Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Projekt serwera MineCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po zebranym przez mnie doświadczeniu w adminowaniu na serwerach minecraft, nadszedł czas ,żeby przetestować moje umiejętności.

Postanowiłem założyć własny serwer survival o nazwie x Wiem pewnie większość z was powie: "O kolejny słaby serwer i to w dodatku survival, który przetrwa do następnego opłacenia" U nas tak nie będzie. Mamy wiele nowości ,których nie znajdziecie na innych serwerach!

Jedną z głównych nowości jest nowy wymar - Niebo. Oto zdjęcia:

74914753829310997352.png

40621108519852227863.png

Co o tym myślicie? Czy ten pomysł wypali?

Czy warto spróbować? 

04278564585188844984.png

Opublikowano

Mnie się to kojarzy z BigSkyBlock, co już było wiele razy, bardziej na serverach do 10 osób. Jak wejdzie Ci nawet 15 stałych graczy, sądzisz, że taka wyspa Ci starczy?

Średnio widzę ten pomysł.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nie wiem czy ty mnie dobrze zrozumiałeś, czy ja źle Ciebie. Będzie normalny świat ,gdzie będzie główny spawn, a to jest nowy wymiar tak jak nether. :)

Pozdrawiam,

HardessHD.

04278564585188844984.png

Opublikowano

Nie wiem czy ty mnie dobrze zrozumiałeś, czy ja źle Ciebie. Będzie normalny świat ,gdzie będzie główny spawn, a to jest nowy wymiar tak jak nether. :)

Pozdrawiam,

HardessHD.

Tylko jaki jest sens tworzenia kolejnego wymiaru, który tak naprawdę nie różni się niczym od tego podstawowego? Skoro został on nazwany niebo proponowałbym zrobić coś na zasadzie kontrastu do piekła - tam jest wszystko w ciemnych kolorach, to niebo niech będzie jasne, wręcz jaskrawe z dużą ilością kwiatków. Sugeruje również dodanie kilku wysp i połączenie ich wszystkich mostami, wydaje mi się, że ładnie by to wyglądało.

Mamy wiele nowości ,których nie znajdziecie na innych serwerach!

Z chęcią poznałbym te nowości bo dużo osób to obiecuje, a kończy się na tym, że serwer się niczym nie wyróżnia. Póki co ciężko określić czy ten pomysł "wypali" bo pokazałeś tylko jedna rzecz, która szczerze powiedziawszy mnie nie przekonuje, a reszta jest zwykłym ogólnikiem. Próbować zawsze warto może jednak się okaże, że spodoba się to graczom i przyciągnie ich na serwer. 

Opublikowano

Autorski system chorób. Możesz złamać rękę, czy nogę. Zachorować na łagodną chorobę którą da się wyleczyć, lub na taką , gdzie nie ma lekarstwa. Ponadto na serwerze będzie blisko 100 nowych broni i innych rzeczy. Moim zdaniem najfajniejszy jest teleportujący łuk :)

04278564585188844984.png

Opublikowano

Aktualnie pracuję nad nowym mobem - ptakiem. W między czasie zrobię nowe jedzenie - truskawki, pomarańcze i inne.

04278564585188844984.png

Opublikowano

Hmmm....

Niebo fajny pomysł ale opisz np. jak się do niego dostać? Czy coś w tym stylu. Fajnie by ogarnąć do tego ciekawe rangi typu "Aniol"

Skoro jest niebo to fajnie by dodać piekło i do niego rangę "Diabeł"  :)

Pomyśl :)

Opublikowano

Dam tutaj tekst pomocy dotyczącej nieba:

send "=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-="
send "&6>> &8Na serwerze znajduje się nowy wymiar niebo."
send "&6>> &8Aby się do niego teleportować należy mieć odrobinę szczęścia zabijając krowę."
send "&6>> &8Szansa ,że z krowy wypadnie &aMagiczne Mleko &8wynosi 1.5% i jest ona wyjątkowo stała dla wszystkich grup."
send "&6>> &8Po wypiciu &aMagicznego Mleka &8teleportuje nas do spawnu w niebie."
send "&6>> &8Warto dodać ,że nasze &aMagiczne Mleko &8jest nieskończone tzn. możemy je pić ile chcemy!"
send "&6>> &8W niebie nie możesz nic niszczyć ,jednak &aPVP &8jest &awłączone&8!"
send "&6>> &8Znajdziesz tam wiele ciekawych itemów ,których nie da się zdobyć w inny sposób"
send "&6>> &8Jeżeli będziesz dobrze szukał znajdziesz nowy dungeon z bossem!"
send "&6>> &8Jest on bardzo silny ,dlatego polecamy wybrać się tam w legendarnej zbroi!"
send "&6>> &8Jeżeli chcesz wrócić już do normalnego świata wystarczy wpisać komendę &a/spawn&8."
send "=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-="

Może wam to rozjaśni sprawę nieba.

Edit: Nowy mob ptak nie pojawi się na tej edycji serwera :( Mechanizm wymaga wersji 1.8 ,a my się na ją nie zdecydujemy.

04278564585188844984.png

Opublikowano

Autorski system chorób. Możesz złamać rękę, czy nogę. Zachorować na łagodną chorobę którą da się wyleczyć, lub na taką , gdzie nie ma lekarstwa. Ponadto na serwerze będzie blisko 100 nowych broni i innych rzeczy. Moim zdaniem najfajniejszy jest teleportujący łuk :)

Heh już widziałem taki plugin i nawet fajny.

Poprzednik może mieć racje,czekam na dalsze informacje.

Opublikowano

­Pomysł wydaje się bardzo fajny, myślę, że może mieć duże szanse :)

full_logo_mini.png  PluginController - plugin Spigot do zarządzania swoimi pluginami. Włączaj i wyłączaj pluginy, przeładowywuj je, pobieraj nowe pluginy z repozytorium Spigota - wszystko z poziomu serwera!

PluginController na spigotmc.org

Opublikowano

@marcell2k wszystko robię sam rekrutację zrobię po otwarciu. Nie chciałbym wam wszystkiego mówić no ,ale jeżeli chcecie to za chwilę wstawię zdjęcia truskawek :)

04278564585188844984.png

Opublikowano

@marcell2k Na początek będzie 80 slotów. Mam sponsora więc serwer nie upadnie. A co do adminowania to w przyszłości może kogoś do pomocy sobie wezmę :)

04278564585188844984.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngHardessHD

No to muszę cię poinformować że ktoś cię już wyprzedził,plugin możesz znaleźć na serwerze znanego Youtuber'a Verteza a dokładnie to na trybie CRAFTZ.

PS:Ja nie korzystam z gotowców w internecie

Ja nie pisze że korzystasz z gotowców,tylko informuje cię że po prostu widziałem ten plugin.

Ale generalnie co do tematu,czy będzie możliwość kupna range wyższą tak zwaną VIP czy coś w tym stylu ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...