Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

How to gold ?

After121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam mały problem. Od początku tego sezonu te nooby sie na mnie uwzięły... nie mam pomysłu jak ich carrować :/ grałem teraz yasuo i w 6 minucie 7/1. Lecz gdy tylko wybiła 15 minuta zczeły sie walki... moj team padal cały czas. Robiłem co w mojej mocy.. pomagalem, motywowałem i nic... ma ktoś jakiś sposób kim/gdzie/jak carrować te brązy i silvery ???

zDlszn.png

Opublikowano

Siema mam mały problem. Od początku tego sezonu te nooby sie na mnie uwzięły... nie mam pomysłu jak ich carrować :/ grałem teraz yasuo i w 6 minucie 7/1. Lecz gdy tylko wybiła 15 minuta zczeły sie walki... moj team padal cały czas. Robiłem co w mojej mocy.. pomagalem, motywowałem i nic... ma ktoś jakiś sposób kim/gdzie/jak carrować te brązy i silvery ???

''te nooby sie'' ''nie mam pomysłu jak ich carrować'' ''15 minuta zczeły sie walki'' ''moj team padal cały czas''

daruj sobie... po prostu jesteś słaby i to nie gra dla ciebie jak bys umiał grać to byś był w diamencie i nie zwalasz winę na teamy

Opublikowano

Bylem w goldzie i na gold zasługuje... no ale moge ci nawet screena dac jak mam staty 15/5 a oni po 0/10...

Ale ze jestem w silverze to nie znaczy ze nie umiem grać -.- a po za tym nie będę się z tb kłócił bo najwyraźniej nie zrozumiałeś mojego pytania ;)

zDlszn.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAfter121 uwazasz tak ze jestes dobry a siedziac w silverze nic nie pokazujesz po prostu kazdy sie tak zachowuje na niskim elo ze niby umieja grac ale tylko nooby.

zrozum to czlowieku ze ty tak uwazasz to tak nie musi byc. jak bys umial grac na poziomie to bys wyszed do golda albo platyny. zanjdz sobie main role main championa

i zawsze rozmyslaj nad swoimi bledami zeby ich nie poplenic w nastepnej grze. i nie flejmuj teamu,.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Ehh. Ciężko zrozumieć, że zostajesz w dywizji na którą zasługujesz? Ja z platyny wypadłam do Silver I na początku sezonu. Zajęło mi 1 dzień na dojście do G3. Nie miałam żadnego problemu, jakoś mój team robił 0/10 czy inne cuda, ale dawałam radę wygrać, a boli mnie jak każdy mówi, że "na swoją dywizję nie zasługuję, gram o wiele lepiej, ale nooby". Jeśli każdy tak mówi, to znaczy, że każdy tym noobem też jest. 

Po prostu musisz wiedzieć kogo focusować, kogo bronić, dbać o wizję na mapie i obiekty. Nie graj samemu, nawet typ z 0/10 jest przydatny dla teamu i może coś zrobić. 

Opublikowano

Dokładnie jak koleżanka @Up.

Gdyby nie push to wali by się toczyły wiecznosc. Najlepiej jak grasz katą talonem zedem to focusuj enemy carry a jeśli jest możliwość pushuj do końca.

Wpadłem do b3 co jest najdziwniejsze i w 5 dni siedze w diamencie 3.

Opublikowano

ok dzięki za porady ;] a co do maina, ciężko mi jednym championem grać bo po prostu po paru meczach żygac mi sie chce na jego widok więc troche ciężko będzie ale spróbuje. macie jakieś sposoby żeby nie wpadać łatwo w rage? bo to moja słabość ;/

zDlszn.png

Opublikowano

ok dzięki za porady ;] a co do maina, ciężko mi jednym championem grać bo po prostu po paru meczach żygac mi sie chce na jego widok więc troche ciężko będzie ale spróbuje. macie jakieś sposoby żeby nie wpadać łatwo w rage? bo to moja słabość ;/

Słuchaj ulubionej muzyki, zrelaksuj sie. Jak przychodsz ze szkoły wkurwiony albo po bójce jakiejś czy jesteś na maxa wyczerpany to nie graj.

Opublikowano

nie brać gry zbyt poważnie, dywizja nie jest najważniejsza, a zabawa z gry. ja zawsze jak coś gram to dla zabawy i mi najlepiej wychodzi. ^^ 

Opublikowano

Meliska przed meczem, mute all na początku.

Sam gram jak gold 1+ po banie ogarnąłem nowe konto po placementach miałem b1. Grałem ok. 7 meczy soloQ wygrałem może 2 bo nie dało się samemu ugrać a staty miałem nawet lepsze niż ludzie z enemy team. To sobie od przedwczoraj duo z kolegą z s5 (main gold3).

I oto efekty:

http://screenshooter.net/101735669/mdoxarv

Aktualnie S5 29 LP xD

taże radą dla ciebie jest granie duo, bo samemu w brazie/silverze ciezko ugrać. Chyba, że enemy to totalne raki.

