Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WAŻNE internet LTE plus

Bobson.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj dzwonił do mnie a właściwie to do mojego Ojca konsultant Plusa, ponieważ mój Tata posiada Cyfrowy polsat.

Oferował m i internet ten za 109 zł (30 gb w dzień w nocy 100gb a po przekroczeniu limitu prędkość z 150 mbt/s na 30) po czym powiedział mi, że jest jakaś specjalna oferta dla tych co mają cyfrowy, że internet jest tańszy o 50% + e-faktura czyli ok 50 zl za internet w tym sprzęt (router/modem). 

Zapytałem więc czy jest możliwość rozszerzenia pakietu do tzw "nielimitowanego lte 150 mbt/s" poinformowany zostałem, że tak, za dopłatą 10 zł.

Mówię sobie tak "Ciekawa oferta, za mały pieniądz ale jeszcze się zastanowię" 

No i powiedziałem do słuchawki, że jeszcze muszę i tak przemyśleć i tu już mi się zaświeciła lampeczka, nie dawał za wygraną tzn. nie chciał się rozłączyć a gdy powiedziałem, żeby zadzwonił 20-21 lutego powiedział, że promocja trwa do 18 lutego. Kazałem zadzwonić w poniedziałek 16, to się mnie za przeproszeniem de*il pyta co mnie powstrzymuje i pyta się czy może wysyłać kuriera (wtf nawet mu nie powiedziałem że jestem zainteresowany), powiedziałem, że nie bo muszę się zastanowić i kazałem ostatecznie zadzwonić jutro do 13. 

Co lepsze na stronie Plusa nie ma takiej oferty jak za dopłatą 10 zł nielimitowany lte o 150mbt/s, albo ja źle patrzę.

Powie mi ktoś co o tym myśleć ?

Nagradzam lajkami i nie tylko :)

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Nie warto, jak dzwoni jakis konsultant do ciebie to od razu powinna ci sie zapalic czerwona lampka, bo on zazwyczaj chce wcisnac ci najdrozsza oferte bo za to mu placa.

w playu jest za 60zl nielimitowany internet LTE (jak masz dobry modem to predkosci sa na poziomie 60-70mb/s) i jedyne ograniczenie jest takie ze wykorzystaie tygodniowe transferu nie moze przekroczyc 100gb.

Jak oddzowi konsultant to mozesz mu powiedziec ze jesli zaoferuja ci nielimitowany internet (nielimitowany, nie daj sobie wcisnac ze wystarczy ci transfer 130gb (dni i noce) na miesiac, bo przy predkosciach 60-70mb/s taki transfer jestes w stanie zuzyc w ciagu jednego dnia). Nie daj sobie wmowic ze bedziesz mial 50% taniej, bo konsultant owinie cie wokol palca i "zmusi" do zakupu przedstawionej przez niego oferty.

Opublikowano

Nie warto, jak dzwoni jakis konsultant do ciebie to od razu powinna ci sie zapalic czerwona lampka, bo on zazwyczaj chce wcisnac ci najdrozsza oferte bo za to mu placa.

w playu jest za 60zl nielimitowany internet LTE (jak masz dobry modem to predkosci sa na poziomie 60-70mb/s) i jedyne ograniczenie jest takie ze wykorzystaie tygodniowe transferu nie moze przekroczyc 100gb.

Jak oddzowi konsultant to mozesz mu powiedziec ze jesli zaoferuja ci nielimitowany internet (nielimitowany, nie daj sobie wcisnac ze wystarczy ci transfer 130gb (dni i noce) na miesiac, bo przy predkosciach 60-70mb/s taki transfer jestes w stanie zuzyc w ciagu jednego dnia). Nie daj sobie wmowic ze bedziesz mial 50% taniej, bo konsultant owinie cie wokol palca i "zmusi" do zakupu przedstawionej przez niego oferty.

Właśnie w tym celu udam się do 2 salonów Plusa w moim mieście i dopytam ich dokładnie o to, ew. poproszę o przedstawienie umowy :)

Ale czekam na dalsze odpowiedzi :) 

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

W necie są najlepsze oferty na stronach głównych firm 

Dzięki Ci za jakże wyczerpującą odpowiedź, nie przeżyłbym bez niej.

TOP:

Jeśli możecie to unikajcie takich odpowiedzi bo przecież nie po to pisałem tyle czasu ten temat, żeby dostać off top.

Mam jeszcze pytanie, czy możliwa jest weryfikacja numeru konsultanta w każdym salonie plusa ? Chodzi mi o to czy jest możliwość potwierdzenia, że to prawdziwy numer ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Raczej tak, jak masz cyfrowy polsat to raczej nie jest fake ze dzwonili z plusa, ale jak chcesz dla pewnosci to mozesz isc do salonu i powinni to sprawdzic.

Do mnie jak dzwonia z jakas oferta to zazwyczaj kaze zadzwonic pozniej, ale raczej nie oddzwaniaja. W tym momencie tak jak juz mowilem, play ma najlepsza oferte jesli chodzi o internet mobilny. Tylko zastanow sie teraz czy ten internewt mobilny jest ci potrzebny.

Opublikowano

Raczej tak, jak masz cyfrowy polsat to raczej nie jest fake ze dzwonili z plusa, ale jak chcesz dla pewnosci to mozesz isc do salonu i powinni to sprawdzic.

Do mnie jak dzwonia z jakas oferta to zazwyczaj kaze zadzwonic pozniej, ale raczej nie oddzwaniaja. W tym momencie tak jak juz mowilem, play ma najlepsza oferte jesli chodzi o internet mobilny. Tylko zastanow sie teraz czy ten internewt mobilny jest ci potrzebny.nie 

nie jest mi potrzebny ale w moim budynku nie mogę mieć stacjonara bo ma nową elewację i potrzeba zgody wszystkich mieszkańców 0.0

2utq9g5.png b6u4qg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...