Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór karty

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim!

Niedługo będę składał kompa i stanąłem przed ciężkim wyborem pomiędzy kupnem GTX 970 w wersji MSI Gaming G4 i pozostaniu przy swojej obudowie ( Zalman Z9 Plus ) lub kupnie GTX 970 w wersji Gigabyte Gaming G1 ( 31.5 cm długości ) i zmianie obudowy na coś pokroju Rajintek Arcadia ( karta do 40cm ). Jak myślicie, czy warto dla wersji G1 zmieniać obecną obudowę?

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Chyba chodzi ci o kary MSI 4G oraz Gigabyte G1 Gaming , tak ??

Bo MSI nie ma karty G1 Gaming .

Moim zdaniem nie ma sensu tu zmieniania obudowy , Z9 Plus to fajna buda .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Tak dokładnie jak mówisz, pojebały mi się już od tego przeglądania :v. Też mi ta obudowa odpowiada, jednak G1 kusi wydajnością i chłodzeniem.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

MSI 4G , Gigabyte G1 Gaming , Asus Strix i tak dalej , to są wszystko dobre chłodzenia .

Każda z tych kart zachowuje niskie temperatury i sporą wydajność .

Najwyżej Gigabyte na testach z wydajnością wychodzi pierwszy , ale to różnica jednego fps'a .

J9rrz3v.png

Opublikowano

Często nawet 5-6, ale potwierdziłeś moją teorie, potrzebowałem takiego potwierdzenia bo też tak sądziłem :D Dodatkowo nie chcąc tworzyć nowego tematu to jaki procesor do ~850 zł byłby najlepszy? Aktualnie myślę o i5 4460 ale może są lepsze propozycje...

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Jak na socket 1150 to tak .

Ok. 30 zł drożej masz i5-4590 , dość wydajny procesor z turbo do 3.7GHz , chociaż różnica pomiędzy tym prockiem , a 4460 jest niewielka .

J9rrz3v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...