Opublikowano

Ja was nie rozumiem placzecie jak wbic golda siedzac w silverze bo macie same "nooby" wygralem 6/4 te 10 pierwszych gier dalo s2 potem nie przegralem ani jednej gry w tym momencie mam 17/4 gold jest jak wczesniej tylko teraz mam mmr platyny 5-3 to zamiast siedziec z dupa na lini to pomagaj innym co bo z tego jak ty bedziesz mial 10/0/0 i wygrasz linie to jest 5v5. Bym sie zalozyl z toba ze twoja historia gier jest inna jak ja opisujesz gdybys mial tak jak mowisz. Gdy bedziesz roamowal inne linie wygrana masz w 90% i mozesz dostac kilka honorow co gre od swojego teamu: http://scr.hu/0cl2/sflkn ;)

Opublikowano

Wygrałem właśnie mecz soną. Relaks, muzyczka. Złaziłem z bota na inne lejny, stunowałem kile oddawałem... mimo że do ok. 15 minuty bylo 7-21 dla nich to jak zacząłem z linii schodzić to troche killi weszło i było juz 17-22, potem pare drakow i baron i jakoś ich nexus "sam przyszedł do zabicia" :P. Porady git. Czasami trzeba troche pocisnąć... z tą historią gier nie jest kolorowo, stat też często nie mam zbyt dobrych... ale te argumenty motywują i pod czas gry myślisz że pokażesz że możesz to wygrać i wejść dywizje wyżej :). Racje miało kilku z was mówiąc że jak jestem dobry to wygram. Tak jak mowilem tem ostro przegrywał ale jak zacząłem biegać po mapie i kille dawać sojusznikom to od razu było lepiej. Po prostu to jest racja. Dobrze grasz- wygrywasz i nie ważne jak przegrywa twoj team :))

zDlszn.png

Opublikowano

Zdradzę ci klucz do sukcesu - jeśli dostajesz więcej lp za wygraną niż tracisz za przegraną, to musisz wygrać zaledwie 50% gier.  Jeśli nie potrafisz wygrywać połowy gier, to przykro mi, zasługujesz na tę ligę.

Opublikowano

Zdradzę ci klucz do sukcesu - jeśli dostajesz więcej lp za wygraną niż tracisz za przegraną, to musisz wygrać zaledwie 50% gier.  Jeśli nie potrafisz wygrywać połowy gier, to przykro mi, zasługujesz na tę ligę.

U mnie jest różnie. W tamtym tyg przegrałem z 20 meczy a wygrałem chyba 5... jeszcze w 4 sezonie raz mialem taką serie że 17 rankedów pod rząd wygrałem w tym 2 z afkiem. I nic nie przegralem. W tym tyg można powiedzieć że wygralem do tej pory ok. 60% meczy więc nie jest źle ;)

zDlszn.png

Opublikowano

Graj duo z kolega , pogadajcie, zrelaksujcie się i będzie op :)

No nie zawsze. Nie mam podzielnej uwagi. Wiec albo gadam jakieś głupoty albo gram do dupy. Więc myśle że najlepiej będzie grać z kolegą ale bez rozmawiania na skype . Od komunikacji są pingi :) a co do relaksu z kolegą tp ciężki troche. Jeden jest brązem 4 a jao gram z nim duoto troche ciężko jak w afka idą mówiąc przy statach drużynowych 1-5 że to juz przegrana i szkoda czasu.. z innym zaś strasznie dużo gadamy. A najczęściej rozmowa z nim jest typu: ale mi wczoraj noob sie trafil, no tak feedował i jeszcze ktos w afka poszedł. I wtedy zaczynasz myslec "oby zaden noob sie nie trafil" a jak ktoś w twojej gierce szybko wbije 0/2 to juz sie dejerwujesz. Z jeszcze innym jest dużo śmiania sie. Jak jest wesoło to mi w lolu odwala xD albo sam threshem biegam po mapie jak jakaś łajza i w dodatku sie skupić nie mogę tak, że lepiej jak pogram z kolegą vez rozmow :P

zDlszn.png

Opublikowano

Co do tematu. Nie każdej gry da się wygrać jak wygrywasz linje ro roamuj na inne i oddawaj im kille bo samemu grę jest ciężko wygrać. Nie wiem jak jest teraz w silverze/goldzie ale pamietam jak ja smerfowalem to samemu gry z adc/jungli/mida wygrywałem lecz nie każda gre. Wygrałem np. 7 gier z 10. A co do do trolli i innych cudów nie przejmuj się wszędzie się to zdarza np. Gosciu bierze na adc lee sina lub inne gowno bo ktos mu linje ukradł. A co do duo to byle z kim graj byle by był fun z gry

Opublikowano

@KriiSho

No tak zabawa to podstawa :D a co do tych afków to uwierz w silverze jest ich dużo a co tu mówić o brązie.. ale to nie sa takie afki że neta wywalilo i zara reconnecta walnie. Jak pojdzie w afka to do konca gry. Raz przegrał gre przez pewnego junglera. Wziąłem reda a on sie zdenerwował i poszedł trollować (sprzedał wszystko i kupił butki z homeguardem) i zaczą feedować .. z 20-7 zrobiło sie 23-34 wiec ja za takich typow dziekuje.

zDlszn.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAfter121 myślisz że tylko w brązie i silverze sa takie rzeczy uwierz mi ze w wysokim diamencie i platynie jest wiecej takich akcji

powiesz jedno slowo ze spierdolil typo to idzie afk farmic i po grze macie.

