Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania o Gunnerze

dawidx2x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Gram  w tere juz jakis czas lecz mialem przerwe okolo 6 miesiecy i weszla nowa postac jaka jest gunner, moje pytania sa nastepujace:

1. Czy ta klasa ma wieksze dmg niz sorcer

2. Jak radzi sobie w pvp?

3. czy ma bardziej skile aoe czy solo target?

4. jak sprawuje sie na dungach i solo instancjach?

Wszystki moje pytania tycza sie 65 lev z bardzo dobrym eq i prosze nie pisac ze warek ma najwieksze dmg bo to jest z 1 skila mi chodzi o dmg w czasie a jak wiadomo ogarniety sorc potrafi nawalac szybko skilami i ma je bardzo mocne przy czym wiele z nich prawie wszystkie nie musi castowac ;) Z gory dziekuje za odpowiedzi ;)

Opublikowano

Witam. Gram  w tere juz jakis czas lecz mialem przerwe okolo 6 miesiecy i weszla nowa postac jaka jest gunner, moje pytania sa nastepujace:

1. Czy ta klasa ma wieksze dmg niz sorcer

2. Jak radzi sobie w pvp?

3. czy ma bardziej skile aoe czy solo target?

4. jak sprawuje sie na dungach i solo instancjach?

Wszystki moje pytania tycza sie 65 lev z bardzo dobrym eq i prosze nie pisac ze warek ma najwieksze dmg bo to jest z 1 skila mi chodzi o dmg w czasie a jak wiadomo ogarniety sorc potrafi nawalac szybko skilami i ma je bardzo mocne przy czym wiele z nich prawie wszystkie nie musi castowac ;) Z gory dziekuje za odpowiedzi ;)

Na razie Gunner jest zburstowany i robi chyba aktualnie największy DPS (aoe). W PvP nie wiem bo nie grałem ale czytając opinie graczy z racji że jest zburstowany jako nowa klasa jest przegięty i na forum powstają nawet tematy żeby otworzyć BG bez gannerów ;D Insty wiadomo z taki DPS aoe nie ma najmniejszego problemu. Niestety (albo stety) jak wiadomo każdą nowa postać która jest zburstowana czeka nerf więc nie wiadomo jak będzie wyglądać DMG gunnera po nerfie ale do tego jeszcze pewnie trochę czasu.

Opublikowano

Bo mam sorca 60 lev  a gralem jeszcze przed wejsciem 65 lev i nie wiem czy ciagnac sorca czy zrobic gunnera bo wbicie lev to zaden problem a eq tak czy siak musze tu i tu robic...

i tak przypuszczalnie jaks zybko moze nastapic nerf?

Opublikowano

Rób dalej Sorca do 65 lvl'a. Gunnerem się nie baw. Dostanie takie nerfy, że głowa mała i już taki dobry nie będzie. Na tą chwilę rób dalej Sorca, a potem Warriora, czy Reapera czy co tam chcesz. Sam od siebie po Sorcu polecam Reapera. Fajna postać, ale za to skille mają specyficzny zasięg i nie jest taki prosty jak ludzie mówią " spacja, spacja " itd.

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

bo powiem jeszcze tak , jak go troche znerfia nic sie nie stanie bo granie nim to fajna zabawa ale jak ma miec tak bardzo slabe dmg to  faktycznie odpuszcze bo np dla mnie warrior nie dosc ze papier to jeszcze dosc slabe dmg... na pvp swietny ale na dungi srednio... a ja preferuje bardziej mocne dmg + duzo unikow np sorcer ma flash i 2 odskoki wiec latwo nim uciec a jak bedzie cos juz nie tak daje niesmiertelnosc i przezyje gunner tez ma fajne skile skacze jak "małpa" i to mnie w nim kreci. Nie gralem dlygo dlatego sie pytam a wiem jak to w terze jest bo moje super eq na 60 lev jest teraz nic nie warte;D nawet nie ma juz tych instancji;D i musze wszystko doslownie wszystko robic od nowa.

Opublikowano

Jak chcesz mobilną postać to najlepiej tak :

Gunner ( ale nie polecam )
Reaper ( 2x dash + chyba 2 odskoki )

Archer ( 3 odskoki )

Slayer ( przeskoki przez przeciwnika )

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Opublikowano

napisalem do  suportu i odpowiedzieli mi ze nie przewiduja nerfa... wiec teraz nie wiem..

Taaaaaaa na pewno Ci o tym napiszą ...

Ta sama historia była z Reaperem przecież i to nie dawno, był zburstowany żeby ludzie zaczęli nim grać a po jakimś czasie znerfili go. Gunner jest jeszcze bardziej przekokszony niż Reaper na start więc na 100% będzie nerf gunnera tylko teraz Ci tego nie napiszą bo cześć ludzi od razu by odpuściła sobie nim grę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gunner dzisiaj dostaje nerfa na dwa skilla pvp i jednego buffa. 

Gunner dostał "Nerfa" tydzień temu na NA (gram na serwerze Tempest Reach) i nie jest on w ogóle straszny ;)

Teraz jego skill "Arcane Barrage" który prędzej bił np. 2x po 1KK Damage - bije teraz 1x po 2KK Damage :)

Usuneli 2x uderzenia zamieniając je w jeden potężniejszy.

No i skill "Bombardment" aby działały Niveoty do ataku od tyłu - gracz też faktycznie musi być z tyłu.

Dodatkowo Sorc. dostał buffa. Jest nieco silniejszy ale nadal nie jest najlepszym DPS'em.

Aktualnie króluje Gunner - w najlepszych ekwipunku dla porównania Gunner jest wstanie wyciagnąć ok 18KK Damage umiejętnością "Balder Vengeance" - gdzie "Arcane Barrage" co kilka sekund może bić po nawet 3-5KK.

Dla inne klasy w podobnym ekwipunku są wstanie uderzyć maksymalnie za ok 8-10 mln. i nie tak często jak Gunner.

5gubmKI.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...