Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko od miesiąca w "cs" mam dziwne ściny i wysoki ping raz przekroczył 6k :/ . Zrobiłem całkowity format komputera i wciąż to samo, dzwoniłem do działu pomocy technicznej mojego operatora i w niczym mi nie pomógł stwierdził że z ich strony wszystko jest ok. Aktualnie ping skacze od 60 do 100 ale grać się nie da, wygląda to jak 15 fps :/. Komputer jest dobry a wymagania są na minimum więc naprawdę nie wiem w czym problem. Za wszelką pomoc z góry dziękuję :)

Opublikowano

Z radiówką to różnie bywa.

"Lagi" masz tylko w jakimś określonym czasie, czy już dłużej?

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

lagi są cały czas jak gram wiadomo jeśli chodzi o inne gry to da się grać no ale jeśli już o cs to masakra nic nie da się ustrzelić. Zaczęło się to jakieś dwa trzy tygodnie temu. Dodam iż oferta jest 20 download a mam jakieś 5 upload się zgadza, mówiłem to operatorom oni powiedzieli że wysyłają tyle ile trzeba 100% i że to wina routera zmieniłem router i wciąż to samo :/. W domu są dwie stacionarki podłączone kablem i 2 laptopy na wi-fi plus wiadomo telefony może z 2

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej z radiówką jest raz lepiej a raz gorzej. 20/2 to nie taki zły internet ale 40/60 pingu to normlane przy takim internecie. Polecił bym zakup nowego internetu to problem pewnie odrazu by się rozwiązał. Aha i czy dzieje się też tak w ładną pogode czy tylko np. Deszczową itp???

Opublikowano

dzieje się to cały czas głownie wieczorem ale w sumie w tych godzinach też gram. Jeszcze jakiś czas temu tak nie było, zaczęło się od 6k pingu i od tego momentu cały czas ściny, cofki no a fpsów mam z 200

Opublikowano

dzieje się to cały czas głownie wieczorem ale w sumie w tych godzinach też gram. Jeszcze jakiś czas temu tak nie było, zaczęło się od 6k pingu i od tego momentu cały czas ściny, cofki no a fpsów mam z 200

Czyli wiadomo że to wina internetu. Poleciłbym ci zmienić pakiet internetowy na jakiś lepszy. I podczas gry poodłączaj telefony podłączone pod internet itp. Czy to też nie pomaga?
Opublikowano

No tak gdyby była jakaś oferta to bym zmienił no ale jednym słowem mieszkam na zadupiu no i jeszcze z rodzicami a ich ciężko namówić na coś takiego bo dla nich internet chodzi dobrze :P w sumie nie grają w cs :P... Raczej nic nie pomaga najśmieszniejsze jest to że jak sprawdzałem ping na ts kiedy nie grałem był ok 20 gdy zaczynam grać i skacze do 60 i pakiety od razu się gubią :/

Opublikowano

No tak gdyby była jakaś oferta to bym zmienił no ale jednym słowem mieszkam na zadupiu no i jeszcze z rodzicami a ich ciężko namówić na coś takiego bo dla nich internet chodzi dobrze :P w sumie nie grają w cs :P... Raczej nic nie pomaga najśmieszniejsze jest to że jak sprawdzałem ping na ts kiedy nie grałem był ok 20 gdy zaczynam grać i skacze do 60 i pakiety od razu się gubią :/

60 pingu to nie dużo ale gubisz pakiety. Postaraj namówić rodziców na lepszą oferte. Trzymam kciuki bo więcej nie zdziałam. Powodzenia ( z namawianiem rodziców ) bo narazie tyle zdziałasz :)
Opublikowano

a nie będzie to wina CS ?? bo w sumie nie sprawdzałem innych gier

Nie wiem. Sprawdz ping w inmych grach ( multiplayer ) na jakims serwerze czy cos ( zależy w jakiej grze )
Opublikowano

Wpisz w konsoli taką komende i sprawdz czy wyszukuje ci mecz Wpisz w konsolę tą komendę: mm_dedicated_search_maxping 40

Opublikowano

wpisuję w konsoli na cs i nic się nie dzieję chyba że coś robię źle

Zaproś mnie na steam: SzejmoPL lub Szejmo ( nie wiem które zadziała i awatar z taką czaszką ) to ci pomogę po przez forum tak troche głupio :)
Opublikowano

jak zminimalizowałem i po chwili znowu mam coś takiego ale to raczej nic ważnego 

Error getting avatar image: playerID(139875192), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(207996512), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(207996512), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(133040116), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(133040116), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(224894605), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(224894605), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(108630524), iIndex(65535)
Error getting avatar image: playerID(108630524), iIndex(65535)

Opublikowano

Nie ma na to sposobu.. Jak nic nie przestawiał to się samo nie przestawiło i przez to pingu nie ma.
Nadawca jest winny, też mam radiówke i był taki okreś, 200-600pingu, troche to do szału doprowadzało no ale cóż.
Narazie pingu nie mam więc git, wszystko zależy od twojego łącza.

1RkW7od.png

Opublikowano

Odłącz kabel Ethernet z routera i podłącz do lana w laptopie/komputerze mi to pomogło i tooo bardzo..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...