Bullet for my Valentine <3

Opublikowano

Tylko szkoda że jak jest mecz do wygrania to ten troll nie rozumie że po prostu przestanie feedować i to wygramy... ale on woli feedować i miec te 17 pkt w dupe.... albo właśnie jak napisaliście, niektórzy sie obrażają o głupie "why you doing this??", "stop feed","try play better". I tego nie rozumiem :/ jak ktoś daje ci porady to z nich korzystamy... a nawet jak ktoś wyzwie nas od cweli itd, to daje sie takiej osobie mute a nie sie idzie feedować....

zDlszn.png

Opublikowano

Dokładnie jak koleżanka @Up.

Gdyby nie push to wali by się toczyły wiecznosc. Najlepiej jak grasz katą talonem zedem to focusuj enemy carry a jeśli jest możliwość pushuj do końca.

Wpadłem do b3 co jest najdziwniejsze i w 5 dni siedze w diamencie 3.

gówno prawda, screeny albo to sie nigdy nie wydarzyło

edit: http://scr.hu/2emw/v84oc

9 lvl  w lolu i siedzisz w diamencie 3 no niezle, gratz

topic: w końcu wyjdziesz z silvera, po prostu graj sporo i nie przejmuj sie porażkami, wazne zebys z kazdej gry coś wynosił

jebać psy

Opublikowano

Ja wpadlem do brązu 4 a w chwili obecnej mam promo do b1 i do końca ferii (następny tydzień) wyjde co najmniej do silvera. Warto nauczyć się wykorzystywać przewagę i błędy enemy, tak działa moja taktyka :P np. Grasz TF na fizza i on schodzi na bota, ty dajesz SS, ale nie musisz iść za nim od razu, może obić mu turreta a potem przeteleportować na bota i pomoc sojusznikom. Co to dało? Następnym razem gdy on zejdzie na bota ty wezmiesz jego turreta. Wiem, że to oczywiste, ale z dywizji wychodzi się strategią, nie killami :P Co do postaci to Polecam: Syndra, Vayne, Riven, Yasuo i Akali. W większości przypadków wygrają sami gre, a jak nie wygrają, to znaczy, ze zrobiles cos źle. Pamiętaj, żeby nigdy nie surrować.

Btw. Nigdy nie wygrasz 100% gier, ale jeśli wygrasz ponad 50% to jest dobrze i prędzej czy później wyjdziesz :P

Sry za błędy, pisane z tableta.

Opublikowano

Twoje dobre staty nie prowadzą do sukcesu.

Jeśli Ty sam carrujesz grę, też tego raczej nie wygrasz.

Zaczynają się jakieś 'plejsy', bądź teamfighty?

Staraj się proporcjonalnie przydzielać kille.

Jeśli masz 10/0, a Twój team 0/10, to staraj się robić tak, byś miał 5/0, a Team 5/8.

Graj postaciami, które nie potrzebują mnóstwo killi, by kosić w grze.

Wiesz jak musisz grać, by wyjść z brązu i silvera?

Musisz grać lepiej sam, niż Twój przeciwny team.

Zachodzi jednak pytanie:

Czy ja mam chodzić 1 vs 5?

Oczywiście, że nie!

Może to dziwnie zabrzmi i dość chamsko, ale traktuj ludzi jak pachołki. Gdy im nie wychodzi, a jednak biją przeciwnika, to idź za nimi. Ubij enemy i oddaj killa swojemu ADC, bądź TOP-lanerowi.

Dlaczego?

Ty i tak sobie poradzisz i zdążysz się nafeedować.

Staraj się wtapiać w swój tłum, lecz wewnątrz siebie rozplanowywać, komu pomóc, kto ma zginąć i kto ma zabić.

Używaj często pingów na mapie, nawet jeśli miałbyś nimi spamować.

Jeśli Twój team złapie kilka killi, których im zostawiłeś, to potem oni wygrają Ci grę. A będzie to Twoja zasługa.

Z takim podejściem wbiłem P3 w tydzień.

Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Bierz kumpla z podobnym mmr i grajcie duo, mid + jungle, albo AD'c + support - najłatwiejsze role do kierowania gier, w dodatku w dwójkę będzie to łatwiej zrobić. Prawdą jest też to co piszą inni, musisz grać, grać i jeszcze raz grać, jeśli jesteś tak dobry jak piszesz. to wyższe ligi same się wbiją.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...