Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki host?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam 45 zl na koncie xD wiem mało.

Chce kupic serwer minecraft ale nie wiem jaki host!

Wiem że 150 zl dobry serw lub wiecej ale na enderchest sa bez limitu ram/graczy za 20 zl wiec sie glowkuje?

oco chodzi z craftserve 30 zl za serw ale 30 zl real czy punkty ???

76561198115213832.png

Opublikowano

Witam,

otóż wszelkiego rodzaju serwery na hostingah minecraft to nie jest najlepsze rozwiązanie. Sam osobiście polecam VPS na hostingu Minthost.pl 

Kupisz tam Swojego vps 3 gb ram, procek 4 rdzeniowy 2.5 ghz za 25 zł przy 30 graczach nie ma problemu.

Konfiguracja vps nie jest taka trudna jak sie wydaje, z chęcią Ci przy tym pomogę. Napisz na skype Przemo8533 lub gg 46341651

Zapraszam na serwer minecraft Globalserv.pl

Opublikowano

Otóż hosting jest znacznie lepszy niż vps.
Wady vps
- oszukiwanie na mocy procesora (jeżeli vps jest tani)
- sam się martw o wszystko

- musisz nauczyć się dobrze zarządzać serwerem z systemem Linux - nie wystarczy znajomość podstaw
- wyszła dziura w systemie? Jaka szkoda, że nie interesujesz się newsami z bezpieczeństwa np:

http://niebezpiecznik.pl/post/venom-dziura-w-serwerowniach-i-chmurach-czyli-zemsta-dyskietki/

W hostingach martwisz się tylko o poprawną konfigurację serwera i tu też jeszcze dostajesz pomoc.
Vps jest gorszy od hostingów.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

ovh - tam masz pewność, że serwer cię crashuje regularnie (nawet bez graczy)

mintshost - stabilnosc, cena, support no i rabaty na początek

Opublikowano

@YoungGod Czemu polecasz jakie polskie ustrojstwo. Jak miae VPS za 10 z to się nie dziw że samo padało. Serwery typu Hypixel cubegame sykkyfy i reszta serwerów 200+ to w 98% OVH 

@Lord Tytan
@MCBloomy

@554461402688252517908.png HardStyl3r

Czy mieliście jakieś niedogodności z OVH?

Opublikowano

@Lord Green
Hmm, nawet jeśli jakiś hosting jest polski na na 80% korzysta z OVH ,ponieważ jest to jeden z czołowych dostawców na świecie.
A co do mojej współpracy z OVH polecam, jak miałem mechaniczną ustarke dysku twardego po ~45 minutach miałem nowy dysk w kieszeni serwera i 2 listy od ovh z przeprosinami.

@topic
Polecam Ci pukawkę lepsze serwery niż csrv, i też te 8gb za te 30 zł.
- Szybki panel
- Szybki support
- Lepsze serwery

Opublikowano

Enderchest ma limit procesora . Lepiej kupic na pukawce za 28 zl , tam niema limitow

Jakie 28 zł, pff. Na craftserve punkty. Wszędzie punkty :P

banner.jpg

Opublikowano

@Lord Green

Nieważne za ile by był serwer ma być zgodnie z umową 99,5% SLA, serwera nawet nie wykorzystywałem w 50%. Daj te statystyki, że 98% to OVH.

Już kiedyś pisałem o przygodzie z OVH i "supporcie" 

PS. OVH gwarantuje 99,5% SLA, gdzie inne hostingi 99,9%... A no i jeszcze, trzeba kupować miesięczny abonament "Pomoc VIP", żeby zyskać większe zainteresowanie supportu. W polsce nie mają technicznego supportu i trzeba używać starych paneli i pisać do angielskiego. Zanim to wszystko przejdzie, to już jest po problemie. Nic tylko brać.

@Lord Tytan

Teraz to, żeś dowalił. Nie mogę przestać się turlać. Polski hosting korzysta z OVH hahahha. I to jeszcze w 80%. 

Polskie hostingi w większości mają serwerownie w Poznaniu i korzystają ze swojego sprzętu. Np. mintshost, hosteam. Nawet jest taka opcja, ze przynosisz swojego kompa a oni go podłączają.  Więc jakby to było w OVH to kompa nie niósł bym do Pozniania, tylko do Francji.

PS. Czego ty jesteś mentorem ? Głupoty ?

Dzieciaczki wróćcie w końcu do książek i sie nie wypowiadajcie na tematy w których nie macie żadnego pojęcia. Jestem ciekawy ile już serwerów mieliście wykupionych na ilu hostingach. 

Autorze tematu, bierz co chcesz ale nie licz na fachową poradę odnośnie serwerowni na mpcforum, a szczególnie w dziale minecrafta.

Opublikowano

Polecam OVH.

