Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże spadki FPS

damian120796

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam duże spadki fps z 40 na 20 itp co mam robić win 7 64 bit procesów mam mało bo tylko 40 nie mam dupereli na kompie tylko mam trochu zdjęc może przez to ? a i gram na własnych ustawieniach czyli średnie i niskie ping 90

Procek e2220 2x2.4 GHz - wymieniłem dziś paste temp max 50 stopni

Karta graficzna geforce 8800 Gts 512

Ram 4 gb włożone a czyta 3.25

Opublikowano

W twoim przypadku dołozył bym 2 gb  ram może to coś jeżeli nie chcesz wymieniać całego kompa

Opublikowano

Dodaj RAM, albo\i uruchom grę z procesorem graficznym ( nie znam się za bardzo na informatyce, więc nie wytłumaczę Ci tego, ale w moim przypadku ustabilizowało mi FPS ). :D

"Możesz zmienić swoją żonę, politykę i religię, ale nigdy, nigdy nie możesz zmienić swojej ulubionej drużyny" - Eric Cantona

"Jebać" - Popek

Opublikowano

Mam 4 gb a czyta 3.25 więc nie wiem dlaczego może to wina zintegrowanej karty bo nie wiem jak ją wyłączyc moja płyta może ktoś pomoże fc gigabyte ga-945pl-s3 a i o co chodzi z tym procesorem graficznym

Opublikowano

Mam 4 gb a czyta 3.25 więc nie wiem dlaczego może to wina zintegrowanej karty bo nie wiem jak ją wyłączyc moja płyta może ktoś pomoże fc gigabyte ga-945pl-s3 a i o co chodzi z tym procesorem graficznym

Jak masz ikonkę WOT, naciśnij PPM i znajdź opcję "Uruchom z procesorem graficznym"

"Możesz zmienić swoją żonę, politykę i religię, ale nigdy, nigdy nie możesz zmienić swojej ulubionej drużyny" - Eric Cantona

"Jebać" - Popek

Opublikowano

Nie mam takiej opcji.

Opublikowano

Moim zdaniem masz mało ramu i słaby procek. 

Jakieś kombinacje nic raczej ci nie dadzą.

W twoim przypadku automatycznie odpala z lepszej karty.

Opublikowano

D3D9 Gen B3 (jest na mpcforum)

nie masz 64 bit systemu skoro masz tylko 3.25

Odwrotnie, te ~750MB RAMu rezerwuje system dlatego zamiast 4GB wyświetlane jest 3,25GB.

Opublikowano

Ram mu nic nieda ....

czas wymienić kompa :) podstawka s775 nie jest wspierana.

a jak byś chciał go ulepszyć to kup

INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4GHz s775               coś do 300 zł nie więcej może i za 180 trafi się okazja.

GTX 460  1GB GDDR5  256BIT                                   do 250 zł, karta z szybkimi pamięciami GDDR5 z DirectX 11

4GB ram wystarczy, ale pewnie zasilacz byś musiał też wymienić bo nie napisałeś jaki masz.

i na takim zestawie komfortowo sobie pograsz.

Opublikowano

Odwrotnie, te ~750MB RAMu rezerwuje system dlatego zamiast 4GB wyświetlane jest 3,25GB.

Chyba Cie po**lo. nie ma integry to nie moze mu system rezerwowac az 750mb... te 200 ok, ale nie 750!!! -.-

Opublikowano

Chyba Cie po**lo. nie ma integry to nie moze mu system rezerwowac az 750mb... te 200 ok, ale nie 750!!! -.-

Doprawdy? Widzę, że z elektrody Cię przywiało...

ram-windows.png

Opublikowano

ram-windows.png

ojoj, ja mam 7.89 dostępnego mając integre i dedykowaną... (komputer chwilowo stoi nieuzywany)

So far it appears anyone with a Geforce 9*00 GT or whatever, it will allocate shared memory regardless of x86 or x64. Appears to try and get to 2 GB, dedicated VRAM + RAM.

Macie kur*a. Mówię, że system tyle nie zarezerwuje. Po prostu macie archaiczne grafy nVidii :D

Opublikowano

ram-windows.png

Ja na każdym kompie mam 8GB i dostępne 8GB, więc wątpię że to wina systemu...

Opublikowano

Ja na każdym kompie mam 8GB i dostępne 8GB, więc wątpię że to wina systemu...

NP350V5C - dostępne 7,89 (reszta idzie na integre)

Opublikowano

ojoj, ja mam 7.89 dostępnego mając integre i dedykowaną... (komputer chwilowo stoi nieuzywany)

Macie kur*a. Mówię, że system tyle nie zarezerwuje. Po prostu macie archaiczne grafy nVidii :D

Radeon HD 6870 to nie archaiczna grafa Nvidi.

System zabiera 750MB RAMu kiedy w opcjach rozruchu zaznaczy się opcje "Maksymalna pamięć" i wpisze (lub samo się wybierze) wartość = 0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...