Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Duże zużycie CPU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu mam bardzo duże zużycie CPU.

Serwer chodził aktualnie 4 dni i zaczął ostro obciążać. Nawet tak, że po reboocie maszyny nadal jest duże zużycie CPU.

O dziwo ts3server więcej zużywa CPU, niż ts3client: http://scr.hu/94b/cewkj

Jak mam duże zużycie CPU to serwer słabo odpowiada też na ping: http://scr.hu/94b/u9pq0

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Wpisz reboot po czym restartuje mi się maszyna i potem włącz serwer duże cpu może być przez to że maszyna jest 25 Dni włączona i jest dużo proccessow itd. btw ten musicbot przez Virtualny Pulpit też może być przyczyną.

@1361622928-U485574.pngofftopic

Ten twój plugin do Minecraft Autologowanie Premium BungeeCord jest nadal w sieci i wszyscy sobie go pobierają ;c

­

Opublikowano

Wpisz reboot po czym restartuje mi się maszyna i potem włącz serwer duże cpu może być przez to że maszyna jest 25 Dni włączona i jest dużo proccessow itd. btw ten musicbot przez Virtualny Pulpit też może być przyczyną.

Ten twój plugin do Minecraft Autologowanie Premium BungeeCord jest nadal w sieci i wszyscy sobie go pobierają ;c

Nie takie serwery chodziły po więcej, niż 25 dni i było dobrze. Po około 0,5h CPU wróciło do normy.

A co do moich pluginów, które każdy sobie teraz pobiera to raduje mnie fakt, że napisałem kolejny plugin, który był udostępniony. Odniósł sukces skoro każdy teraz go pobiera.

Opublikowano

Nie takie serwery chodziły po więcej, niż 25 dni i było dobrze. Po około 0,5h CPU wróciło do normy.

A co do moich pluginów, które każdy sobie teraz pobiera to raduje mnie fakt, że napisałem kolejny plugin, który był udostępniony. Odniósł sukces skoro każdy teraz go pobiera.

No tak chodziły i chodzą ale u ciebie może być coś nie tak jak widzisz Godzina jest na czerwono itd, najwidoczniej coś musi obciązac n.p zle dodany wpis do White list czy coś, tak samo jak masz boty na serwerze i źle są napisane lub skonfigurowane n.p wczoraj miałem problem z botem jednym brał po 100 CPU a to był mały Bocik, po włączeniu i wyłączeniu zaczoł normalnie chodzić.

Są też takie bugi z serwerami do Minecraft dajesz mu 12 GB ramu a on bierze po 15 lub 20 ;)

No tak tylko troche schodzi juz z popularnosci bo nikt nie chce wykraść/wrzucic kolejnej wersji Pluginu ;c.

BTW... Fajny TeamSpeak :-) Widać że ktoś włożył troszkę pracy.

­

Opublikowano

No tak chodziły i chodzą ale u ciebie może być coś nie tak jak widzisz Godzina jest na czerwono itd, najwidoczniej coś musi obciązac n.p zle dodany wpis do White list czy coś, tak samo jak masz boty na serwerze i źle są napisane lub skonfigurowane n.p wczoraj miałem problem z botem jednym brał po 100 CPU a to był mały Bocik, po włączeniu i wyłączeniu zaczoł normalnie chodzić.

Są też takie bugi z serwerami do Minecraft dajesz mu 12 GB ramu a on bierze po 15 lub 20 ;)

No tak tylko troche schodzi juz z popularnosci bo nikt nie chce wykraść/wrzucic kolejnej wersji Pluginu ;c.

BTW... Fajny TeamSpeak :-) Widać że ktoś włożył troszkę pracy.

Boty do TS'a stoją na zewnętrznej maszynie. Jeżeli to, ktoryś z moich botów od pomagania TS'owi to się wkrótce o tym dowiem.

Ostatnio nie miałem czasu żeby zaaktualizować ten plugin, a tak poza tym to nie wiem co móglbym dodać w kolejnym update.

Opublikowano

Boty do TS'a stoją na zewnętrznej maszynie. Jeżeli to, ktoryś z moich botów od pomagania TS'owi to się wkrótce o tym dowiem.

Ostatnio nie miałem czasu żeby zaaktualizować ten plugin, a tak poza tym to nie wiem co móglbym dodać w kolejnym update.

To z botami to był przykład polecam ci reboot maszyny jesli to nic nie pomoże to zobacz w Configach Ts3 itd, jak to ci nic nie pomoze to musisz poczekac na odpowiedz innych.

Możesz dodać rejestrowac użytkowników Premium że n.p ktoś ma Premium ale i tak musi się zarejestrowac było by to przydatne jak by się n.p chciało miec większe bezpieczeństwo

­

Opublikowano

Przecież już napisał, że rebootował i nic to nie dało... A czerwone godziny nic nie znaczą... Człowieku, weź proszę nie wypowiadaj się, jeśli się nie znasz...

Topic: Przejrzyj logi tsa, zarówno serwera jak i clienta, może znajdziesz tam coś ciekawego.

W6iB9H1.png

Opublikowano

To z botami to był przykład polecam ci reboot maszyny jesli to nic nie pomoże to zobacz w Configach Ts3 itd, jak to ci nic nie pomoze to musisz poczekac na odpowiedz innych.

Możesz dodać rejestrowac użytkowników Premium że n.p ktoś ma Premium ale i tak musi się zarejestrowac było by to przydatne jak by się n.p chciało miec większe bezpieczeństwo

To co mnie zdziwiło (logi) to są tutaj:

2015-05-30 16:45:08.212908|DEVELOP |VirtualServerBase|  1| After 2 seconds there were still 2Clients connected
2015-05-30 16:45:11.378910|INFO    |VirtualServerBase|  1| stopped

Opublikowano

To co mnie zdziwiło (logi) to są tutaj:

2015-05-30 16:45:08.212908|DEVELOP |VirtualServerBase|  1| After 2 seconds there were still 2Clients connected
2015-05-30 16:45:11.378910|INFO    |VirtualServerBase|  1| stopped

Odpalony masz tylko swój serwer czy też inne instancje? 

Opublikowano

Tylko swój serwer.

Ts w wersji najnowszej? Lipa trochę bo tylko 1 rdzeń :/ Update systemu zrób. 

Opublikowano

Ts w wersji najnowszej? Lipa trochę bo tylko 1 rdzeń :/ Update systemu zrób. 

Z tego co wiem to kworker laguje podczas starego kernela. Zupdatowałem do najnowszej wersji kernela i zobaczymy jak to dalej będzie.

Proszę o nie zamykanie tego tematu to czasu całkowitego wyjaśnienia.

Opublikowano

Debiana nie używa się do teamspeaków ze względu na samoczynne skakanie procesorów do 100% bez jakiejkolwiek przyczyny, do teamspeaków używa się Centosa.

1385681103-U843596.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...