Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parametry internetu - pytanie

Miley8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem niedawno podobny temat, ale mam jeszcze jedno pytanie co do internetu, a mianowicie - jaki jest najbardziej wystarczający internet, aby pograć w gry bez lagów, przeglądać spokojnie internet i od czasu do czasu przesłać jakiś filmik na youtube. Również do moich wymagań dołączę oglądanie streamów na twitchu i innych w jakości Source, co jest bardzo ważne. W dodatku na co powinienem patrzeć przy wyborze internetu. Ping, download, upload i stabilność? Jak sprawdzić stabilność internetu? Czy 15mb downloadu wystarczy? 
Z góry dziękuję za odpowiedzi, poprawne będę nagradzał like :). Pozdrawiam :)

Yo!

Opublikowano

Stabilność internetu sprawdzisz tylko po opiniach lub testowaniu samego. 

Pamiętaj, żeby nie dać się zwieść na internet do 15mb, co oznacza, że możesz mieć raz 1 mb downloadu, a raz 14 mb, dlatego to też jest ważne. 

Zazwyczaj firmy na stronach dają do przetestowania pingi w różnych okolicach, najlepiej skorzystaj z takiej aplikacji :P

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Ja mam 2 MB i 256kb downloadu i jest świetnie, mi wystarcza xD Ale Tobie polecam 10 mb

Nie zajmuje się już minecraft'em i programowaniem pod niego. 

Masz dla mnie coś ciekawego? A może masz pytanie? Pytaj śmiało!

Pomogłem? Daj like'a!

Opublikowano

Oczywiście na kablu, jaki to już zależy od Twoich linii i dostawców w Twoich okolicach. Najlepiej zadzwoń i zapytaj jaki możesz mieć ;) Myślę, że do 20mb powinno spełnić Twoje oczekiwania. 

52287137559562145640.png

Opublikowano

Wcześniej miałem internet 1Mb/150Kb DL/UP i było ciężko aczkolwiek filmy się ładowały w 360p, w lolu były lagi, teraz mam 15Mb/100Mb i jest dla mnie wystarczające, nie mam żadnych lagów, wszystko się otwiera szybko. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...