Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w metin2

szypulka2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z lagami w grze metin2. Pojawiaja sie one zrowno na privach jak i na pl. Sa podczas zbierania duzego spotu oraz na ch1 (handloy). Nie wiem co z tym zrobic. W innych grach takich jak 4s jest wszystko w porzadku.

Moj sprzet:

Laptop G62

Procesor: Intel Core i3 CPU 2.40Ghz

Ram: 4Gb

System 64 bitowy

Co do internetu to nie ma mowy bo szybkos przy pobieraniu to ok. 3mb/s

Za wszelka pomoc serdecznie dziekuje. Nie wiem czy ma to jakis zwiazek ale gram w malym oknie na najmniejszej rozdzielczosci

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Widze ze nie odrozniasz lagow spowodowane słabym sprzetem a internetem. Gdyby to sprzęt lagowal , to gra by sie ścinała , spadały FPSy. Jesi masz lagi przy wiekszej ilosci graczy czy tez mobow , to przypuszczam ze to net. Predkosc pobierania to nie wyszstko , jest jeszcze cos takiego jak wysyłanie. Granie w MMO polega na odbieraniu danych z serwera ale rowniez i wysylaniu. 

Polecam sprawdzic swoje łącze na 

http://www.speedtest.pl/

i wstaw zdjecie. 

PS. Jesli to internet , to raczej ciezko bedzie cos poradzic , procz zmiana internetu. 

PS2. Zakladam ze wiesz aby wylaczyc takie programy jak skype, gg , itp. 

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Weź sobie ustawienia wydajności i daj "Wysoka Wydajność".

Nie jest to wina internetu, ani "organizmu" komputera. Jeśli to nie pomoże to format.

fkuwic.jpg

Opublikowano

Lagami w metinie się zbytnio nie przejmuj.. Poczyść kompa, poustawiaj wysokie wydajności i przywyknij - mam to samo, karta 2gb (gforce gt), procek amd 4rdzenie po 3.6 i wiadro ramu - wbijam do DT i nagle mapka mi się czarna robi + pogram kilka godzin (nawet jako sklepik / postać do bonowania) i lag na lagu

Pasjonat
Opublikowano

W gpedit.msc możesz zmienić, dodatkowo spróbować zmienić priorytet procesu.

Jeśli oczekujesz na moją odpowiedź - oznacz mnie @m0u

Opublikowano

Co wy pierdolicie? Ja gram na przecietnym laptopie i ie mam zadnych scinem spowodowanych sprzetem , a biore cale klatki w v2 czy tez dt sie nie scina. 

Jesli to sprzet to tak jak ktos pisal wyzej , wyczyszczenie , moze i format. 

Ewentualnie zastanawiam sie czy to moze brak kompatybilnosci z jakims rodzajem systemu. Pamietam ze na windowsie 7 bylo gorzej niz na 8. Ale moj laptop jest przystosowany pod 8 wiec to tez mialo znaczenie. 

Kombinuj chlopie , bo to jest nieco dziwne ze przy takim kompie scina Ci sie metin 

Zalecane wymagania sprzętoweOS	- Win 98, Win XP, Win 2000
Procesor	- Pentium 4 1.8GHz
Pamięć	- 1G
Karta graficzna	- Karta graficzna posiadająca więcej niż 64MB RAM
Karta dźwiękowa	- DirectX 9.0
Myszka	- Myszka kompatybilna z Windows

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

W "opcje gry" znajdziesz możliwość ukryj nazwy sklepów. Moze to dziwne ale osobiscie ta opcja pomaga mi nawet w miejscach gdzie nie znajdują się żadne sklepy - spróbuj

Polecam również wyłącznie cieni w grze tą opcje znajdziesz w "config" - dużo osób o tym zapomina.

Pozdrawiam :)

zandia_sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...