzę powodzenia w odzyskiwaniu dostępu.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jak nie masz dostępu do konsoli, to albo masz keylogera albo się pewnie zalogowałes na jakiejś stronie phishingowej.

Moze się też logowałeś u kogoś na serwerze, a on gromadził hasła i masz takie samo do wszystkiego.

Po czym wszedł Ci do konsoli i zmienił hasło.

Tak jak pisał dr.haus nie masz konsoli, ale może typ nie zmienił hasła do ftp.

Spróbuj tam się zalogować i usunąć go z op'sów, a siebie dodać.

Opublikowano

@sutv ale co tej osobie da to że ma hasło do ftp ? jeśli nie ma konsoli ? już lepiej dać jakieś dowody że to jego konto i takie tam a nie bawić się z deopowaniem... 

95 punktów karnych mam i zakaz pisania chu**** wie go na ile.

Opublikowano

@sutv ale co tej osobie da to że ma hasło do ftp ? jeśli nie ma konsoli ? już lepiej dać jakieś dowody że to jego konto i takie tam a nie bawić się z deopowaniem... 

Da kopie, dzięki której serwer nie pójdzie się j****.

Opublikowano

lol mam kopje pluginuch i serwa sprawdzałem osobiście wszystko nie wiem o co hodzi anty wirus nic nie skazuje :( czyli możliwe że serw pujdzie się j**** a i jeden koleć miał czita dzięki kturemu mugł dawać sobie op sam się przyznał dałem mu ban ip i to było dzień przed zdażeniem 

95791812907417420268.png

Opublikowano

FTP da dużo, nawet bardzo dużo. Mając dost do FTP możesz zrobić wszystko, wystarczy dostać się do server.properties i włączyć RCON przez niego wysłać kilka komend na serwer no i można zrobić dzięki niemu własną konsolę w PHP ;) Trzeba tylko znać PHP... Można też napisać plugin - backdoor a w nim się odbanować i dać sobie OPA, + odebrać dostęp do serwera tamtemu typowi ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Przy starcie serwera otrzymujesz wiadomość że po włączeniu non-premium możesz zostać ofiarą hakerów.
Co do ukradzionych passów, możliwe że był to atak hakerski i powinieneś zgłosić się na policję gdyż nie jest to legalne.

bannergif.gif

Opublikowano

Zgłoś to do mojangu lub eula :P Ogolnie jak pisal typek up x nwm ile to zrob tak z tym FTP :)

Eula to system prawny, w sensie zasady których złamanie grożą jakimiś sankcjami. Takie prawa autorskie tylko rozszerzone.

@antywarn w sumie możesz zrobić inny serwer na hostingu z lepszymi zabezpieczeniami, hajsu szkoda ale sztuka jest sztuka.

r9wfFzB.png

Opublikowano

Zapewne reklamowałeś twoj serwer na innych i masz takie samo hasło do wszystkiego, dzięki czemu typek ci ukradł serwer. Dodam jeszcze ze nie istnieje taki cheat jak ,,dawanie sobie opa". tak zwany forceop.

Prawdziwy forceop to duża wiedza na temat javy, php, linuxa itp.

[-===.COŚ TUTAJ KIEDYŚ BĘDZIE.===-]

Opublikowano

tak otóż napisałem i powiedzieli że wszystko sprawne dziś rano też koledze zmienili hasło :( na enderchest.pl

95791812907417420268.png

Opublikowano

A zmienili ci email bo jeśli nie to możesz hasło z resetować.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Ech...... jak dobrze siedzieć na własnym VPSie <3

Co do @topic jeśli masz na niego dowody lub nie zmienił emaila możesz zmienić passy albo z dowodami iść na policje. Na pseud serwerach polecam hasła typu down231 (przykład :p)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...