Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Edycja pliku massages.yml.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z edycją pliku massages.yml a dokladniej, zmieniam tekst na polski.
Niestety kiedy robię restart serwera, plik z powrotem powraca do stanu poprzedniego czyli w innym języku.
Serwer posiadam w hostingu enderchest.pl jeśli ma to coś do rzeczy.
Pozdrawiam.

Opublikowano

A może chociaż napisałbyś w jakim to pluginie?

Pewnie funnyguilds - źle coś robisz i dlatego się restartuje messages.yml .

banner.png

Opublikowano

Wybaczcie zapomniałem plugin nosi nazwę SerialKey.

Podmieniam to:

# SerialKey messages
  permission: '&cYou do not have the permission to perform this action.'
  '1': '&aPadlock placed ! If you want to remove it, you have to break this block.'
  '2': '&6Padlock removed.'
  '3': '&cThis block has a padlock.'
  '4': '&aPadlock finder enabled ! Your compasses will now point to its location.
    You can reset it back to the spawn by doing another right click with any padlock
    finder.'
  '5': '&cPadlock finder disabled.'

Na to:

# SerialKey messages
  prefix: '&b[Klucze]'        #Prefix przed wiadomościami pluginu
  permission: '&cNie masz uprawnien do wykonania tej akcji!'        #Wiadomość gdy gracz nie ma uprawnień
  '1': '&aUstawiono kludke! Jesli chcesz ja zniszczyc, zniszcz blok.'          #Wiadomość, gdy gracz ustawi kłudkę
  '2': '&6Kludka usunieta.'           #Wiadomość, gdy gracz zniszczy kłudkę
  '3': '&cTen blok ma kludke!'          #Wiadomość, gdy ktoś spróbuje otworzyć zablokowane drzwi bez kłudki
  '4': '&aWyszukiwarka kludek wlaczona! Twoj kompas wskazuje teraz najblizszy zamek.       #Wiadomość, gdy gracz włączy 
    Mozesz wylaczyc ta funkcje klikajac PPM trzymajac jakikolwiek wyszukiwator kludek'         wyszukiwarkę kłudek
  '5': '&cWyszukiwarka kludek wyłaczona.'          #Wiadomość, gdy gracz wyłączy wyszukiwarkę kłudek
Opublikowano

massages.yml? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD chyba messages.yml XDDDDDDDD massages to znaczy masaże po angielsku XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ahhhh... typowo na MPC XDDDD

@AntyBlezur masz go gdzieś źle skonfigurowanego ;) Podaj log z konsoli - tam jest dokładnie opisany błąd ;)

#AntyBlezur

Opublikowano

massages.yml? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD chyba messages.yml XDDDDDDDD massages to znaczy masaże po angielsku XDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ahhhh... typowo na MPC XDDDD

@AntyBlezur masz go gdzieś źle skonfigurowanego ;) Podaj log z konsoli - tam jest dokładnie opisany błąd ;)

myślę że error nie jest tutaj potrzebny,

eJJf0ys.png

Co tu robi te tajemnicze "wyszukiwarkę kłudek" na dole po prawej, nie jest od żadnej wiadomości, ani nie jest też komentarzem, bo nie ma # przed.

PS: Autorze.... jprld...co to jest ta kłudka?  bo pierwszy raz o czymś takim słyszę?

1438614356923701010629.png

Opublikowano

W odpowiedzi. Wczoraj już sobie poradziłem w nocy, spolszczylem sam, wcześniej wkleilem gotowe.

TheMolkaPl - Rzeczywiście, mój błąd.

GotoFinal - Tak jak wyżej napisałem, wcześniej skopiowałem gotowy kod (ten powyżej) i nie zagłębiałem się w błędy, ponieważ zamieniałem "kłódka" a w tym wypadku "kludka" na "zamek".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...