Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fullmetal Alchemist:Brotherhood

dzbanee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć, wlaście skonczylem oglądać FMA , anime moim zdaniem boskie pod względem fabuły i zaplanowania wszystkiego od początku,

może muzyka trochę odstawała ale to tylko wyłącznie moje zdanie.

Mam do Was pytanie , do osób co to obejrzały oczywiście.

Czy jest szansa na kontynuacje tego? 

Przecież Ed oraz AL, wyruszyli rozdzielili się, szukając informacji sam do końca nie wiem po co, jezeli ktos by mnie doinformował to by było miło :3.

2 sprawa, to sprawa alchemii Ed-a, on nie chce jej odzyskać, koniec ..? Będzie jezdził i zdobywał informacje, tyle? Aż szkoda.

Niby mogło by coś powstać gdyby ten Selim nowy, znowu stał sie w pełni homuculusem i by powtórzyła się sytuacja z przeszłości.

( Czym w ogóle jest ta jego kropka na czole..;o )

No i Mustang, nie chce mi się wierzyć że chce zostać niewidomy i do tego tym całym ich '' prezydentem ''

Fajnie by było gdybyście dołozyli swoje zdania na ten temat, chętnie poczytam , dzięki (: 

Opublikowano

Ukrywaj spoilery xD Możesz komuś zepsuć naprawdę niezłe anime :P

Anime skończyłem wczoraj. Boskie ^^ Czy jest potrzebna kontynuacja?  ... no trochę będzie mi przykro bez tych bohaterów. Jakaś mała kontynuacja? Czemu nie :) ale raczej wątpię, że powstanie

Mustang z tego co pamiętam powiedział że chce widzieć ale najpierw ma coś innego do zrobienia - odbudowa Ishvalu

( Widziałeś ending w ostatnim odcinku? te zdjęcia na ścianie? ) 

Mustang widzi i jest już najprawdopodobniej władcą - pomaga mu Rize

Lin został cesarzem. Pomaga mu ta kobitka - ninja

Ed ma dzieci z Winry. Jest z nimi Al, May ( ta mała dziewczynka z Xing ) ta murzynka która ukradła Ed'owi zegarek

Opublikowano

Niechętnie się do FMA zabierałem, ale później jak zacząłem oglądąć to sobie zrobiłem wolne od szkoły. Jak się skończyło było mi strasznie smutno i miałem ból dupki, że to już koniec. Kontynuacja tutaj raczej nie jest potrzebna, bo wszystko co miało się skończyć zostało zakończone. Oczywiście polecam to animu każdemu kto jeszcze nie widział  ^_^

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Szanse na kontynuacje fma:b są, jednakże nie jest to nic co mogłoby się przedstawiać pozytywnie, albowiem zgodnie z moimi przypuszczeniami, owa kontynuacja byłaby robiona, jeśli zabrakłoby pieniędzy autorce. Bądź co bądź fma:b to znana marka, na której mozna by było pewnie zarobić.

Więc odpowiadając na pytanie postawione w temacie: nie masz co liczyć raczej na kontynuacje. Z resztą nie ma po co nawet czekać na sequel, wszystko ladnei się po zamykało, ewentualny ciąg dalszy wydarzeń z anime mółby tylko zepsuć nam wspomnienia o tymże anime.

a co do fma:b:

MOIM zdaniem to anime jst genialne, ale nie jest idealne. uważam je za NAJLEPSZEGO przedstawiciela SWOICH gatunków, niemniej jednak jako, ze nie jestem fanem shounenów, czegoś mi zabrakło do 10. Owszem, postacie były dobrze wykreowane, co ja p******e, nie dobrze tylko bardzo dobrze! Humor był odpowiedni dla mojej osoby, pasowal mi, kreska - przyjemna. Niektóre openingi - z*******e. Zwlaszcza polecam bodajże 5. Soundtracki - złe na pewno nie były. Fabuła - sprawiająca wrażenie idealnej, zaplanowanej od a do z, była skomplikowana,  co udowadania ilość odcinków i UWAGA mimo tego, ze ich jest tak duzo nie ma zadnych widocznych spadków jakości tego anime pod względem wlasnie fabuly.

ALEEEE.. 

