Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do YouTuberów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pytanie do osób nagrywających filmiki z metina2. Mianowicie chciałem się was zapytać jakim programem najlepiej nagrywać aby ograniczyć lagi, mieć dobrą jakość i by materiał nie zajmował nie wiadomo ile miejsca? :)

Opublikowano

Polecam Ci Action, mimo że nie nagrywam żadnych filmików. Masz darmowego triala na 30 dni. Programik ogólnie jest fajny bo ma dużo możliwości co do ustawienia jakości.

Opublikowano

Polecam Ci Action, mimo że nie nagrywam żadnych filmików. Masz darmowego triala na 30 dni. Programik ogólnie jest fajny bo ma dużo możliwości co do ustawienia jakości.

okey, a jak myślisz, czym większość nagrywa? Bo ja radziłem sobie frapsem ale strasznie dużo filmiki zajmują. Kilka minut nagrywania i już 1 GB łapie. Chciałbym nagrać tak z 10 minut ale wtedy film by sporo ważył. Czy tylko Fraps powoduje takie coś czy to ja mam źle ustawione? :)

Opublikowano

@Diavo Większość osób używa właśnie wspomnianego wyżej Actiona, gdyż jest on bardzo "lekki". Nie tylko Tobie fraps podczas nagrywania kilku minut pokazuje XXXX Gb pamięci, tak to już z nim jest.

Opublikowano

Dobra dzięki wielki! Action działa jak należy, filmy ważą mniej niż bym nagrywal frapsem także spoko :). Jakoś fenomenalna!

Opublikowano

Ja nagrywam wszystko Actionem :) JAk Ci za dużo zajmują to nagrywaj w 720p

Nagrywam w 720 i 30 FPS w .avi. Już jest okey. Dzięki wielkie za odpowiedzi :).

PS: @xtie ile Twój filmik waży po 2 min nagrywania? Chcę się tylko upewnić :).

Opublikowano

Zależyt od tego co nagrywasz. Ja nagrywając teraz gierkę 2D w 1080p i 30 klatkach mam w 9,5 minuty około 1,1 GB. 

2,5 minuty Dying Light to jest około 260mb

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...