Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o One Piece

KombajnKosiciel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Słowem wstępu jestem laikiem jeśli chodzi o anime. Oglądałem tyle co DB, Pokemony, Yugioh, Naruto i One Piece jak leciało w telewizji, z mangą 0 styczności dlatego zgłaszam się do was z prośbą o pomoc. Mianowicie wziąłem się obecnie za oglądanie One Piece. Skończyłem 1 sezon (ep 1-61) i natknąłem się na filmy z serii. I teraz chodzi o to, że chciałbym oglądać te filmy przeplatane z anime. Tzn. jeśli jest tu jakiś znawca prosiłbym o info po którym odcinku anime powinienem obejrzeć dany film, żeby fabularnie się w miarę zgadzało. Z tego co wyczytałem to filmów jest chyba 12(?) jednak pewny 100% nie jestem. Jeden film który powinienem obejrzeć wcześniej już przegapiłem z tego co wyczytałem z jego opisu, ale resztę chciałbym już obejrzeć w dobrym momencie.

Mam nadzieję, że wszystko jasne mimo mojego niedokładnego opisu.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

Dawid K.

Opublikowano

http://www.onepiece.wbijam.pl/kolejnosc_ogladania.html

Tu wszystko masz fajnie podane ;p

Strona bardzo dobra, jeśli chodzi o szybkość tłumaczeń i ich jakość (a przynajmniej tak było z Magi i jest z FT).

@down

Bo oba serwisy kradną, a na wbijam pracuje jedna (czasem dwie) osoby, a dodają w podobnych okolicach, jak i nawet wcześniej. Nie polecaj takich beznadziejnych stron początkującym, proszę.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Tzn same tłumaczenia mnie nie interesują bo nie oglądam po polsku a po niemiecku i angielsku żeby języki szlifować ;) Jeśli znacie dobre stronki które w tych językach udostępniają anime śmiało możecie podać. Obecnie oglądam po niemiecku na stronce bs.to jakość może nie HD i pełno irytujących reklam, ale jestem w stanie w 15sec uruchomić odcinek i się nie zacina;d

PS na tej podanej stronce jest według wyświetlenia w japońskiej TV a nie historii, jako że pierwszy odcinek specjalny jest już z ruffym, zorro i nami, gdzie anime zaczyna się od samego ruffiego więc ten spacjal wcisnąłbym gdzieś w  czas po buggym i przed lysopem (nazwy z niemieckiego więc lekko się różnią)

Opublikowano

Tzn same tłumaczenia mnie nie interesują bo nie oglądam po polsku a po niemiecku i angielsku żeby języki szlifować ;) Jeśli znacie dobre stronki które w tych językach udostępniają anime śmiało możecie podać. Obecnie oglądam po niemiecku na stronce bs.to jakość może nie HD i pełno irytujących reklam, ale jestem w stanie w 15sec uruchomić odcinek i się nie zacina;d

Jak chcesz mieć najszybciej odcinek, z najlepsza jakością, z najlepszym playerem, który sam wybierzesz to polecam pobierać odcinki z nyaa.eu. Będziesz tam miał odcinki po angielsku. Wystarczy, że to pobierzesz, pobierzesz jakiś player (polecam mpchc) i masz szybko odcinek o najlepszej jakości, przy którym czekasz 0s na odpalenie i 0s na przewinięcie w dowolną minute odcinka ;) Polecam. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

To taki piratebay dla anime tak? Wolałem online oglądać i z czasem zaopatrzyć się w filmy wersji dvd. Ogólnie nie lubię piracić i baaardzo rzadko to robię ale niestety 30odcinków anime to koszt jakichś 40euro na amazonie, więc mnie póki co nie stać ;)

ps. ktoś oglądał całość i wrzuciłby dla mnie  co w jakiej kolejności oglądać?

Opublikowano

To taki piratebay dla anime tak? Wolałem online oglądać i z czasem zaopatrzyć się w filmy wersji dvd. Ogólnie nie lubię piracić i baaardzo rzadko to robię ale niestety 30odcinków anime to koszt jakichś 40euro na amazonie, więc mnie póki co nie stać ;)

ps. ktoś oglądał całość i wrzuciłby dla mnie  co w jakiej kolejności oglądać?

ogladanie online jest tak samo nielegalne jak pobieranie przez torrenty. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

ogladanie online jest tak samo nielegalne jak pobieranie przez torrenty. 

Szukałem na legalnych stronach i niestety nie znalazłem całych serii. I wiem, że to piracenie jak każde inne tylko nie chcę pobierać tego na dysk a wolę online oglądać. I jak już będzie mnie stać to się zaopatrzę w legalne wersje;)

Opublikowano

Szukałem na legalnych stronach i niestety nie znalazłem całych serii. I wiem, że to piracenie jak każde inne tylko nie chcę pobierać tego na dysk a wolę online oglądać. I jak już będzie mnie stać to się zaopatrzę w legalne wersje;)

Jak chcesz ogladac legalnie i online do tego w zajebistej jakosci, to polecam crunchyroll, aczkolwiek to kosztuje. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jak chcesz ogladac legalnie i online do tego w zajebistej jakosci, to polecam crunchyroll, aczkolwiek to kosztuje. 

Założyłem darmowego triala i nie mogę oglądać one piece.

Sorry, due to licensing limitations, videos are unavailable in your region.

Opublikowano

Założyłem darmowego triala i nie mogę oglądać one piece.

Sorry, due to licensing limitations, videos are unavailable in your region.

Mieszkasz w Polsce? Bo z tego co wiem, to crunchyroll w polsce działa, ale nie jestem pewny.

Zawsze mozesz zrobic konto uzywajac programu cyberghost, wowczas będziesz mial ip innego kraju, być może tego, w którym ta strona działa

XrgAYyk.png

Opublikowano

Mieszkasz w Polsce? Bo z tego co wiem, to crunchyroll w polsce działa, ale nie jestem pewny.

Zawsze mozesz zrobic konto uzywajac programu cyberghost, wowczas będziesz mial ip innego kraju, być może tego, w którym ta strona działa

Tak mieszkam. Naruto i kilka innych anime działa, One Piece nie. I do tego nie lubię jak ktoś mi narzuca subskrypcję.

Opublikowano

Tak mieszkam. Naruto i kilka innych anime działa, One Piece nie. I do tego nie lubię jak ktoś mi narzuca subskrypcję.

Ale masz problem, chcesz obejrzeć to obejrzyj na obojętnie jakiej stronie z dobrą jakością.. 

Polecam to:

http://www.onepiece.wbijam.pl/pierwsza_seria.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...