Nie wywolalo to u mnie jakichś meeeega emocji. Ja staram się nie dawać oceny 10/10, na razie tylko trzem tytułom daje. Żeby anime miało 10/10 musi byc w moim mniemaniu idealne, pozbawione wad i być wyciskaczem wspomnianych emocji. Mimo, że fma:b uważam za świetne i nie jstem w stnaie teraz na poczekaniu wytknać żadnej wady temu tytułowi, tak mam pewne zastrzeżenia. Niby dramat, ale nie płakałem przy tym anime. był 1 moment, no max, ale to na prawde max 2 przy których bylem co najwyzej smutny. To za malo jak na 10/10. ale nie o to mi chodzi. NIe spodobalo mi się zbytnio zakonczenie. Nie pod tym wzgledem, ze bylo nielogiczne, czy coś, tylko jakoś tak bylo za bardzo przesłodzone. Nie lubie happy endów. Ktos moglby powiedziec, ze takie szczesliwe to ono nie jest, bo ed stracil moce. No, ale to jakos na mnie wrazenia nie zrobilo. Po co mu moce po pokonaniu antagonisty i spelnieniu celu? Zabraklo mi śmierci jakichśpostaci dobrych. Zabrakło mi trochę brutalności. Nie wiem, jakiegośseksu, gwałtu, krwi. Czegoś po prostu mocnego. Nie mogę siętego spodziewać po shounenach, ale ja nie oceniam gatunkowo, tylko "emocjowo" ;P Smialem się przy fma:b, bylo mi smutno, wciągnęło mnie, podziwiam fabule - dlatego daje 9/10. Polecam wszystkim

XrgAYyk.png

Opublikowano

Trochę się zgadzam z @Kaanashi

jednakże :

- Kreska bardzo ładna ( a w jednym z ostatnich odcinków była zrobiona MEGA odczułem różnicę pomiędzy wcześniejszymi odcinkami... a może tylko mi się zdawało :P )

- Dużo, fajnie wyglądających walk ( mówcie co chcecie ale płomyk "Mustanga" mnie wgniatał w fotel

- Wiele śmiesznych scen / tekstów

- Ciekawa fabuła. Nawet potrafiła zaskoczyć momentami 

- Soundtracki były całkiem niezłe ale nie jakieś genialne. Usłyszeć "Sukima Switch - Golden Time Lover" w 3 openingu. Utwór który się już zna kilka lat i który się lubi. Miłe zaskoczenie :3

- Bohaterowie się zmieniają z czasem

Ed'owi ta alchemia nie potrzebna. Dobrze zrobił. Trzeba coś poświęcić. Ja bym oczywiście tak samo postąpił :P

Jestem fanem shounenów, nawalanek. Wszystko jestem w stanie obejrzeć ( oprócz yaoi, shounen-ai no i za mecha niezbyt przepadam aż tak) a po skończeniu anime oceniam co było fajne - co mi się podobało ) Chce jak najlepiej się bawić podczas oglądania, chociaż czasami nie wszystkie gatunki ze sobą współpracują ( no chyba że trafią w ręce prawdziwego geniusza, który zna się na swojej robocie )

Po zakończeniu Metala chciałoby się więcej, więcej i więcej ( może być trochę szkoda że już koniec ) Ten Happy End no nie powiem - ucieszył mnie nawet ^^ ... ale nie wiem czy nie był w niektórych wątkach zbyt mocno przesłodzony.

Anime nie wywołało u mnie jakiś meega emocji. Trzeba przyznać było super ale mogli zrobić jeszcze trochę lepiej ( wiele im nie brakło. Bez tego anime jest uznawane za jedno z najlepszych jakie powstało ) + dramatu było za mało ( Najbardziej smutna chyba była historia braci Erlic ) Chciałbym kontynuacje w postaci drugiego sezonu ( ewentualnie spin-off'u) albo mogli zrobić chociaż z 3-5 odcinków dotyczących ( jestem ciekawy tych rzeczy ) :

Zobaczyć jak sobie radzi Mustang z państwem, cesarz Lin

Jak dorastają dzieci Ed'a

Rize x Mustang? albo Ranfun x Lin?

Podróż Ed'a i Al'a w nieznane

Jak sobie May radzi w Xing

....... wiele innych ( coś wybrać z tego )

Anime jakieś 8,5-9 i do ulubionych :) ( podobna ocena przy HxH ) Z początku shonen który według mnie z czasem przeradza się trochę w seinen. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...