Dlaczego? Ponieważ w ofercie jest najważniejsza oferta ANTY DDOS.

Użytkownicy mpcforum polecają pukawki/craftserve/mintshoot:

Craftserve ma maszyny w ovh/ w niemieckiej firmie rożnie bywa tam gdzie tanie maszyny to oni mają...

Pukawka to samo u sb albo OVH.

Mintshoot wielkie g****, w ofercie jest anty ddos który siada z ataku 10mb + gdy się do nich napisze to nie odpisują! 

banner.png

Opublikowano

­Ja polecam i tak OVH, lecz kiedy Cię na niego nie stać zawsze możesz spróbować craftserve, opcjonalnie enderchest.pl. ;)

Jak może być go nie stać jak to najtańszy hosting na świecie.

Polecam OVH.

Dlaczego? Ponieważ w ofercie jest najważniejsza oferta ANTY DDOS.

Użytkownicy mpcforum polecają pukawki/craftserve/mintshoot:

Craftserve ma maszyny w ovh/ w niemieckiej firmie rożnie bywa tam gdzie tanie maszyny to oni mają...

Pukawka to samo u sb albo OVH.

Mintshoot wielkie g****, w ofercie jest anty ddos który siada z ataku 10mb + gdy się do nich napisze to nie odpisują! 

A pokaż mi gdzie w ofercie firma nie napisze "ANTY DDOS"

Najważniejsze, to żeby technicy pomagali gdy nas ktoś zaatakuje. A żeby technicy przy ataku byli to muszą być 24/7, czego na OVH nie uzyskamy, bo tam na odpowiedź czeka się kilka dni. Więc, żadnej ochrony nie ma.

Już widze, jak miałeś serwer w mintshost albo ovh. HAHAHA Jak jest taki słaby hosting to śmiało kładź moją maszynę ty hackierze. Admin zawsze odpisze, o której godzinie byś nie napisał więc nie wciskaj tu kitu.

Opublikowano

Jak może być go nie stać jak to najtańszy hosting na świecie.

A pokaż mi gdzie w ofercie firma nie napisze "ANTY DDOS"

Najważniejsze, to żeby technicy pomagali gdy nas ktoś zaatakuje. A żeby technicy przy ataku byli to muszą być 24/7, czego na OVH nie uzyskamy, bo tam na odpowiedź czeka się kilka dni. Więc, żadnej ochrony nie ma.

Już widze, jak miałeś serwer w mintshost albo ovh. HAHAHA Jak jest taki słaby hosting to śmiało kładź moją maszynę ty hackierze. Admin zawsze odpisze, o której godzinie byś nie napisał więc nie wciskaj tu kitu.

@YoungGod

OVH odpisało mi po 5 minutach gdy miałem problem z podłączeniem domeny pod serwer, wiec nie pier*ol że odpisują po paru dniach.... I OVH blokuje automatycznie atak DDoS więc nie wiem czy miałeś tam kiedys jakiś serwer.

afb5dbb30eb37170a30b9e2d23fa8bf1.jpg
Opublikowano

@bartek101615

Proszę pokaż mi to, bo nie uwierzę :)

Miałem tam serwer ponad pół roku, niedawno się przeniosłem. Gdyby było tak pięknie jak mówisz, nie musiałbym tego robić. To jest zwykła masówka z klientami w odbycie.

Opublikowano

Witaj!

Ze swojej strony polecam mintshost, a z hostingów Pukawka.pl 

Mintshost:

- Szybki support jak nie dostaniesz odp w 5-10 minut możesz skontaktować się telefonicznie.

- Tanie VPS'y

- Mocne maszyny

- Odpowiedni ludzie na stanowisku

Pukawka:

- Dobre maszyny (utrzymają spokojnie 60 slot więcej nie polecam)

- Tania cena serwera.

- Support najgorszy w Polsce.

Opublikowano

Pukawka to śmiech na sali.

Ja polecam enderchest. Limit procesora ale działa świetnie.

twoja stara to śmiech na sali

http://scr.hu/2gpf/4wkln

http://scr.hu/2gpf/0k4z8

http://scr.hu/2gpf/v1zr1

http://scr.hu/2gpf/viezp

Tu jest kwintesencja ENDERGÓWNA, wyjebali ludzi z hostingu bo atakowali ich serwer ddosem i endergówno ni chciało mieć maszyny przez to OFF

#antywarn

Polecam hosting Pukawka.pl, dobre ceny i dobra jakość!

ypvrNww.png

Opublikowano

Pukawka nie ma anty ddosa, bierz na craftservie.

FACEPALM.png

Kto ci tak powiedzial ze nie ma anty ddosa? LOL

bo ja myslalem ze na maszynach z SDC mają blackholling a na ovh to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...